Σάββατο 9 Μαΐου 2015

παράταση υποβολής αιτήσεων 18 μηνών στην αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελος  Αποστόλου ερωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργο Ακριώτη αν προτίθεται η κυβέρνηση να διευκολύνει τους κτηνοτρόφους με παράταση προθεσμίας εφαρμογής  του νόμου που αφορά στην αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων  καθώς και κατά πόσο είναι εφικτό ένα σχέδιο χαρτογράφησης και κατηγοριοποίησης του συνόλου των ποιμνιοστασίων  σε μια βάση δομένων.

Στην απάντηση του  ο Αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί σχετική τροπολογία που βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας για να ενταχθεί σε κάποιο από τα ερχόμενα νομοσχέδια. Στην τροπολογία περιλαμβάνεται  παράταση υποβολής αιτήσεων 18 μηνών  καθώς και κινήσεις  για την απλούστευση της διαδικασίας.

Στη δευτερολογία του ο Βαγγέλης Αποστόλου απάντησε στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σχετικά με την κτηνοτροφία και τη στήριξη της, κάνοντας λόγο για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης  της  ζωικής  παραγωγής, μιας και αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής δραστηριότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου