Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Πρός Ληλαντίους Επιστολή... Οι αποκαλυπτικές συζητήσεις για τη ...απάτη της "Μελέτης του Λήλα!! (δειτε)


Επειδή Περιφέρεια και Δήμος προσπαθούν να ...καλύψουν τις ευθύνες που έχουν, αποκαλύπτουμε "τα πάντα όλα"!!


Με αφορμή το ερώτημα που έχει θέσει η Κατ. Μπατζελή στον Σπανό για την ..."απάτη", και το οποίο μεχρι σήμερα παραμένει αναπάντητο, στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας "έγινε ..πολυτελής και ..αποκαλυπτική συζήτηση"!

Επειδή οι πολίτες και κυριώτερα οι "ενδιαφερόμενοι Ληλάντιοι" πρέπει να γνωρίζουν, δημοσιοποιούμε τα σχετικά πρακτικά!!

Δείτε.... 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  

(ΜΕΛΕΤΗ ΛΗΛΑΝΤΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Ξεκινάμε τη συνεδρίαση. Υπάρχει μία αναφορά από την κυρία Μπατζελή και τον κύριο Χρονά. Κυρία Μπατζελή.

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε.

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Έχουμε ένα θέμα προ ημερήσιας διάταξης σχετικά με την μελέτη η οποία ανατέθηκε για το Λήλαντα ποταμό, μία μελέτη η οποία σχετίζεται με την οριοθέτηση του Λήλαντα, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε μία περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη, με πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις και αποτελέσματα σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Επίσης μία περιοχή όπου συνδέεται με προστασία Natura και με έργα τα οποία θα πρέπει να συμβάλουν στη νέα οικιστική δόμηση της γύρω περιοχής. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και των αποφάσεών μας στο περιφερειακό συμβούλιο Χαλκίδας για την ενίσχυση συνολικά του νομού Ευβοίας με 57.500.000 μεταξύ αυτών είχαμε χρηματοδοτήσει μελέτη και έργο που αφορά την ανασύσταση, να το πω έτσι, της γύρω περιοχής του ποταμού Λήλαντα.

Θέλω λοιπόν, η ερώτηση αυτή την καταθέτω για να συνδυαστεί με τις πολιτικές μας, με τους ενδοιασμούς μας, τις τοποθετήσεις μας και την πολιτική μας θέση με το πως θα πρέπει να λειτουργούν οι τεχνικές υπηρεσίες, το περιφερειακό συμβούλιο και πως πρέπει να προχωρούν μέτρα και δη εκείνα τα μέτρα των έκτακτων αναγκών.

Ένα παράδειγμα κακοφορμισμένης διοικητικής διευθέτησης αυτού του πολιτικού σχεδιασμού για μία ορθολογική διαχείριση της Περιφέρειας είναι αυτό ακριβώς το θέμα το οποίο σας φέρνω. Και μάλιστα αναφέρω το εξής, η Στερεά Ελλάδα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποσχέθηκε στους πολίτες ότι την άνοιξη του ’21 θα είναι έτοιμη η μελέτη της οριοθέτησης του ποταμού και το καλοκαίρι του ιδίου έτους θα ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα. 11 Ιουνίου του ’21 οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων παρέλαβαν τα θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε 16 Ιουνίου και υπήρχε ένα θέμα σχετικά με τη γνωμοδότηση επί της μελέτςη οριοθέτησης του έργου του Λήλαντα ποταμού, με τον τίτλο τον οποίο αναφέρεται και στην έγκριση της μελέτης και του έργου από το περιφερειακό συμβούλιο. Διαβάζοντας τη μελέτη οι περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και εμείς που την παραλάβαμε τη μελέτη χωρίς να έχει κάποιες τεχνικές γνώσεις θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι η μελέτη αυτή ουδεμία σχέση έχει με τα σημερινά δεδομένα.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι αναφέρονται στη μελέτη τα διοικητικά όρια Δήμου πριν την ενοποίηση, πριν το ’10. Δεύτερον, το φωτογραφικό υλικό που συνόδευε τη μελέτη δεν ανταποκρίνεται στη φυσική κατάσταση της πλημμύρας της 9ης Αυγούστου διότι οι φωτογραφίες και τα στοιχεία που στηρίχθηκε η ανάλυση της μελέτης ήταν αυτά του 2005. Και μάλιστα δεν συμπεριελάμβαναν ούτε τις φυσικές καταστροφές από την πλημμύρα του ’09. Τρίτον, στην περίπτωση της οριοθέτησης δεν περιλαμβάνονται τα υπό προστασία σημεία τα οποία έχουν βγει  μετά την καταστροφή του 2009.

Παρά λοιπόν τις αναλύσεις η μελέτη αυτή εστάλθη από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου, η οποία και την επικύρωσε ως θέμα και την έφερε ως θέμα προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο της 16ης Ιουνίου.

Έγινε ένας σαματάς, αν μπορώ να το πω, με αποτέλεσμα να επανέλθει.. να αποσυρθεί το θέμα και σας επισυνάπτω την επιστολή του κυρίου Κιλίφη η οποία ανακαλεί τη μελέτη την οποία εκείνος έχει στείλει στο δημοτικό συμβούλιο να περάσει, την ανακαλεί και ζητεί παράταση προς  πιστοποίηση επικαιροποίηση της μελέτης με βάσει τα νέα δεδομένα και δεν γνωρίζουμε πόσο αυτό θα πάρει.

Ερωτώ, γιατί για ένα χρόνο δεν έχει γίνει επικαιροποίηση της μελέτης, στη βάση που προϋπήρχε, του ’05, του ’09, υπήρχε μία μελέτη. Το γνωρίζαμε αυτό και το περιφερειακό συμβούλιο. Δεν έγινε επανέλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες. Απλώς τη σπρώξανε τη μελέτη, όπως έχουνε σπρώξει και άλλες μελέτες τις οποίες συναντάμε και στη σημερινή μας ημερήσια διάταξη, τις οποίες τις αποσύρουμε, τις ωριμάζουμε, ενώ το έργο υλοποιείται.

Τρίτον, πως είναι δυνατόν η Περιφέρεια να μην περιλαμβάνει τα γεγονότα της 9ης Αυγούστου; Και στο εξώφυλλο της μελέτης να υπάρχει 4η αναθεώρηση Μαΐου 2021.

Μπορώ να σας στείλω και το εξώφυλλο.

Και ταυτόχρονα παίζεται μία σύμπνοια απόψεων και τακτικισμού μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, Περιφερειακής Ενότητας. Ποιοι εκτίθενται; Ο περιφερειάρχης; Βεβαίως. Εμείς; Βεβαίως. Που είμαστε εκτεθειμένοι; Απέναντι στους συμπολίτες μας.

Ποιοι επικαλύπτονται; Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Πόσα παραδείγματα να φέρουμε για να συγκροτηθούνε, για να μαζευτούνε οι τεχνικές υπηρεσίες; Αυτό λοιπόν το καταθέτω.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια του ζητήματος, έχει ζητηθεί παράταση από τον κύριο Κιλίφη με την ίδια την υπογραφή που το έδωσε, που το μάζεψε, και εδώ το θέτω προς γνώση σας, ενημέρωσής σας, για να δούμε τι κάνουμε περαιτέρω και θα επαναφέρω σε όλα τα θέματα τα οποία έχουμε να συζητήσουμε την πρόταση την οποία έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση όπως οι οικονομικές επιτροπές από τώρα, σε κάθε οικονομική επιτροπή μία φορά το μήνα να κάνει ειδικές συσκέψεις δια ζώσης με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οικονομικές και τεχνικές, της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Ευχαριστώ πάρα πολύ και συγνώμη για το χρόνο που σας πήρα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κάποιος άλλος τοποθέτηση;

ΧΡΟΝΑΣ: Εγώ κύριε Τασιέ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Μετά τον κύριο Χρονά θα ‘θελα και εγώ. Μετά τον κύριο Χρονά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Να δώσω το λόγο στον κύριο Χρονά.

ΧΡΟΝΑΣ: Κοιτάξτε, εγώ θεωρώ την παρέμβαση που έγινε πάρα πολύ σημαντική, πολιτικά και ρεαλιστικά δόκιμη. Ένα θέμα αυτό. Δεύτερον, η σχέση που έχει η Περιφέρεια με κάθε Δήμο και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας με το Δήμο Χαλκίδας που είναι ένας μεγάλος Δήμος είναι πολιτικό ζήτημα. Δεν μπορεί να τη χειριζόμαστε στο επίπεδο της τεχνικής υπηρεσίας. Αυτό είναι το δεύτερο. Το τρίτο, ευχαριστώ που θυμήθηκε η συνάδελφος την πρότασή μας. Θεωρώ ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για τον τρόπο που λειτουργούν οι τεχνικές υπηρεσίες και συντονίζουν τη δουλειά τους. Εδώ είναι φανερό. Υπάρχει προχειρότητα μόνο; Ή και σκοπιμότητα; Εγώ για να τοποθετηθώ θέλω να έχω όλα τα στοιχεία και να συζητάω μαζί τους, δια ζώσης, με τηλεδιάσκεψη, αλλά με όλα τα στοιχεία. Με αυτές τις σκέψεις θα σας παρακαλούσα να μην κλείσει το θέμα, να έρθει όλος ο φάκελος της συγκεκριμένης μελέτης…

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Τάσο συγνώμη που σε διακόπτω, εκτός διαδικασίας, αυτή είναι δουλειά της οικονομικής επιτροπής, εγώ θα στείλω στην οικονομική επιτροπή και τη μελέτη για να σου τη σετίλει επισήμως ως γραμματεία οικονομικής επιτροπής.

ΧΡΟΝΑΣ: Σύμφωνοι. Εγώ θα ήθελα κύριε Τασιέ, επειδή εκτιμώ ιδιαίτερα την προσπάθεια όλων όσων δίνουν κομμάτι του εαυτού τους στη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής, δεν μπορούμε να οδηγούμαστε σε λήψεις αποφάσεων χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχειά και χωρίς να έχουμε τα πραγματικά στοιχεία. Να σας θυμίσω κάτι; Για την επικαιροποίηση της μελέτης του Λήλαντα έχουμε μιλήσει στην οικονομική επιτροπή άλλες τρεις φορές. Και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι εξελίσσεται φυσιολογικά. Θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ να μην κλείσει το θέμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση να έρθει σαν ξεχωριστό θέμα ημερήσιας διάταξης, παρουσία της υπηρεσίας.

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Κύριε Τασιέ, εδώ και μία ερώτηση επιπλέον την οποία δεν την έγραψα στην ερώτηση γιατί έπρεπε να γίνει πρώτα κουβέντα. Έχουμε εγκρίνει επικαιροποίηση και κόστος επικαιροποίησης. Κανονικά. Έναν προϋπολογισμό. Τι έργο παρέλαβε ο μελετητής για να επικαιροποιήσει, να κάνει την 4η αναθεώρηση; Και τι παραλάβαμε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κύριε Σιαλμά

ΣΙΑΛΜΑΣ: Εδώ διαπιστώνω κύριε πρόεδρε ότι υπήρχε μία μελέτη και μετά τα γεγονότα πέρυσι έγινε μία επικαιροποίηση. Όμως βλέπουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και αυτά που επισήμανε η κυρία Μπατζελή, ότι σε κάποια σημεία έχουν αφήσει τελείως δηλαδή τα παλιά.. ότι υπήρχε από πριν. Εγώ αυτά τα έργα τα ψήφισα, όμως με μία προϋπόθεση, ότι και να γίνουν γρήγορα και να γίνουν σωστά. Εδώ διαπιστώνω ότι δεν συμβαίνει αυτό. Δηλαδή ότι είμαστε πάρα πολύ πρόχειροι και δεν μπορούμε με τόσο σοβαρά έργα και με τέτοια ζημιά που έγινε στην Εύβοια να λειτουργούμε έτσι.

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο έργο, η συγκεκριμένη μελέτη θα πρέπει και να έρθει ώστε να ενημερωθούμε σωστά αλλά παράλληλα να πάει πίσω και να γίνει μία σοβαρή μελέτη με τα καινούργια στοιχεία που προέκυψαν από πέρυσι και τα καινούργια προβλήματα στην περιοχή ώστε το έργο που θα κάνουμε να είναι έργο για χρόνια, να μην είναι έργο προσωρινό.

Έτσι όπως λειτουργούμε και όπως βλέπω εγώ αυτή τη μελέτη πάμε απλά προσωρινά να μπαλώσουμε κάτι. Δεν είναι θεωρούμε αυτό που θέλουμε όλοι. Όλοι θέλουμε ότι γίνεται να γίνεται σωστά και με διάρκεια χρόνων. Άρα πιστεύω ότι αυτή η μελέτη θα πρέπει και να έρθει σ’ εμάς να ενημερωθούμε, να δούμε τι γίνεται, αλλά παράλληλα να προχωρήσει και μία διαδικασία ώστε να γίνει σωστά. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κύριε Αναγνωστάκη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Νομίζω ότι η πρωτοβουλία από την πλευρά της παράταξης Πατρίδα μας η Στερεά και ιδιαίτερα από την κυρία Μπατζελή μας φέρνει ένα ζήτημα στην οικονομική επιτροπή που άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, μας φέρνει προ μίας δυσάρεστης έκπληξης. Η Περιφέρεια δυστυχώς εκτέθηκε. Και εκτέθηκε σε πάρα – πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Να σας πω ότι και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που εισήχθη το θέμα και πήραν το λόγο οι παρατάξεις οι δημοτικές, οι δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι μα όλοι καυτηρίασαν την όχι προχειρότητα, ήταν πάρα πολύ διακριτικός ο χαρακτηρισμός από την πλευρά της κυρίας Μπατζελή, κάτι πολύ πιο σκληρό χρησιμοποιήθηκε αλλά και βεβαίως η δήμαρχος της πόλης, η δήμαρχος Χαλκιδέων είπε ότι είναι ευθύνη αποκλειστικά της Περιφέρειας, αυτό μου έστειλαν, το αντιληφθήκαμε ότι δεν υπάρχει προσαρμογή στα νέα δεδομένα και γι’ αυτό ζητήσαμε εξηγήσεις και υπήρξε το δεύτερο έγγραφο του αναπληρωτή προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Εύβοιας που στην ουσία ανακάλεσε τη μελέτη με ότι αυτό συνεπάγεται. Άρα λοιπόν δημιουργούνται τρία ζητήματα.

Το πρώτο είναι το πολιτικό. Πως είναι δυνατόν η πολιτική αρχή, η περιφερειακή αρχή εν προκειμένω, να μην έχει άποψη για το τι ακριβώς φεύγει από τις υπηρεσίες μας για ένα πολύ σημαντικό θέμα όπως είναι η οριοθέτηση του Λήλαντα και κατ’ επέκταση μετά και τα αντιπλημμυρικά έργα. Γιατί προφανώς κατανοείται πως προϋπόθεση για να γίνουν τα οποιαδήποτε σοβαρά ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή του Λήλαντα χρειάζεται η οριοθέτησή του.

Το δεύτερο ζήτημα που εγείρεται είναι το κοινωνικό, πως θα πάμε σ’ αυτούς τους πολίτες που τους είχαμε υποσχεθεί ότι τον Μάρτη του ’21 θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία επικαιροποίησης και θα έχουν πλέον μπει οι μπουλντόζες και θα κάνουν τα έργα και δε θα ζουν με τον εφιάλτη μίας επανάληψης αυτής της καταστροφής τον επόμενο χειμώνα. Και το τρίτο είναι το ζήτημα των υπηρεσιών μας. Δηλαδή το αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία, αντιλαμβάνομαι ότι προφανώς δεν πρέπει να είναι ευνουχισμένοι οι υπηρεσιακοί μας παράγοντες αλλά από την άλλη αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η εικόνα δεν έχει αντανάκλαση στις υπηρεσίες στην Περιφέρεια, έχει αντανάκλαση πρωτίστως, συνολικά μάλλον και πρωτίστως στο περιφερειακό συμβούλιο, στην Περιφέρεια ως ευρύτερη έννοια και βεβαίως και στην περιφερειακή αρχή. Τέτοιου είδους χειρισμοί, τέτοιου είδους διαδικασίες πραγματικά πρέπει να σας προβληματίσουν κύριε πρόεδρε, κύριε Τασιέ και νομίζω ότι δεν πρέπει να μείνει χωρίς να υπάρξουνε συνέπειες. Εν πάση περιπτώσει, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι μία δημόσια συγνώμη και σε αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν από εμάς και από εσάς ιδιαίτερα λύση στο πρόβλημά τους αλλά και για να περισωθεί ότι μπορεί να περισωθεί από το κύρος της περιφερειακής αρχής και του περιφερειακού συμβουλίου στο σύνολό του. Υπό αυτή την έννοια συνυπογράφω τις παρατηρήσεις που έγιναν προηγούμενα από τους συναδέλφους. Ειλικρινά η παρέμβαση της κυρίας Μπατζελή για την τοπική κοινωνία της Εύβοιας είναι καίρια και τη συνυπογράφουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τη συνυπογράφουμε και τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πραγματικά περιμένω με αγωνία την απάντηση της περιφερειακής αρχής.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κάποιος άλλος τοποθέτηση; Κύριε Παπαναστασίου θέλετε λίγο επί του θέματος στο τεχνικό κομμάτι να βοηθήσετε πριν τοποθετηθώ;

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Κοιτάξτε, αφορούσε.. είναι γεγονός πράγματι ότι πήραμε μία παλιά μελέτη η οποία έπρεπε να επικαιροποιηθεί και η επικαιροποίηση αυτή εχει ήδη ξεκινήσει.

Προφανώς τα στοιχεία που υποβλήθηκαν δεν είναι τα τελικά μετά και τις πλημμύρες του Αυγούστου του ’20.

Θα ζητήσω εξηγήσεις από την τεχνική υπηρεσία, αν όχι η ίδια να υποβάλλει κάποιες επιπλέον επεξηγήσεις τι ακριβώς ισχύει στο συγκεκριμένο.

Πάντως είναι θέμα ότι η επικαιροποίηση της μελέτης έχει ήδη ξεκινήσει, απλώς για να σωθεί η μελέτη αυτή η οριοθέτηση πρέπει να πάει στην Αποκεντρωμένη, πρέπει να πάρει και περιβαλλοντολογική αδειοδότηση, πιθανών κάπου εκεί να προσπαθήσανε να σώσουν την περιβαλλοντική αδειοδότηση της παλιάς μελέτης συνδυάζοντας με την καινούργια για να είναι πιο εύκολη ή γρήγορη η έναρξη των εργασιών. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω υπηρεσιακά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Ευχαριστώ κύριε Παπαναστασίου. Σε κάθε περίπτωση και οι αναφορές όλων σας είναι όχι μόνο δεκτές αλλά ευπρόσδεκτες και η κριτική σε οποιαδήποτε ενέργεια μίας υπηρεσίας είναι επίσης ευπρόσδεκτη. Σε κάθε περίπτωση όμως νομίζω ότι είναι δίκαιο να σκεφτούμε και το εξωτερικό περιβάλλον  ..(δεν καταγράφεται).. με την έννοια ότι ..(δεν καταγράφεται).. και η τεχνική υπηρεσία γενικώς δέχεται πάρα πολύ μεγάλη πίεση λόγω πέρα του φόρτου εργασίας, των πάρα πολλών δυστυχώς γεγονότων που συνέβησαν τον περασμένο 1,5 με 2 χρόνια και έχει ένα τεράστιο αντικείμενο να διαχειριστεί. Προφανώς εδώ ο χειρισμός πρέπει να διαφοροποιηθεί, με την έννοια ότι θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η μελέτη όπως το λέει άλλωστε και η υπηρεσία εγγράφως έχει απευθυνθεί και στο Δήμο Χαλκιδέων και στην Αποκεντρωμένη ότι ουσιαστικά ζητά να αναβληθεί η ..(δεν καταγράφεται).. για να επικαιροποιήσουν και τα τελευταία στοιχεία. Αυτό νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε χρόνο στην τεχνική υπηρεσία της Εύβοιας να έρθει σωστά, να γίνει.. να ενημερωθούμε, να μας τη στείλουν, να προχωρήσουν τα σχετικά έργα. Όπως το είπε και ο κύριος Παπαναστασίου, να το κοιτάξετε λίγο κύριε Παπαναστασίου με την τεχνική υπηρεσία της Εύβοιας, να μην γίνονται λάθη τα οποία αν μη τι άλλο δεν μπορούν να καθυστερούν τα έργα ούτε να εκθέτουν το κύρος της Περιφέρειας, που νομίζω όλοι το αποδοκιμάζουμε και θέτουμε το έργο μας ψηλά. Τώρα από εκεί και πέρα είναι νομίζω θέμα το πως θα υλοποιηθεί. Όπως άλλωστε το λέει και εγγράφως η υπηρεσία ότι πρόκειται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και θα υποβάλλει τα απαιτούμενα συνολικά στοιχεία και την επικαιροποίηση της μελέτης με τα τελευταία στοιχεία. Οπότε θεωρώ ότι αυτό θα επιλυθεί.

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Μπορώ να έχω το λόγο κύριε Τασιέ;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Ευχαρίστως.

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Για μία φράση. Μπορώ να καταλάβω την τοποθέτηση του κυρίου Παπαναστασίου όπου ως γενικός διευθυντής τεχνικών έργων προσπαθεί σε εισαγωγικά να καλύψει μία πρακτική μίας διεύθυνσης μίας Περιφερειακής Ενότητας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εάν ίσχυε αυτό που λέει ο κύριος Παπαναστασίου ή και εσείς ως προεδρεύων ότι είναι σε μία διαδικασία ολοκλήρωσης της μελέτης, δεν ήταν σωστό να το φέρουνε προς έγκριση τη μελέτη στο δημοτικό συμβούλιο και μετά ως έτοιμη μελέτη από την Περιφερειακή Ενότητα. Εδώ το θέμα δεν το φέρνουμε για να χτυπήσουμε με χάρακα το χέρι κάποιου. Εδώ το φέρνουμε το θέμα για να αποκτήσει η Περιφέρεια μία ενιαία λογική περιφερειακής λογικής ωρίμανσης μελετών και μάλιστα τόσο σημαντικών, δακτυλοδεικτούμενων μελετών τα οποία συνδέονται απόλυτα και με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μία διαχείριση που έχουμε προσλάβει πανεπιστήμιο για να μας την κάνει. Το έχουμε ψηφίσει, έχουμε ψηφίσει 57 εκατομμύρια εκ των οποίων το 1/3 είναι ωρίμανσης μελετών και απαιτούμε ως οικονομική επιτροπή και ως περιφερειακό συμβούλιο τα λεφτά που έχουμε εγκρίνει να έχουν απόδοση, έλεγχο και σύμπνοια με την προστασία των πολιτών. Γι’ αυτό το φέραμε το θέμα. Εγώ λοιπόν θα συμφωνήσω με την πρόταση του κυρίου Χρονά να επανέλθει το θέμα με διαφορετική σκοπιά ή με μία γενικότερη ενημέρωση ή κατά την επίσκεψή μας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοιας να μας αναλυθούν όλα τα ζητήματα και από τον κύριο Κελαϊδίτη και από τον κύριο Κιλίφη. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

 


1 σχόλιο:

  1. προσπαθούν με άθλιο τρόπο να νομιμοποιήσουν την κατασκευή εντός κοίτης ποταμού τον δρόμο Αφρατι ΠΙσσωνας,για την κατασκευή του έπρεπε να υπάρχει οριοθεσια του ποταμού υπαρχει ,έγκριση από την επιτροπή υδάτων υπάρχει ;κατάστρεψαν το αρδευτικο δίκτυο σε 14 σημεία αποζημιώνουν τον Α.Σ.Α.Χ. ενώ στο κτηματολόγιο οι υδραυλακες ανήκουν στις κοινότητες και δεν κατασρεφοντε για να γίνουν δρόμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή