ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ν. ΜΑΥΡΙΚΟΣ: "Θα δώσουμε σκληρή μάχη και σίγουρα όχι με το Σταυρό στο χέρι!" (ακούστε)


Με τον μανδύα της «στρατηγικής επένδυσης», το μαγείρεμα για την αιολική απόβαση στη Σκύρο συνεχίζεται και σύσσωμο το νησί είναι έτοιμο για σκληρή μάχη και σίγουρα όχι με το σταυρό στο χέρι πλέον.


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκύρου συνεδρίασε εκτάκτως, προκειμένου να λάβει αποφάσεις και πρωτοβουλίες, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση για την εγκατάσταση έξι αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 299.6 MW στην θέση «Νότια Σκύρος – Όρος Κόχυλας» του Δήμου Σκύρου και την ηλεκτρική διασύνδεση με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς» της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΣΚΥΡΟΥ Α.Ε».

Θυμίζουμε ότι μόλις τον Δεκέμβρη του 2020, η Σκύρος είχε πετύχει μια ιστορική δικαστική νίκη κατά των ανεμογεννητριών, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για κάθε περιοχή που δίνει αντίστοιχη μάχη, πολλές φορές άνιση με τα συμφέροντα.

Ο Δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, εκφράζοντας την αγανάκτηση όλων των Σκυριανών.

«Πρόκειται για μια λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ζωής μας στο νησί. Μιλάμε για ανεμογεννήτριες 180 μέτρων. Πώς αδειοδοτούνται σε δασικές προστατευόμενες περιοχές, κανείς δεν έχει καταλάβει…

Δεν θα δεχτούμε την καταστροφή που πάει να γίνει στο νησί μας. Θα δώσουμε σκληρή μάχη και σίγουρα όχι με το Σταυρό στο χέρι. Άμεσα θα καλέσουμε φορείς και πολιτικούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση.»

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου