Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ "ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ" (σχόλιο)


Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου τελικά μάλλον δεν θα αποφευχθεί. 


Ολοι γνώριζαν ότι οι πραγματικές ανάγκες και οι ευρωπαϊκές πολιτικές δεν επέτρεπαν να επιβιώνει με κρατικά χρήματα. Ωστόσο δεν έγινε καμμία ουσιαστική προσπάθεια διάσωσης μέσω σοβαρού επιχειρηματικού σχεδίου. 
Ούτε βέβαια βελτιώθηκαν οι περιβαλλοντικες παρανομίες ώστε να μην επιβαρύνουν τον ερχόμενο(?) επενδυτή. Ούτε ασφαλώς έγινε κάποια σοβαρή προσπάθεια απόκτησης σύγχρονων μηχανηματων ώστε να βελτιωθούν οι όροι εξόρυξης.
Ολα τοποθετήθηκαν σε λάθος συλλογισμούς και λάθος σχεδιασμούς. Πότε;;; όταν το νικέλιο είναι υπερβολικά ζητούμενο σαν απαραίτητο μέταλλο για την ηλεκτροκίνηση και όχι μόνο βέβαια.
Τώρα πλέον όλα εξαρτώνται από το αν υπάρξει επενδυτής να χρεωθεί όλα τα παραπάνω (και τα ευρωπαϊκά πρόστιμα μαζί). Δηλαδή το κράτος έγινε στο θέμα της ΛΑΡΚΟ απόλυτα εξαρτώμενο από τις διαθέσεις του επενδυτή.
Και βεβαια η μόνη μεταρρύθμιση είναι η απόλυση πάντων των εργαζομενων. Σε ποια λογική αντέχει όλο το παραπάνω; Εκτιμώ σε καμμία. 
Πόσο δίκαιο είναι και πόσο επιχειρατικο; εκτιμώ καθόλου. Εχει κάνεις σκεφθεί την πλευρά του εργαζόμενου και την ζωή του; έχει ο εργαζόμενος ευθύνη για την αποτυχία της εταιρείας; 
Υπάρχει κανείς που τολμά να θεωρεί τις αντιδράσεις τους ...λαϊκισμό; είναι υπερβολή και λαϊκισμός να αντιδράς όταν σε πετάνε στον δρόμο χωρίς να έχει επιχειρησει κάποιος πρώτα να σε διασώσει; 
Προσωπικά θεωρώ την αντίδραση τους λογική και δικαιη και αναμενόμενη.
Εξαφανισμένοι όλοι. 
Βουλευτές, δήμαρχοι και βέβαια η Περιφέρεια που μάλλον συμπεριφέρεται σαν να είναι σε άλλη χώρα. Κάποιοι κρύβουν το κεφάλι στην άμμο για να μην βλέπουν αλλά δυστυχώς αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι δεν τους βλέπουν...

Ειλικρινά σας το λέω ότι η χώρα δεν προχωράει με αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου