Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ο νόμος Παρασκευόπουλου βοηθάει τους πλούσιους και δικτυωμένους κρατούμενους


«Ο κ. Παρασκευόπουλος πρέπει να απολογηθεί στην ελληνική κοινωνία. Έχει το αρνητικό ρεκόρ των περισσότερων τροποποιήσεων σε ένα νόμο και όλες προς τη χειρότερη κατεύθυνση», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real 97.8 στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Σημείωσε επίσης πως «το Ποτάμι στην υπόθεση Φλώρου αντέδρασε αμέσως μετά την αποφυλάκισή του. Τα άλλα κόμματα και η κυβέρνηση αντέδρασαν με καθυστέρηση 24 ωρών. Καταγγείλαμε το νόμο Παρασκευόπουλου που λέει ότι όποιος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας 67% από το ΚΕΠΑ βγαίνει αυτομάτως από τη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «με το νόμο του ο κ.Παρασκευόπουλος, εκτός των άλλων, μετέτρεψε τους δικαστές σε γραμματείς, βοηθώντας έτσι τους πολύ πλούσιους κρατούμενους και τους πολύ δικτυωμένους να βγαίνουν από τη φυλακή».
Αναφερόμενος στην παροχολογία των τελευταίων ημερών ενόψει ΔΕΘ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως «στη Θεσσαλονίκη θα τα υποσχεθούν όλοι, όλα, σε όλους» και πρόσθεσε πως «τα μείζονα θέματα της χώρας άλλη μια φορά είναι στην άκρη, δεν τα αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα, δεν συζητάμε γι' αυτά και σκιαμαχούμε για πολύ δευτερεύοντα πράγματα». Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως «τα προβλήματα της χώρας συνεχίζουν και είναι μεγάλα και πρέπει να έχουμε συνείδηση. Μετά τις 20 Αυγούστου τέλειωσαν δεν τέλειωσαν τα μνημόνια, είμαστε μόνοι μας. Τα λεφτά της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, σταμάτησαν και θα πρέπει να πορευτούμε μόνοι. Μέχρι τις 20 Αυγούστου είχαμε διασφαλίσει μια χρηματοδότηση, κάθε που χτυπάγαμε, πηγαίναμε στην Ευρώπη και μας γιάτρευε. Αυτό τελείωσε. Στο επόμενο στραβοπάτημα της η χώρα, δεν θα βρει συμμάχους τουλάχιστον στο ταμείο, που μας ενδιαφέρει», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα δεν δίνει βάρος στο εργασιακό περιβάλλον. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέμβει στην ιδιωτική οικονομία. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πού θα διατεθούν τα λεφτά της ιδιωτικής οικονομίας. Το θέμα είναι να παράγουμε λεφτά στην ιδιωτική οικονομία». Σημείωσε, δε, πως αυτή τη στιγμή πρέπει να μας απασχολήσει το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς «το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας σήμερα είναι η σκλαβιά της μαύρης εργασίας. Οι νέοι δουλεύουν χωρίς ασφάλεια και χωρίς να αντιδρούν για να μην χάσουν τα 300 ευρώ», ανέφερε συγκεκριμένα.
Σχολιάζοντας το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που εξήγγειλε χθες ο Κώστας Γαβρόγλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «οι προτάσεις για την παιδεία είναι βιαστικά διατυπωμένες και ο στόχος είναι να έχει κάτι νέο να πει ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Το εκπαιδευτικό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο ως ανακοίνωση ενός υπουργού τον Σεπτέμβριο, αλλά θα πρέπει να ακουστούν περισσότερες απόψεις από ειδικούς, ώστε να καταλήξουμε σε μια σωστή εκπαιδευτική πολιτική που θα περιλαμβάνει θέσπιση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, επιστροφή της αριστείας και θέσπιση των μη κρατικών πανεπιστημίων» σημείωσε χαρακτηριστικά .
Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες συνεργασίες, επανέλαβε πως το Ποτάμι θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του «και με μεγάλη αυστηρότητα απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που από ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος, λάθη που έχουν κάνει και άλλες κυβερνήσεις, και απλώς τα αναπαράγουν πολλές φορές στη χειρότερη μορφή τους», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου