Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Γιάννης Κωνσταντινίδης: " Μας κάψατε με την αμέτρητη αδιαφορία σας και της εξωλογικές εντολές σας , μη μας αναγκάζετε σε μετανάστευση" (σχόλιο)


Οι φωτοδότες εκφράζουν την δυσκίνητη γραφειοκρατία της συνεχούς υστέρησης που δεν έδωσε τίποτα το αναπτυξιακό στη περιοχή μας.


Ξέχασαν ότι απωλέσθηκε βίαια το εισόδημα επιβίωσης ,όπως και την ελάχιστη ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αποφάσισαν σε κλειστό κύκλο της παρεμβάσεις που ωραιοποιούν μόνο την αναγκαία θαρραλέα ανασυγκρότηση.

Μας δίνουν την εντύπωση ότι ανοίγουν το δρόμο της εκμετάλλευσης βασικό στόχο του εμπρησμού με άνωθεν εντολή,γι αυτό ούτε κουβέντα για της ευθύνες

τα εργα ..φωτοδότες του Μπένου!!


Θα θυμίσω ότι ο διαφημιζόμενος ανατολικός άξονας οδοποιίας γέρασε ,πέρασαν 30 χρόνια αδιαφορίας από τότε που τον διεκδικούσαμε και σε κάθε εκλογές τον θυμόντουσαν πάντα.

Επρεπε να μιλάνε για ΠΑΘΕ ,ενταγμένη στα Ευρωπαικά δίκτυα,ωστε να ανοίξει η κουβέντα πάλι για την ζεύξη του Μαλιακού που είναι σημαντική για την ανάπτυξη και την γεωστρατηγική αναβάθμιση της Εύβοιας.

Μειώνει κατά 70 KM την Αθήνα -Θεσσαλονίκη,καθιστά θαλάσσιο κόμβο την Εύβοια προς το Αιγαίο με αντίστοιχες λιμενικές εγκαταστάσεις,αποσυμφορεί το λιμάνι του Πειραιά,και λειτουργεί ανταγωνιστικά στο μονοπώλιο της COSCO.

Oι φωτοδότες δεν αναπληρούν το χαμένο εισόδημα,δεν αυξάνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης, που έχει ανάγκη μετά την βιβλική καταστροφή ο τόπος.

Επηρεάζει στο ελάχιστο την βελτίωση των συνθηκών επιβίωσης,την διατήρηση των επαγγελμάτων ενασχόλησης με το δασικό οικοσύστημα,και την αποφυγή της απειλούμενης ερημοποίησης,

Δεν επηρεάζουν σε κανένα βαθμό την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας που είναι σε πλήρη υστέρηση.Δεν δημιουργεί της δομές για ανιδιοτελή αντικειμενική γρήγορη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας και της μεταφοράς της στους πραγματικά πληγέντες.

Δεν προβλέπει της αναγκαίες παρεμβάσεις και τη δημιουργία των αναγκαίων δομών, για την αντιμετώπιση του υψηλού κινδύνου που προέκυψε τόσο για τους ανθρώπους ,όσο για το ίδιο οικοσύστημα και της υποδομές δημόσιες και των κατοίκων από την καταστροφή του φυσικού οικοσυστήματος.

Δεν προτείνει καμιά διοικητική αλλαγή που να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα των δράσεων ανασυγκρότησης.

Σπάσιμο των Δήμων σε περισσότερους ομοιογενείς ,πιο ευέλικτους ,για ευκολότερο κοινωνικό έλεγχο που είναι αναγκαίος,

Αποκέντρωση των αναγκαίων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην προσπάθεια.Δεν κάνει καμιά αναφορά στην αξιοποίηση-ανάδειξη σημαντικών αρχαικών και φυσικών μνημείων.

Οι κλαδοι που χτυπήθηκαν και ξεκινούν από μηδενική βάση Ρετσινάδες-Μελισσοκόμοι-Κτηνοτρόφοι -Ελαιοπαραγωγοί καμιά μέριμνα για εργασίες απασχόλησης αντικατάστασης του χρόνια χαμένου εισοδήματος, καμιά ενίσχυση άμεση ή έμμεση.

Καμιά διασφάλιση ελέγχου της αποτελεσματικότητας του σχεδίου και ορθολογικής διαχείρισης των πόρων,.

Οι φιλελεύθερες εξωθεσμικές δράσεις μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή είναι αντιδεοντολογικές και μας βρίσκουν αντίθετους,απορώ για την αφωνία των Δήμων και της Περιφέρειας,δεν είμαστε πειραματόζωα κύριοι ,μας κάψατε με την αμέτρητη αδιαφορία σας και της εξωλογικές εντολές σας , μη μας αναγκάζεται σε μετανάστευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου