Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΦΟΒΕΡΟ!! Απειλεί η ΔΕΗ τους πυρόπληκτους να τους κόψει το ρεύμα, παρά τις εξαγγελίες περί του ...αντιθέτου!! (ακούστε και δείτε)


"Η μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων είναι ήδη σε εξέλιξη. Η ΔΕΗ ...στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή."

Αυτή η δήλωση είναι από τον υπ. Ενέργειας και "πολιτικό προιστάμενο της ΔΕΗ" κο Κ. Σκρέκα, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική!!

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της καμμένης περιοχής τους οποίους "κυνηγάει η ΔΕΗ" με τις ...γνωστές εισπρακτικές εταιρείες και τους απειλεί οτι ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!!

Ο ιδιοκτήτης του "ELYMNION Resort" Γιώργος Μουρτοπάλας αποκαλύπτει στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο ποια είναι η ...πραγματικότητα!!

Ακούστε....


                           Λίμνη Ευβοίας, 05.10.2021


Μουρτοπάλλας Γ.- Βλάχος Ι.Κ. Ο.Ε.
ELIMNION RESORT
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Προς : Διοίκηση ΔΕΗ

Κοινοποίηση:
Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος 
κ. Κώστα Σκρέκα
Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλειο Κικίλια
Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ 
κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Θέμα: ανοικτή επιστολή προς την διοίκηση της ΔΕΗ

Την Παρασκευή 30/9/2021 υπήρξε τηλεφωνική όχληση από εισπρακτική εταιρεία για λογαριασμό της επιχείρησή σας, η οποία απαιτούσε εξόφληση υπολοίπου λογαριασμού.

Το περιεχόμενο και ιδίως το ύφος της απαίτησης αναφέρουμε ότι συνιστούν σοβαρά ατοπήματα, που μας προξενούν λύπη και μας αναγκάζουν να απευθύνουμε την παρούσα ανοιχτή επιστολή, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να ζητήσουμε την δική σας ρυθμιστική παρέμβαση.

1) Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει το δικαίωμα για λήψη θετικών μέτρων, αλλά και την αντίστοιχη υποχρέωση εξέτασης κάθε σοβαρής πρότασης, που αφορά την αξιολόγηση ενός πραγματικού γεγονότος προσπαθώντας παράλληλα να διαβαθμίζει το περιεχόμενο της.

2) Η επιχείρηση μας υπήρξε απόλυτα συνεπής ως προς την καταβολή των πληρωμών και ουδεμία οφειλή δεν έχει εγγραφεί στο βιογραφικό της , που να την καθιστά αφερέγγυα. . Η αξιόπιστη και φερέγγυα συμπεριφορά της επιχείρησής σας καταλαμβάνει ολόκληρο το διάστημα της λειτουργίας της, ήδη από τον πρώτο χρόνο έναρξης των εργασιών της, ήτοι από τον Ιούλιου του 2015 έως την 3η Αυγούστου 2021 και την εκδήλωση των καταστροφικών πυρκαγιών.

3) Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το αίτημα για σκοπούμενη μετάθεση ή ακύρωση πληρωμών , δεν είναι προϊόν άρνησης , αλλά αντικειμενική δυσκολία , λόγω των ιδιαίτερων και απρόοπτα μεταβαλλόμενων συνθηκών.


4) Είναι γνωστό ότι η περιοχή της Β. Εύβοιας και συγκεκριμένα ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας περιήλθε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας υπ. αρ. 7076/3/8/2021 και η επιχείρηση μας Γ. Μουρτοπαλλας Ι.Κ. Βλαχος Ο.Ε ακύρωσε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα ως ξενοδοχειακή μονάδα από 3/8/2021 , λόγω μερικής καταστροφής των υποδομών και ολοκληρωτικών βλαβών στον περιβάλλοντα χώρο.


Η παραπάνω εξέλιξη δημιούργησε τεράστια προβλήματα ρευστότητας , αφού δυο μήνες με προσδοκώμενο τζίρο ικανό να υποστηρίξει υποχρεώσεις χάθηκαν, ενώ παράλληλα λόγω της εποχικότητας δεν προβλέπονται έσοδα έως τέλος Ιουνίου 2022 και μόνον πιθανές κρατικές ενισχύσεις μπορούν να κρατήσουν ζωντανή την επιχείρηση μας πριν το οριστικό κλείσιμο.

Για τους παραπάνω λόγους σας θέτουμε το εξής αίτημα :

Η διοίκηση της ΔΕΗ, έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της, είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο περιβάλλον το οποίο διαμόρφωσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές.


Ζητάμε την ακύρωση πληρωμής των ανοικτών λογαριασμών και την δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε απαλλαγμένοι από ψυχολογική πίεση και φθορά , που προκαλεί ο επικείμενος κίνδυνος διακοπής παροχής υπηρεσιών , τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ανάσες ρευστότητας , που θα προέλθουν από τα εν λόγω θετικά μέτρα

Αναφέρουμε επίσης, ότι η ΔΕΗ ορίστηκε ανάδοχος αναδάσωσης και ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικώς:

«Η μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων είναι ήδη σε εξέλιξη. Η ΔΕΗ στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή, συμμετέχοντας ενεργά στην αποκατάσταση του φυσικού πλούτου στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Με τον καινοτόμο θεσμό του «αναδόχου αναδάσωσης» θέλουμε να ενισχύσουμε την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να μεγιστοποιήσουμε την ανθεκτικότητά του απέναντι στην κλιματική κρίση που αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε».

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του αιτήματος μας.
Με εκτίμηση,
Γεώργιος Μουρτοπάλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου