Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Πατούλης: Επιμένει στηυν υποψηφιότητα και με αιχμές για Μπακογιάννη

Ψυχρολουσία για τον Κ. Μπακογιάννη!! Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας ανακοίνωσε και πάλι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ενω πριν λίγες μέρες εντυπα τον παρουσίαζαν ως υποζήφιο Περιφερειάρχη Αττικής!!

 «Έχω εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Αθήνα, μέσω από τον όμιλο “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά”» τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα». Και πρόσθεσε: «Τον όμιλο τον ξεκινήσαμε εδώ και 1,5 χρόνο, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό, με ενδιαφέρον». Παράλληλα, ο κ. Πατούλης διέψευσε κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα διεκδίκησης της περιφέρειας Αττικής. «Θα πρέπει να μας πουν με ποιον έχουν συνεννοηθεί και γράφουν τα διάφορα σενάρια. Αν υπάρχει τέτοια συνεννόηση να μας το μεταφέρουν κι εμάς» επεσήμανε.


Παλαιοτερα....
Κατά τη διάρκεια της κοπής πίττας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Παρουσία βουλευτών και ευρωβουλευτών της ΝΔ (Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Κώστας Βλάσσης και Ελίζα Βόζενμπεργκ), πολλών δημάρχων, του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κ. Κυρανάκη, του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκκη Ιωαννίδη, του γνωστού ποδοσφαιριστή Αντώνη Αντωνιάδης και εκατοντάδων επώνυμων και ανώνυμων πολιτών, ο κ. Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε πολύ σύντομα να είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία, το μεγάλο ρευμα που θα φέρει την ανατροπή για την Αθήνα. Ξεκινάμε σήμερα από το Κάραβελ. Πάμε για την μεγάλη ανατροπή στην Αθήνα μας. Όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη της καρδιάς μας….. Η πόλη μας χρειάζεται μια νέα ισχυρή ηγεσία για επανεκκίνηση. Για να γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα της Ευρώπης…Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα δηλώνω δυναμικό παρών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γ. Πατούλης, υπό το σύνθημα «Πατούλη γερά Πρωτεύουσα ξανά», μίλησε για  τη «συγκλονιστική παρουσία των πολιτών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία», ενώ δεσμεύθηκε ότι «πράγματι θα γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα ιδεών ξανά».

Aιχμές για Ντόρα, Κ. Μπακογιάννη
Επιπλέον, ο κ. Πατούλης άσκησε σκληρή κριτική σε πολλούς απ’ όσους,η Αθήνα πλήρωσε ακριβά  τους πορφυρογέννητους σωτήρες στο παρελθόν. Τους υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων. Τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι να τους εκπροσωπήσουν, αλλά αυτοί αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Πληρώνει η πόλη τη δική τους αδυναμία  να αρθρώσουν έναν πειστικό και διεκδικητικό λόγο. Την ανικανότητά τους  να  εφαρμόσουν ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο πρόγραμμα,  που θα δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας. Την ανικανότητα τους να διεκδικήσουν για την πόλη  αυτά που δικαιούται, αφού αρκούνται στο να κάνουν δημόσιες σχέσεις  με την εκάστοτε κεντρική εξουσία»
όπως είπε, κυβέρνησαν την Αθήνα βλέποντας την ως σκαλοπάτι για την πολιτική τους ανέλιξη. Μάλιστα, «φωτογράφησε» την Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι «
Ενώ μίλησε για «πορφυρογέννητους» που θέλουν να κάνουν πάλι σήμερα το ίδιο, σαφής αναφορά, όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, στον Κώστα Μπακογιάννη, που προαλείφεται για το δήμο Αθηναίων: «Ας το βάλουν κάποιοι καλά στο μυαλό τους. Με την Αθήνα δεν θα παίξει κανείς. Η εποχή των πορφυρογέννητων έχει περάσει. Όλοι οι πορφυρογέννητοι πρέπει να αφήσουν οξυγόνο στα παιδιά από τα Πετράλωνα (σ.σ. ο κ. Πατούλης έχει γεννηθεί και έχει ζήσει στην περιοχή) ή σε εκείνους που μπορούν δώσουν στην πόλη όχι μέσα από το βελούδο», είπε χαρακτηριστικά.

Χρίσματα από τους πολίτες
Τέλος ο Γ. Πατούλης κατέστησε σαφές ότι αν και «είναι καλοδεχούμενες όλες οι στηρίξεις», ένας υποψήφιος «το χρίσμα θα πρέπει να πάρει από τον ίδιο το λαό…Όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Αθήνα δεν έχει να κάνει μόνο με κόμματα αλλά με ψυχές με ανθρώπου που θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην πόλη τους. Η Αθήνα δεν χρειάζεται έναν ακόμη κομματικό υποψήφιο δήμαρχο, αλλά έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο, καταξιωμένο επιστημονικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, αυτοδιοικητικά, που θα έχει γεννηθεί και ζήσει σε αυτή την πόλη, που θα λέει η ζωή μου είναι η Αθήνα και όχι το σκαλοπάτι για την προσωπική μου πρόοδο. Ένα δικό της παιδί, κι όχι έναν φυτευτό, κάποιον που θα είναι περαστικός, μέχρι την ώρα που θα έρθει για να καταλάβει ένα άλλο δημόσιο αξίωμα», κατέληξε.

Αναλυτικά οι παρουσίες
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελ.  Βόζενμπεργκ, οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Δένδιας, Κ. Βλάσης, Β. Οικονόμου, Θ. Φορτσάκης, Σ. Βούλτεψη, Ν. Κεραμέως, Β. Γιόγιακας  το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Σ. Ιωαννίδης,  οι πρώην υπουργοί Θ. Γιαννόπουλος, Π. Δούκας, Ι. Παλαιοκρασσάς,  οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, Δ. Σιούφας και  Απ. Κακλαμάνης, οι Αντιπρόεδροι της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης και Γ. Καραγιάννης, οι δήμαρχοι, Μ. Αγγελόπουλος, Η. Αποστολόπουλος, Γ, Θωμάκος, Α. Γαβότσης, Γ. Δαμουλάκης, Χ. Δημαρχόπουλος, Δ. Καμπόσος, Δ. Χατζηδάκης, Α. Καστρινός, Γ. Κωνσταντέλλος, Γ. Κωτσός, Ε. Λαμπάκης, Ι. Λώλος, Γ. Μαρκόπουλος, Ν. Μελετίου, Δ. Παπαστεργίου, Χ. Παππούς, Γ. Σοφρώνης, Δ. Τζιαχρήστας, Ι. Τζίτζιος Λ. Υπερήφανος, Ε. Φωτόπουλος, Σ. Χιονίδης, Π. Ξυριδάκης, Π. Κολοκοτσά, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑ Δ. Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Σ. Παραδιάς, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικτύου Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Γ. Κοντορίνης,   ιεράρχες, εκπρόσωποι του επιχειρείν και χιλιάδες κόσμου. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεΐμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης.
Την εκδήλωση ευλόγησαν ο νέος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Βολιώτης και ο  Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.
 «Θα ανατρέψουμε όλα όσα μας ενοχλούν»
Αναφερόμενος στις παθογένειες της πρωτεύουσας ο κ. Πατούλης εστίασε στα σκουπίδια «που πνίγουν τις γειτονιές», στα κλειστά καταστήματα, τα κατεστραμμένα κι εγκαταλελειμμένα κτίρια, που έχουν μετατραπεί σε στέκια παρανομίας, τις κακοσυντηρημένες υποδομές, την έλλειψη ελευθέρων χώρων.
«Μας ενοχλεί που οργανωμένες μειοψηφίες προκαλούν κάθε τρεις και λίγο, με την ανοχή του Κράτους, επεισόδια και ταραχές , επειδή κάποιοι έχουν μετατρέψει με την αδράνειά τους την πόλη, σε αφύλακτη Πολιτεία. Μας ενοχλεί η εικόνα παρακμής κι εγκατάλειψης, που απλώνεται από τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη και κάποιοι την έχουν συνηθίσει» και πρόσθεσε: «Εμείς, δεν θέλουμε τη σημερινή Αθήνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή της εικόνα. Μας ενοχλεί αυτή η εικόνα. Κι επειδή μας ενοχλεί , ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να την αλλάξουμε. Δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα της πρωτεύουσας μιας χώρας, που θέλει να αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και να αποτελέσει την ατμομηχανή, της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας μας».
«Η Αθήνα δεν μπορεί να είναι σκαλοπάτι για καμία πολιτική καριέρα»
Σε τρεις βασικούς λόγους απέδωσε τη σημερινή εικόνα της πρωτεύουσας ο κ. Πατούλης.
Ο πρώτος λόγος, είναι ότι δεν εφαρμόζεται ένα αποκεντρωτικό αλλά ένα συγκεντρωτικό μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του Κράτους μας. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα μοντέλο που δίνει πολλές μεν αρμοδιότητες, αλλά ελάχιστους πόρους και περιορισμένες δυνατότητες στον εκάστοτε Δήμαρχο να ασκήσει τα καθήκοντά του, με συνέπεια οι Δήμοι να μην έχουν οικονομική ανεξαρτησία και λειτουργική αυτοτέλεια. Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε το Πεδίο του Άρεως, χαρακτηρίζοντας «παραλογισμό» το γεγονός ότι την ευθύνη διαχείρισης του χώρου την έχει η Περιφέρεια και όχι ο Δήμος.
Ο δεύτερος λόγος τόνισε, είναι  τα πρόσωπα που διοίκησαν την Αθήνα.  «Μεγάλη ευθύνη έχουν όσοι την είδαν ή την βλέπουν, ως σκαλοπάτι για την προσωπική και την πολιτική τους ανέλιξη» σημείωσε και επισήμανε: «Η Αθήνα πλήρωσε ακριβά τους πορφυρογέννητους σωτήρες στο παρελθόν. Τους υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων και πρωθυπουργούς. Την ανικανότητά τους να  εφαρμόσουν ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο πρόγραμμα, που θα δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας και αρκούνται στα ψίχουλα από το κεντρικό κράτος».
Ο τρίτος λόγος, όπως τόνισε είναι  «η αδράνεια κι απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουμε εμείς ως πολίτες τα ζητήματα της Αθήνας αλλά και η ανοχή που δείχνουμε σε πρόσωπα και καταστάσεις».
«Επειδή όμως η ζωή είναι ρόδα που γυρίζει, στέλνω σήμερα, σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Με την Αθήνα πλέον, δεν θα παίξει κανείς. Η Αθήνα έχει μεγάλη αξία» τόνισε ο κ. Πατούλης.
«Ποιοι είναι οι στόχοι μας για την Αθήνα»
Προσδιορίζοντας τους στόχους που έχει ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών για  την Αθήνα τους προσδιόρισε στους εξής:
Πρώτον, να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Αθήνα και τους κατοίκους της.
Δεύτερον, να δοθεί βήμα ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης.
Τρίτον, να ενωθούν οι Αθηναίοι και οι  Αθηναίες, «Θέτοντας το εμείς, πάνω από το εγώ».
Τέταρτον, δυναμική παρέμβαση, με ισχυρή φωνή και παρουσία  στα κέντρα λήψης των αποφάσεων
Πέμπτον, να γίνουν οι Αθηναίοι ξανά περήφανοι για την ταυτότητά τους.
Έκτον, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι  στην πόλη τους. Ψηλά στην ατζέντα μας, είναι να ξαναγίνει η Αθήνα, καθαρή πόλη, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της, αλλά και να σχεδιαστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης συγκεκριμένων περιοχών όπως ο Ελαιώνας.
Κι έβδομο, να δοθεί ξανά αξία στις γειτονιές της Αθήνας.
Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε, θα αξιοποιηθούν όλοι οι αθλητικοί χώροι των σχολείων της Αθήνας ώστε να γίνουν πόλοι αθλητισμού και αναψυχής και θα ενισχυθεί η συνεργασία με την Εκκλησία, αναγνωρίζοντας το έργο της.
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κάνουμε την Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης διατύπωσε τη βούληση όλων όσων συμμετέχουν στο νέο ξεκίνημα για την Αθήνα να εργαστούν με όραμα, διάθεση και σύγχρονες ιδέες αλλά και να ξεκινήσουν μία διαλεκτική σχέση με τους πολίτες της Αθήνας, για «να τους ακούσουμε και να συν-σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον».
«Είμαστε ενεργοί πολίτες και θα εργαστούμε συστηματικά προκειμένου να γίνει η Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, μία πόλη πρότυπο,  φιλική κι ανθρώπινη, σύγχρονη και Λειτουργική, Μητροπολιτικό Οικονομικό Κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πόλη της Νέας Γενιάς και των Νέων Ιδεών» ανέφερε και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αυτή είναι η δική μας υπόσχεση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη ώστε όλοι μαζί, να χαρτογραφήσουμε το παρόν της πόλης και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον περισσότερο φωτεινό και αισιόδοξο. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την μοίρα της Αθήνας. Αρκεί, να το πιστέψουμε και να κάνουμε προσωπική μας υπόθεση, τη δημοτική αλλαγή που χρειάζεται η Αθήνα. Φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε την πόλη μας. Κι όχι απλά να τη διοικήσουμε. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, δηλώνω δυναμικά παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου