ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ο.Ε.Ε. Τα προβλήματα των επιχειρήσεων της Νότιας Εύβοιας - Προτάσεις για την επίλυση τους


Η Τοπική Διοίκηση του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 συνεδρίαση στην πόλη της Καρύστου.


Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου κ. Σπύρου Ευάγγελος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου κ. Νικόλαος Λαγόνικος καθώς και οι Λογιστές της Ν. Εύβοιας.

Θέμα συζήτησης ήταν : « Προβλήματα των επιχειρήσεων της Νότιας Εύβοιας - Προτάσεις για την επίλυση τους

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα και τέθηκαν ερωτήματα και προτάσεις που αφορούν τους συνάδελφους Λογιστές και τους επιχειρηματίες της Ν. Εύβοιας. Κατά την συζήτηση ειπώθηκαν τα εξής:

1. Προβλήματα με το κλείσιμο Υποκαταστημάτων Τραπεζών (ALPHA BANK) στην Κάρυστο – πρόβλημα με ΤΕΙΡΕΣΙΑ - προβλήματα με Ο.Α.Ε.Δ και Υπηρεσίες, ΕΦΚΑ καθώς και με την Δ.Ο.Υ. Κύμης που συνιστούν την υποβάθμιση της Ν. Εύβοιας.

2. Αδυναμία πρόσβασης σε Κέντρα Αποφάσεων.

3. Ένταξη επιχειρήσεων στο myDATA και η ασκούμενη πίεση αυτών στους Λογιστές.

4. Περισσότερες ευθύνες μεταφέρονται στους Λογιστές - λογιστικά γραφεία μετατρέπονται σε Κ.Ε.Π.

5. Εγγραφή των Λογιστών σε δύο Επιμελητήρια, στο Οικονομικό και Εμπορικό Επιμελητήριο.

6. Προβλήματα πολλά με το myDATA – Προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν δαπάνες για τον εξοπλισμό και το λογισμικό του myDATA για την εφαρμογή του – Ένταξη των επιχειρήσεων στο myDATA.

7. Προβλήματα που δημιουργεί ο covid-19 σε επιχειρήσεις και Λογιστές που έχουν ως αποτέλεσμα να μην πρέπει να «νοσήσει» ο λογιστής.Προτάσεις:

1. Προώθηση των προβλημάτων στα αρμόδια Υπουργεία με σκοπό την επίλυση τους.

2. Οι Υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες.

3. Ελαχιστοποίηση προβλημάτων με Δημόσιες Υπηρεσίες.

4. Κατασκευή μαρίνων για σκάφη σε Κάρυστο και Μαρμάρι, με δεδομένο ότι η απόσταση της Καρύστου με το αεροδρόμιο είναι μια ώρα και θα ωφελήσει την τουριστική ανάπτυξη όλης της Ν. Εύβοιας.

5. Κατασκευή νέου μόλου στην Κάρυστο για εξυπηρέτηση και σύνδεση με Κυκλάδες.

6. Νομοθετική κατοχύρωση της αμοιβής Λογιστών.

7. Παράταση Προγράμματος LΕΑDER για Ν. Εύβοια.

8. Αύξηση προϋπολογισμού LΕΑDER και ΕΣΠΑ για Ν. Εύβοια.

9. Εκσυγχρονισμός πληροφοριακών συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου