Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΒΑΘΑΣ Γ "Να επανεξετάσει τις αποφάσεις της και να “κλείσει” κάθε παράθυρο που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού" (ακούστε)


Καταστροφικά για την εστίαση και ταυτόχρονα πηγή αθέμιτου ανταγωνισμού ιδιαιτέρως για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου είναι τα νέα μέτρα, που εφαρμόζονται από το περασμένο Σάββατο.


Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς τονίζει πως για να είναι λειτουργικά, θα πρέπει να είναι οριζόντια τα μέτρα.

Η επιλογή των εξαιρέσεων κάποιων επιχειρήσεων από τους περιορισμούς (σουπερμάρκετ, λαϊκές αγορές, φαρμακεία) οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα για τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς καθώς οι ανεμβολίαστοι καταναλωτές θα μπορούν ελεύθερα να κάνουν τις αγορές τους σε παρόμοια είδη ( μη τρόφιμα) στα σουπερμάρκετ ή στο υπαίθριο εμπόριο ενώ θα χρειάζονται πιστοποιητικά για το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Η ΓΣΕΒΕΕ και τα Μέλη της σέβονται και τηρούν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όμως την καλούν να επανεξετάσει τις αποφάσεις της και να “κλείσει” κάθε παράθυρο που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και παράλληλα να παράσχει εκείνα τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών κλάδων, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματά τους.



Ακούστε τί δήλωσε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μετά τη συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου