Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη


 Έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, έπειτα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
   Στη συνάντηση συμμετείχε και το Σωματείο εργαζομένων στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, με τον Πρόεδρό του ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΠΛΕ, που είναι μέλος της άνω Ομοσπονδίας, και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΜΠΑΣΙΝΑΣ.

  Από την εκτενή παρουσίαση των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, από πλευράς της Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων των Σωματείων, που βρίσκονταν στην συνάντηση, προέκυψε ότι χρειάζονται άμεσες ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου, για την επίλυση των συνεχιζόμενων αντεργατικών πολιτικών που τόσο βάναυσα εφαρμόζονται.
  Η άμεση αποκατάσταση των ΣΣΕ της υποχρεωτικότητας τους για όλους, η επαναφορά του ΟΜΕΔ η καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, η κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, που έφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας, είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ του συνόλου του κόσμου της εργασίας και είναι αδιαπραγμάτευτη.
  Το αξιοσημείωτο είναι  ότι στην συνάντηση ακούστηκε πολλές φορές το όνομα υπόδικου «μεγάλου» επιχειρηματία, που συντέλεσε τα μέγιστα  στην καταστροφή της χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και στις  άνομες και  ύποπτες μεθόδους που  εξακολουθεί  να χρησιμοποιεί και στην περιοχή μας, με τη βοήθεια πολλών  «μεγαλόσχημων» παραγόντων για την συνέχιση της καταστροφής των ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, με  μοναδικό σκοπό τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Ελληνική κοινωνία και την ίδια την συντεταγμένη πολιτεία.
  Ιδιαίτερη αναφορά, για ακόμα μια φορά, έγινε για όλους αυτούς τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη «ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ»  και δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε απολυμένοι και εκτός από απλήρωτοι είναι και ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους  με κύρια ευθύνη των εργοδοτών αλλά και της Ελληνικής πολιτείας.
  Η απαίτηση από το ΙΚΑ  για κατάθεση τελεσίδικων αποφάσεων δικαίωσης των εργαζομένων, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας κ.λ.π., είναι εξαιρετικά χρονοβόρα (2-3 χρόνια) και κατ΄ εμάς είναι και αντισυνταγματική και οδηγεί τους εργαζόμενους στην απελπισία, αφαιρώντας και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειάς τους.
  .

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου