Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΚΟΝΔΡΑ: "Το βραβείο αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να διοργανώσουμε δράσεις που θα ωφελήσουν άμεσα τους ασθενείς μας"! (ακούστε)


Ο σύλλογος ασθενών και φροντιστών ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν. βραβεύτηκε για τοπρόγραμμα «Ομάδες διαδικτυακής ψυχοκινητικής υποστήριξης» που ψηφίστηκε ως νικητήρια δράση των Teva Humanizing Health Awards που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, επιβραβεύοντας έξι Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς για τις πρωτοβουλίες τους στον τομέα της υγείας και την φροντίδα των ασθενών συνανθρώπων μας. 

Η TEVA, μετά από προκήρυξη διαδικασίας συλλογής προτάσεων και ψηφοφορία μεταξύ όλων των εργαζομένων της, επιβράβευσε με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ ανά περίπτωση, δράσεις ιδιαίτερης κοινωνικής αξίας με άκρως σημαντικούς στόχους.



Το πρόγραμμα του συλλόγου ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν.που βραβεύτηκε και επιχορηγήθηκε από τα Humanizing Health Awards θα διεξαχθεί από τον Ιανουάριο 2022 ως τον Μάιο 2022. Πρόκειται για εβδομαδιαίες συναντήσεις κοινωνικοποίησης και δημιουργικής απασχόλησης σχεδιασμένες για τη νόσο από εξειδικευμένους επιστήμονες . 

Συγκεκριμένα :

1. Ομαδική ψυχοθεραπεία, αλληλοβοήθεια και ανταλλαγή εμπειριών απόψεων και λύσεων στα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

2. Συμβουλευτική καθημερινής φροντίδας και επεξεργασίας των πληροφοριών για τη νόσο και τις παρεχόμενες θεραπείες

3. Θεραπευτικός χορός στο Πάρκινσον σταθμισμένος στην ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση

4. Η αξιοποίηση της έφεσης των ασθενών στην καλλιτεχνική δημιουργία-Ζωγραφική

5. Γιόγκα-Δραματοθεραπεία

Θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά για τον περιορισμό των μετακινήσεων και επαφών, αφενός λόγω πανδημίας και αφετέρου για την διευκόλυνση όσων διαμένουν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Η συμμετοχή παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στα μέλη του συλλόγου και στοχεύει στην ανακούφιση της οικονομικής και ψυχολογικής επιβάρυνσης τους.

Το βραβείο εκ μέρους του συλλόγου ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν. παρέλαβε η πρόεδρος κ.Φωτεινή Σκόνδρα η οποία συγκινημένη δήλωσε : «Εκ μέρους του ΔΣ και όλων των ασθενών και φροντιστών μελών του συλλόγου μας σας εκφράζω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας και τα θερμά συγχαρητήρια μας σε όλους και στους διοργανωτές και τους ομότιμους διακριθέντες φορείς. Ο σύλλογος μας καθότι νεοσύστατος έχει πολλές ελλείψεις σε βασικές υποδομές και οι ελάχιστοι οικονομικοί του πόροι διατίθεται για το σκοπό αυτό . Το βραβείο αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να διοργανώσουμε δράσεις που θα ωφελήσουν άμεσα τους ασθενείς μας και τους φροντιστές τους, στόχος που για τα πρώτα μας βήματα ήταν ένα μακρινό όνειρο. Το Πάρκινσον είναι μια νόσος με σοβαρά κινητικά προβλήματα και μεγάλο μέσο όρο ηλικίας ασθενών. Είναι πολύ σημαντικό που μπορούμε να τους παρέχουμε πρωτότυπους και δημιουργικούς τρόπους να αντιμετωπίσουν την δύσκολη καθημερινότητα τους με δύναμη και αισιοδοξία . Το βραβείο αυτό αποτελεί για μας μεγάλη τιμή, αναγνώριση και ενθάρρυνση. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδιάς τους εργαζόμενους της Teva ,για την εμπιστοσύνη, τα στελέχη της διοίκησης και ιδιαιτέρως τις κ. .Καρώνη και κ. Καρδαρά για την ευαισθησία τους και την αμέριστη συμπαράσταση σε όλη τη διαδικασία . Είμαστε ευτυχείς που σας συναντήσαμε και πολύ τυχεροί που πλέον έχουμε αληθινούς φίλους και άξιους συμπαραστάτες να συνεχίσουμε το έργο μας»

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας, κ.Θάνος Πλεύρης, ο οποίος δήλωσε «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που είμαι σήμερα μαζί σας και θα ήθελα πραγματικά να σας δώσω συγχαρητήρια και να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία των βραβείων για τις 6 συγκεκριμένες κοινωνικές δράσεις που κάνουν πράξη και αναδεικνύουν τη φροντίδα, με οργανώσεις μη κυβερνητικού χαρακτήρα όπως και με τις ενώσεις ασθενών. Όλη η φιλοσοφία των συστημάτων υγείας καθώς επίσης και των συνεργατών των συστημάτων υγείας, που είναι η φαρμακοβιομηχανία, είναι ακριβώς να υπηρετούμε τον ασθενή και τον άνθρωπο. Είναι ξεκάθαρο ότι τα διδάγματα που μας δείχνει η πανδημία, η οποία ευελπιστούμε ότι θα περάσει, είναι ότι οι επενδύσεις οι οποίες γίνονται στο χώρο της υγείας και ειδικά στο χώρο του φαρμάκου είναι επενδύσεις οι οποίες γυρνάνε στον πολίτη, στον ασθενή, στον άνθρωπο. Προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι ο ασθενής, ο άνθρωπος να είναι διαρκώς στο επίκεντρο της πολιτικής μας και γι’ αυτό η συνεργασία μας με μία φαρμακοβιομηχανία με 120 χρόνια παρουσία, όπως η δική σας, θα πρέπει να είναι στενή. Και πάλι σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία την οποία αναλάβατε!»

Η Roberta Bonardi, Γενική Διευθύντρια της TEVA Ελλάδας, δήλωσε σχετικά «Ξεκινάμε τώρα και στην Ελλάδα μια πρωτοβουλία που έχει ως κεντρικό θέμα την αξία της Φροντίδας» .

«Για μας στην TEVA, η συνολική φροντίδα του ασθενούς πρέπει να βασίζεται στους άξονες της κατανόησης, της ενσυναίσθησης, της ανθρωπιάς, της συμπόνιας και της στήριξης στις δυσκολίες που προκύπτουν από την εκάστοτε νόσο. Με γνώμονα αυτούς τους άξονες, οι εργαζόμενοι της TEVA ψήφισαν για την ανάδειξη πρωτοβουλιών που εστιάζουν στην ολιστική έννοια της φροντίδας, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο την ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα, αλλά προσφέρει και ένα άγγιγμα ανθρωπιάς», δήλωσε η κ.Ιωάννα Καρώνη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της TEVA.

Η κ.Φωτεινή Σκόνδρα μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου για τις δράσεις του Συλλόγου και τη διάκριση που έλαβαν.

Ακούστε την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου