Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Με πολλές δυσκολίες άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης και στην Εύβοια (ακούστε)

Απογοήτευση επικρατεί στο κλάδο της εστίασης από τη χαλαρή κίνηση κατά τις πρώτες ημέρες επανεκκίνησης. 

 

Παράλληλα, εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την παραλαβή self tests από τα φαρμακεία, αφού σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκαν να τα πληρώσουν οι ίδιοι. Αρκετά καταστήματα επέλεξαν να μην ανοίξουν, περιμένοντας την οικονομική ενίσχυση επανεκκίνησης, η οποία αναμένεται από τη Δευτέρα και άλλοι προτίμησαν να λειτουργήσουν με το άνοιγμα του τουρισμού 15 Μάη.

Πάντως το αίτημα για επέκταση του ωραρίου το βράδυ, φαίνεται πως ικανοποιείται, αφού σε συζήτηση του Υπουργού Ανάπτυξης με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, ο κ.Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι από 10 Μάη (προσεχή Δευτέρα) θα επιτρέπεται η κυκλοφορία ως τις 12 τα μεσάνυχτα από 11 που είναι τώρα.

Ωστόσο παραμένουν ακόμα πολλά ζητήματα ανοιχτά στο τραπέζι και συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της εστίασης το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον, λαμβάνοντας υπόψη τα περσινά στοιχεία, που δείχνουν για το διάστημα 25 Μάη, οπότε και άνοιξε η εστίαση μετά το πρώτο lockdown, έως 10 Ιουνίου, μια μείωση του κύκλου εργασιών της τάξης του 59,9%, όπως ανάφερε ο κ.Καββαθάς, μιλώντας στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

Με πολλές δυσκολίες άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης και στην Εύβοια, όπου επίσης παρατηρήθηκε μειωμένη κίνηση σε σχέση με τις προσδοκίες των επαγγελματιών του κλάδου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Ευθυμίου.

Ακούστε τι είπαν....

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου