Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΣΤ. ΜΠΑΣΙΝΑΣ: Πρέπει να δοθεί επιτέλους ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

 
 Την Μεγάλη Πέμπτη 9/4/2015, επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ   ΚΥΜΗΣ  ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. ΗΣΥΧΟΣ, μαζί με κλιμάκιο του Υπουργείου του.
 Παρών στην επίσκεψη ήταν, το Σωματείο των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος ΑΚΡΙΩΤΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Κύμης ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και από πλευράς της Εταιρίας ο Γενικός Διευθυντής του εργοστασίου, μαζί με την οικονομική Διευθύντρια και Ανθρώπινου Δυναμικού.

  Έγινε λεπτομερέστατη ξενάγηση και ενημέρωση για τις τεράστιες δυνατότητες του εργοστασίου και συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, για άμεση επαναλειτουργία του.
  Επίσης τονίστηκε, ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, να είναι αποθήκη  ψυχών το εργοστάσιο, οι κοινωνικές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης με την μη λειτουργία του εργοστασίου, το τεράστιο ποσοστό ανεργίας στην περιοχή.
  Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν  άμεσες προσπάθειες από πλευράς του Υπουργείου για επαναλειτουργία του εργοστασίου, βλέποντας τις τεράστιες προοπτικές του εργοστασίου για προσφορά στην κοινωνία, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ευρύτερα στην Εθνική Οικονομία της χώρας μας.
   Από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί επιτέλους ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για την λειτουργία του εργοστασίου, αποκάλυψη διάφορων σκανδάλων που έχουν γίνει σε βάρος της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
  Ακόμα πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα ασφάλισης των εργαζομένων και των οικογενειών τους, που σκανδαλωδώς δεν έχουν κολληθεί τα  ΕΝΣΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ περίπου.
  Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας και τον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης να λάβουν θέση και να προβούν, όπως οφείλουν, σε άμεση τακτοποίηση των ενσήμων των εργαζομένων.


Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου