Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα ο Μαρκόπουλος.... (δείτε)


Δείτε τι λέει και στη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει το βίντεο....

Αξιότιμοι κύριοι/Αξιότιμες κυρίες,

Σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2022, αποφάσισα να ανακοινώσω επίσημα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Οι εκλογές για τον β’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο εκτιμώ ότι η σύνθεση ενός ισχυρού συνδυασμού και η αναζήτηση στενής και ειλικρινούς σχέσεως με την Κοινωνία των Πολιτών θέλουν χρόνο και προσπάθεια. Το ίδιο απαιτεί και η καταγραφή των άλυτων προβλημάτων που χρονίζουν και υποβαθμίζουν τη ζωή μας.

Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία όταν πρόκειται για κομματικά ακηδεμόνευτο συνδυασμό, τον οποίο προτίθεμαι και δεσμεύομαι να συνθέσω στους 5 νομούς της Στερεάς Ελλάδας.

Η απόφασή μου είναι τελεσίδικη και συνδυάζεται με την κατάθεση της κομματικής μου  ταυτότητας. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. 

Πρώτον, διότι επιθυμώ να απευθύνομαι στο σύνολο του δημοκρατικού τόξου εξίσου και με τους ίδιους όρους, χωρίς καχυποψίες και μικροπρέπειες. 

Δεύτερον, διότι έχω ισχυρή πεποίθηση ότι ένας ανεξάρτητος Περιφερειάρχης έχει τη δυνατότητα να είναι διεκδικητικός και πιεστικός προς κάθε μορφή και σύνθεση κυβέρνησης, χωρίς εξαρτήσεις και ακόμα πιο ισχυρός στις Βρυξέλλες, όπου οι προϋπολογισμοί διαμορφώνονται όχι τυχαία, ούτε με αυτόματο τρόπο, αλλά με μηχανισμούς πίεσης και διαπραγμάτευσης.

Δυστυχώς, η σημερινή πραγματικότητα είναι θλιβερή. Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται από πολιτική ανεπάρκεια, διαχειριστική ανευθυνότητα και διοικητικό αλαλούμ με παράτυπες τοποθετήσεις. 

Την απόλυτη, προσωπική και πολιτική ευθύνη για αυτό το χάος φέρει ο κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος όφειλε να είχε παραιτηθεί, μετά τις τελευταίες καταστροφές από τις φωτιές της Εύβοιας και της Φωκίδας καθώς και από τις πλημμύρες σε Εύβοια και Βοιωτία. Βασικότερη αιτία αυτών των καταστροφών είναι η παντελής έλλειψη προληπτικών μέτρων και η ανικανότητα διαχείρισης των ακραίων φυσικών φαινομένων.

Εξαιρώ από την κριτική μου την συντριπτική πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων. Την ευθύνη φέρει προσωπικά ο κ. Φάνης Σπανός. Ο τρόπος διοίκησης προσβάλλει τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και συγχρόνως εκθέτει αυτούς που τον πρότειναν και τον εμπιστεύτηκαν.

Για εμάς αποτελεί στοίχημα και πεποίθηση πως το μέλλον των πολιτών είναι μια ουσιαστική συμφωνία των πολλών που δεν απαιτεί κομματικά στεγανά. Τα κόμματα καλούνται να ανταγωνιστούν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και μετά είναι υποχρέωσή τους να έχουν τον δικό τους ρόλο σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Τα σεβόμαστε και δεν αναμιγνυόμαστε σε αυτό, ωστόσο, στο αμέσως επόμενο στάδιο θεωρώ ότι είναι πολιτικά υγιές και ορθό να αφήσουν την κοινωνία να «χτίσει» τις δικές της συμμαχίες στο επίπεδο της Περιφέρειας και των Δήμων.

Η Στερεά Ελλάδα οφείλει στους πολίτες της ένα καλύτερο, πιο στιβαρό μέλλον, με ισχυρή διοίκηση, ανάπτυξη και υλοποίηση μεγάλων έργων, ενεργή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, μεγαλύτερη χρηματοδότηση και μεγαλύτερη προβολή, όπως αρμόζει σε μια πραγματικά ισχυρή Περιφέρεια.

Δεσμεύομαι προσωπικά για τη χάραξη της κοινής πορείας προς την ευμάρεια. Στοχευμένα. Δυναμικά. Συλλογικά. Έμπρακτα.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου