Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Στους ανακριτές διαφθοράς ο Όσβαλντ - Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Νικόλαο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη, οδηγήθηκε ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που συνελήφθη μετά από διεθνή εντάλματα των δικαστικών Αρχών για την εμπλοκή του σε υποθέσεις των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα.Ο κ. Τσιρώνης θα τον ανακρίνει σχετικά με την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN, που χειρίζεται. Η κα Μπρατή θα τον ανακρίνει από πλευράς της για την υπόθεση της προμήθειας ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer, που της έχει ανατεθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών για τις υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, στέλεχος στη Dresden Bank και στη συνέχεια στη BNP PARISBAS, όπως και ο υφιστάμενός του, κατηγορούμενος για εξοπλιστικά, Φάνης Λυγινός, φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στο «ξέπλυμα» μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν για συμβάσεις του Δημοσίου.
Υπενθυμίζεται, πως ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει, ήδη, παραπεμφθεί να δικαστεί με τους συγκατηγορουμένους του για δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, που αφορούν τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη SIEMENS και την προμήθεια των υποβρυχίων.
Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του και να ετοιμάσει την απολογία του. Έως τότε ο κατηγορούμενος θα παραμένει κρατούμενος.
Παράλληλα, καλείται ως μάρτυρας και από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά δωροδοκίες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρία STN ATLAS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου