Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Κι η Bild το χαβά της: Σενάριο εκλογών εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση

Μετά την προκλητική ανθελληνική καμπάνια του “NEIN” και τα συνεχή τρομολαγνικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας, η Bild σήμερα Δευτέρα βλέπει εκλογές, επικαλούμενη σχετική δήλωση υπουργού της ελληνικής κυβέρνησης. 
«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Εάν η Ε.Ε. μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε, γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει» εμφανίζεται να έχει πει στη γερμανική εφημερίδα Έλληνας υπουργός.
 Η ίδια, ανώνυμη, πηγή, σύμφωνα με την Bild, σχολιάζει πως ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία. Στη συνέχεια θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση για να ενισχύσει την διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές. 
Μάλιστα η Bild πρόλαβε να καταγράψει και τις αντιδράσεις. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, λέει, έχουν εξοργιστεί με το σενάριο αυτό. Φιλοξενείται δήλωση ενός εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ, ο οποίος αναφέρει ότι «νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».
Το ειρωνικό μας ύφος δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν έγινε η εν λόγω δήλωση από Έλληνα υπουργό, ενδεχομένως να έγινε. Εξάλλου η κάθε κυβέρνηση οφείλει να εξετάζει όλα τα σενάρια. Ποια ατάκα όμως θα κάνει τίτλο και δήθεν είδηση η κάθε εφημερίδα, έχει μεγάλη σημασία κι η συγκεκριμένη γερμανική εφημερίδα έχει αποδείξει πως περισσότερο ενδιαφέρεται να "ταΐσει" τα πλέον συντηρητικά κι εθνικιστικά αντανακλαστικά των Γερμανών παρά να ενημερώσει πάνω στο θέμα της Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου