Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ "Ξεφτίζει κι αυτός ο Χατζηαστέρας....!!" - Καταγγελίες του σωματείου για ...συμβάσεις και προσλήψεις!!

"Τον είχαμε προειδοποιήσει οτι αυτό αποτελεί ..αιτία πολέμου" λέει ο Αγγελάτος!

 

Ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο και σχολίασε με καυστικό και αποκαλυπτικό τρόπο τις τελευταίες ενέργειες και αποφάσεις του Διοικητή.

Ακούστε τι είπε....

 

η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του σωματείου


"Απαράδεκτες πρακτικές υιοθετεί ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας, συνεπικουρούμενος από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ: από τη μία έχει κινήσει διαδικασίες ώστε να συνάψει σύμβαση με τεχνική εταιρεία που θα είναι υπεύθυνη για την επισκευή, τη συντήρηση, τη λειτουργία των Η/Μ εγκαταστάσεων – εξοπλισμών και δικτύων του νοσοκομείου και από την άλλη προσλαμβάνει ρουσφετολογικά επικουρικούς από την ΥΠΕ, με ειδικότητες που δεν είναι άμεσα απαραίτητες για την λειτουργία του νοσοκομείου.

Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα:

Πόσους εργαζόμενους θα μπορούσαν να προσλάβουν επικουρικά για την κάλυψη της Τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου με 350000 ευρώ, ποσό το οποίο έχει προϋπολογιστεί για την σύμβαση με τεχνική εταιρεία, που θα παρέχει στήριξη με 14 τεχνικούς (μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς,κτλ), σε βάρδιες;

Καλούμε το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και το Διοικητή του νοσοκομείου μας να σταματήσουν την προκλητική επιλογή πρόσληψης επικουρικού προσωπικού από τις λίστες της 5ης ΥΠΕ.
Μάλιστα, πρόσφατα, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ υπέγραψε, περιχαρής, απόφαση για πρόσληψη επικουρικού ΠΕ πολιτικού μηχανικού.

Τους ρωτάμε να μας πουν αν προβλέπεται θέση πολιτικού μηχανικού στο Οργανόγραμμα του νοσοκομείου.

Προσέλαβαν πολιτικό μηχανικό για νοσοκομείο ή για κατασκευαστική εταιρεία;
Μήπως η εν λόγω πρόσληψη καλύψει θέση τραυματιοφορέα, μάγειρα, τραπεζοκόμο, καθαριστή ή μία από τις πολλές ειδικότητες, στις οποίες υπάρχει μεγάλη έλλειψη και είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου;

Οι θέσεις για επικουρικό προσωπικό στις ΥΠΕ άνοιξαν για να βοηθηθούν, ουσιαστικά, τα νοσοκομεία και όχι για να τακτοποιηθούν “ημέτεροι”.

Επίσης, η επαναφορά εργολάβων στα Νοσοκομεία είναι αιτία έντονης διαμάχης και επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους. Για αυτό καλούμε το Διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση για το συνεργείο μέσω εργολάβου.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου