Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Κρ. Αρσένης: "Δήμοι και Περιφέρεια οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις ανεμογεννήτριες"!! (ακούστε)

Ο εμπαιγμός με τις ανεμογεννήτριες συνεχίζεται εις βάρος της Εύβοιας από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με την ανοχή απ’ ό,τι φαίνεται αυτοδιοικητικών και βουλευτών.


Στην περιφέρεια δεν κουνιέται φύλλο, με τη δικαιολογία πως αναμένουν την περιβόητη συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σκρέκα, πριν αποφασίσουν να προσφύγουν νομικά κατά της επέλασης των ανεμογεννητριών, και την ίδια ώρα κυβερνητικός βουλευτής (Σίμος Κεδίκογλου) παίρνει αγκαζέ τον Δήμαρχο Καρύστου και επισκέπτονται τον Υπουργό Περιβάλλοντος, πριν λίγα 24ωρα, με τον οποίο συζητούν οτιδήποτε άλλο εκτός από το επίμαχο θέμα των ΑΠΕ!

Εν τω μεταξύ, έχοντας βαπτίσει το έργο «στρατηγικής επένδυσης», η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη τα σχέδιά της και με τεχνάσματα η ηγεσία του Υπουργείου δικαιολογεί τον εμπαιγμό ακόμα και από τα έδρανα της βουλής.

Τον Μάρτιο, ο Υπουργός, κ.Σκρέκας είχε αναφέρει στη βουλή, πως με σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, υπήρξε αύξηση της φέρουσας ικανότητας στη ΔΕ Καφηρέως. Ωστόσο από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο είχαν αρνηθεί τη λήψη σχετικής απόφασης.

Αυτή η απόφαση δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, και ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του Μέρα25, Κρίτωνας Αρσένης επανάφερε το θέμα στη βουλή, ζητώντας σαφή απάντηση από τον κ.Σκρέκα. «ή να καταθέσει την απάντηση ή να παραδεχτεί το ψέμα!»

Αντί του Υπουργού, όμως, στο βήμα βρέθηκε ο Υφυπουργός, Γ.Αμυράς, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως για όλα φταίει η εκ παραδρομής λανθασμένη απάντηση της ΡΑΕ, την οποία διόρθωσε μόλις την Πέμπτη 20 Μαΐου!

Ο Υφυπουργός υποστήριξε πως το έργο ως στρατηγικής επένδυσης δίνει τη δυνατότητα, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, να αυξηθεί η φέρουσα ικανότητα μιας περιοχής με την μεταφορά αριθμού ανεμογεννητριών από μία άλλη του ίδιου δήμου. Στην προκειμένη από το Μαρμάρι στη ΔΕ Καφηρέως!

Ο Βουλευτής, Κρίτων Αρσένης μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου για το θέμα, και τις απαντήσεις που έδωσε η ηγεσία του Υπουργείου, ενώ τόνισε πως Δήμοι και Περιφέρεια οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ακούστε ......

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου