Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΦΑΓΟΠΟΤΙ... ΣΤΑ ΕΡΓΑ!! "Αποκαλύπτουμε τους Αναδόχους πρίν κατατεθούν οι προσφορές!!" Κάνουν ..."μπαμ" τα ..."προσκλητήρια" της Δημάρχου...(δειτε)


"Αποφασίζουν οι αιρετοί σε ποιον θα δώσουν το έργο και του λένε φέρε άλλες δύο προσφορές για να καλυφθεί ο τύπος του νόμου."

Δεν έχουν "όρια" στη ...διαδικασία εκτέλεσης των έργων στον Δήμο Χαλκιδέων!Δεύτερο πακέτο αναθέσεων με αμφισβητούμενη για την νομιμότητα της διαδικασία από την Δημοτική Αρχή και την Δνση Τεχνικών έργων!

Κάνουν ..."μπαμ" τα ..."προσκλητήρια" της Δημάρχου που ανακυκλώνουν τις ίδιες εταιρείες και στα τρία έργα συνολικού ύψους 5 εκατομυρίων ευρώ!

Ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος αναφέρει σε αρθρο του σχετικά με την διαδικασία των απ'ευθείας αναθέσεων: "Αντί να κάνεις δημοπρασία με δημόσια δημοσίευση και να δώσουν προσφορά όσοι επιθυμούν, επιλέγεις χωρίς δημοσίευση τρεις εργολάβους της αρεσκείας σου, να δώσουν προσφορά.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Αποφασίζουν οι αιρετοί σε ποιον θα δώσουν το έργο και του λένε φέρε άλλες δύο προσφορές για να καλυφθεί ο τύπος του νόμου.
Αρκετά εκατομμύρια δημοσίου χρήματος έχουν ξοδευτεί για την αποκατάσταση ζημιών, με πολύ πενιχρά αποτελέσματα.
Οι λόγοι είναι κυρίως δύο :
α) Οι αναθέσεις γίνονται με μικρό ποσοστό έκπτωσης (μείωση επί των τιμών του προϋπολογισμού) που κυμαίνονται από 0% έως 20% ενώ υπό κανονικές συνθήκες οι εκπτώσεις είναι της τάξης του 55%.
β) η ελλιπής επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης που παραπέμπει στην παροιμία “ο λύκος στην αντάρα χαίρεται”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ, τις προσκλήσεις και τους ...Αναδόχους (η σειρά των εταιρειών με πιστή αντιγραφή από τα προτότυπα εγγραφα)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ σε...
1. ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. (ανάδοχος)
2.SICAP ATE
3. ΑΙΓ ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΑΤΕ



Προσκλήσεις σε...
1. SICAP ATE (ανάδοχος)
2.ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ
3. SEC

Προσκλήσεις σε...
1. ΑΙΓ ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ (ανάδοχος)
2. SEC
3. EΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ

Ούτε την σειρά στις προσκλήσεις δεν άλλαξαν!!
Περιμένετε και θα δείτε!!!!
Θα τις πάρουν αυτοί τις ...δουλειές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου