Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΛΙΜΝΗ Σφοδρή κριτική με ...υπονοούμενα αδιαφάνειας από τον Στεργίου κατά Τσαπουρνιώτη! (ακούστε & δείτε)

Ο τρόπος αντιμετώπισης των σοβαρών θεμάτων οπως η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και η διαχείριση των Δημοσίων Εργων από την Δημοτική Αρχή μπήκαν στο ...στόχαστρο της Αντιπολίτευσης!


Με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Γ. Στεργίου σχολιάζει ότι: "η δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη έχει μετατρέψει τη διοίκηση του Δήμου σε έναν κλειστό παρεϊστικο και υπερσυγκεντρωτικό μηχανισμό που δεν λογοδοτεί πουθενά και για τίποτα."

Με πολλές αιχμές και για πολλά θέματα ο Γιάννης Στεργίου μιλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο υποστηρίζοντας ότι: "Η ενημέρωση, ο δημόσιος διάλογος, ο απολογισμός αλλά κυρίως η διαχείριση του δημοσίου χρήματος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου είναι ζητήματα τα οποία επιβάλει η αρχή της διαφάνειας."

Ακούστε τι είπε ....




ΔΕΙΤΕ την καταγγελία του Γ. Στεργίου...


«Ενός ανδρός αρχή»… η διοίκηση του κ. Τσαπουρνιώτη.

Κοινή πεποίθηση πλέον όλων είναι πως η δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη έχει μετατρέψει τη διοίκηση του Δήμου σε έναν κλειστό παρεϊστικο και υπερσυγκεντρωτικό μηχανισμό που δεν λογοδοτεί πουθενά και για τίποτα.

Τα αίτια αυτής της προβληματικής τοπικής διακυβέρνησης οφείλονται:

α) Στις νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες έχουν αφαιρέσει το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων του δημοτικού συμβουλίου μεταφέροντας αυτές στις επιτροπές Οικονομική και Ποιότητας Ζωής αντίστοιχα, επιβάλλοντας ένα απόλυτα δημαρχοκεντρικό μοντέλο, και

β) Στη συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής που όχι μόνο δεν καταδίκασε αυτές τις πρακτικές και παρεμβάσεις στη λειτουργία του κορυφαίου αντιπροσωπευτικού συλλογικού οργάνου αλλά αντίθετα τις υιοθέτησε και τις ενίσχυσε. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως ουδέποτε η δημοτική αρχή έφερε θέματα είτε για συζήτηση και ψήφιση είτε για ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο – ανεξαρτήτως αρμοδιοτήτων - παρότι κανείς δεν μπορεί να την απαγορεύσει. Η ταύτιση της και η υιοθέτηση από πλευράς της αυτών των πρακτικών προφανώς και τη βολεύουν.

Μετά από πολύ υπομονή αλλά και συνεχείς παροτρύνσεις προς την δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη να αλλάξει πορεία γιατί αυτή που έχει επιλέξει οδηγεί σε αδιέξοδα είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω αυτό που συνέβη την Τετάρτη 08/02/2022 μετά από πρόσκληση που λάβαμε για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου (σημειωτέον πως το διάστημα από την λήψη της πρόσκλησης μέχρι την ώρα διεξαγωγής του Δ.Σ. ήταν λιγότερο των δύο ωρών).

Για να γίνει αντιληπτός ο τρόπος που λειτουργεί και διοικεί η σημερινή δημοτική αρχή σας παραθέτω αυτούσια την τοποθέτηση – αίτησή μου κατά την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 08/02/2022 και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα: Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος 2022».

Γιάννης Στεργίου: Μόλις πριν από δύο ώρες (8:49 π.μ.) σήμερα 08/02/2022 λάβαμε στο mail μια σειρά συνημμένων εγγράφων συγκεκριμένα εννέα τον αριθμό και στην συνέχεια λάβαμε πάλι με mail (9:40 π.μ.) και με sms (9:51 π.μ.) πρόσκληση για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου αυθημερόν και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα «Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος». Η ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής μας εξέπληξε κυριολεκτικά καθότι επέλεξε να συνεδριάσει το Δ.Σ. χωρίς να υπάρχουν καν τα περιθώρια να μελετήσουμε τα σταλμένα έγγραφα, χωρίς να υπάρχουν οι μελέτες προκειμένου να γνωρίσουμε τι είδους έργα θα εκτελεστούν, τα σημεία τα οποία πρόκειται να εκτελεστούν κ.λ.π.

Αντιλαμβάνεται ευκόλως ο καθένας πλην της δημοτικής αρχής προφανώς για τους δικούς της λόγους, πως μία τόσο σοβαρή τροποποίηση που έχει να κάνει με έργα κόστους πλέον των 20 εκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να συζητηθεί σε μία συνεδρίαση δια περιφοράς δίνοντας μια τηλεφωνική ψήφο είτε θετική είτε αρνητική.

Είναι ένα θέμα το οποίο απαιτεί ουσιώδη ενημέρωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου αλλά και απαντήσεις τόσο από την διοίκηση όσο και από τις υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική, Οικονομική) στα εύλογα ερωτήματα που προφανώς υπάρχουν και είναι πολλά.

Ζητάμε την αναβολή της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης και τον προγραμματισμό νέας δια ζώσης συνεδρίασης και αν αυτό δεν είναι επιτρεπτό από τα περιοριστικά μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με Τηλεδιάσκεψη.

Επίσης πριν την νέα συνεδρίαση πέρα από το υλικό που μας έχει αποσταλεί, να μας σταλούν:

α) Οι μελέτες των υπό ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα έργων τις οποίες έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σύμφωνα με την διαβεβαίωση του δημάρχου κατά το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 02/02/2022.

β) Το έγγραφο της χρηματοδότησης του Υπουργείου Ανάπτυξης που απευθύνεται στο Δήμο, καθότι η Απόφαση 96 αριθμ. πρωτ. 6740/21-01-2022 του ΥΠ.ΑΝ. αναφέρεται στη ένταξη του προτεινόμενου έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2022.

Θέλω να πιστεύω πως έχετε καταλάβει ήδη την λανθασμένη και αβάσιμη κίνησή από πλευράς σας να συγκαλέσετε κατ αυτόν τον τρόπο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα και θα κάνετε αποδεκτή την πρόταση τόσο την δική μου όσο και άλλων μελών των σώματος που φρονώ θα καταθέσουν την ίδια άποψη.

Η ενημέρωση, ο δημόσιος διάλογος, ο απολογισμός αλλά κυρίως η διαχείριση του δημοσίου χρήματος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου είναι ζητήματα τα οποία επιβάλει η αρχή της διαφάνειας.

..............................

Το ίδιο αίτημα κατατέθηκε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και από τους ανεξάρτητους συμβούλους σύμφωνα με την αριθ. 12/2022 δημοσιευμένη Απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ: 6ΩΩ8ΩΛ5-68Β).

Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη όλα τα παραπάνω αλλά προχώρησε στην «συζήτηση» και λήψη απόφασης από μια μειοψηφική παρουσία αφού από τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου μόνο τα 13 ενέκριναν την συζήτηση του θέματος κάνοντας χρήση την ψήφο της προέδρου του Δ.Σ.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που σας καταθέτω προκειμένου να γνωρίσετε τον τρόπο διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής.

Τα συμπεράσματα δικά σας……..



ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου