Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ "Ψαλίδι από την Κομισιόν στον προυπολογισμό του έργου, και η εκπόνηση νέων μελετών πάνε ...πίσω το έργο"!


Aπαιτούνται «φρέσκες» συγκοινωνιακές μελέτες !

Στο υπουργείο αναζητούν και σύμβουλο, ανάμεσα στους φορείς Ν.ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, HYDROMENT, ΝΑΜΑ και Α.D.Τ. ΩΜΕΓΑ –ΕΜΒΕΛΕΙΑ, που θα βοηθήσει την αρμόδια Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, στην ωρίμανση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου και ειδικότερα στην εκπόνηση συμπληρωματικών Ερευνών & Μελετών και στην ολοκλήρωση των Τευχών Δημοπράτησης.

Να σημειωθεί ότι αναφορικά με την Παράκαμψη Χαλκίδας αρχικά το έργο κοστολογούνταν στα 200 εκατ. ευρώ και άνω, ωστόσο, μετά από τα αποτελέσματα της μελέτης ανάλυσης Κόστους-Οφέλους σε συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων των Jaspers, «ψαλιδίστηκε» ο προϋπολογισμός σε κάτω των 150 εκατ. ευρώ, μέσω αλλαγών στο μοντέλο κατασκευής του. Και αυτό για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις ένταξης σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την ολοκλήρωση της ωρίμανσης του έργου για τη δημοπράτηση αυτού είναι αναγκαία και απαιτείται η εκτέλεση συμπληρωματικών μελετών που περιλαμβάνουν: α) την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών γεωτεχνικών ερευνών, β) την εκπόνηση των αναγκαίων συμπληρωματικών μελετών (στατικών, γεωτεχνικών, τοπογραφικών, συγκοινωνιακών και υδραυλικών) καθώς και γ) την σύνταξη ολοκλήρωση των Τευχών Δημοπράτησης συμπεριλαμβάνοντας και το τμήμα: «Σύνδεση Βόρειας-Νότιας Εύβοιας».

Μάλιστα, απαιτούνται «φρέσκες» συγκοινωνιακές μελέτες ως προς τον Έλεγχο Οδικής Ασφάλειας στα τμήματα «Υψηλή Γέφυρα – Νέα Λάμψακος», «Σύνδεση Βόρειας – Νότιας Εύβοιας» και «Παράκαμψη Ψαχνών», όπως και τροποποίηση συγκοινωνιακών μελετών σε διακριτά τμήματα του τμήματος «Νέα Λάμψακος – Ψαχνά», σε περίπτωση που απαιτηθεί από τον Έλεγχο της Οδικής Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου