Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας για ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ (ΠΡ. ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ)

Tην Tρίτη 5/5/2015 και ώρα 13.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συμφιλίωσης στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βάσει των άρθρων 3Α του Ν. 3996/2011, όπως ισχύει και 13 του Ν.1876/1990, παρουσία του Συμφιλιωτή Συμεών Γκουδρολώλου, μεταξύ του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ και της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ Α.Ε.» με αντικείμενο συζήτησης όσα αναφέρονται σε σχετικό αίτημα, που έχει υποβληθεί αρμοδίως από την πρώτη συνδικαλιστική οργάνωση, την 16/4/2015.
   Στη σύσκεψη συμμετείχε, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εργασίας, ο κ. Αλέξανδρος Νικολούζος.

  Από την πλευρά των εργαζομένων παρέστησαν οι κ.κ. Στέφανος Μπασινάς, Χαράλαμπος Κούτος και Δημήτρης Κόκκινος.
  Tην εταιρία εκπροσώπησαν η κα. Μελίνα Εμφιετζόγλου και η Δικηγόρος κα. Αφροδίτη Μακρή.
  Στη σύσκεψη εκλήθησαν και συμμετείχαν ο κ. Νικόλαος Κλιάνης, εκπρόσωπος για τους σκοπούς της αναγκαστικής διαχείρισης της εταιρίας «PRICEWATERHOUSECOOPERS Α.Ε.», η οποία ορίσθηκε αναγκαστικός διαχειριστής της εταιρίας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.», η κα. Άννα Μαρία Φιλίππα, Νομική Σύμβουλος της εταιρίας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.» και ο κ. Κωνσταντίνος Καρλής, Νομικός Σύμβουλος της «PRICEWATERHOUSECOOPERS Α.Ε.».
  Η Εταιρία μέσω της εκπροσώπου της ΜΕΛΙΝΑΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ, συνεχίζοντας πρακτικές πολλών χρόνων και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (εάν έχουν) τους εργαζόμενους, το μόνο που ζητούσαν ήταν να πιεσθούν οι Τράπεζες να τους δοθούν εγγυητικές (γιατί άραγε δεν τους δίνουν;) και να χρηματοδοτηθούν και τότε μόνο θα καταλάβουν ότι οφείλουν στους εργαζόμενους.
  Αξιοσημείωτο είναι ή αήθη επίθεση μέσω εκτόξευση απειλών  στα στελέχη του Υπουργείου που «τόλμησαν» να πάρουν θετική θέση στα δίκαια των εργαζομένων.
  Από πλευράς του αναγκαστικού διαχειριστή της Εταιρίας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.»  έγινε γνωστό ότι η αναγκαστική διαχείριση  για λογαριασμό της LAFARGE,  είναι  για την μητρική Εταιρία την ΜΗΧΑΝΙΚΗ  και διευκρινίστηκε ότι πρώτα προηγούνται τα ασφαλιστικά ταμεία και οφειλές προς εργαζόμενους και έπειτα στους πιστωτές και ότι η Διοίκηση της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ  δεν έχει το δικαίωμα να διατελέσει καμιά οικονομική πράξη.
  Από πλευράς Σωματείου κατατέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η ΜΗΧΑΝΙΚΗ  χρωστάει πάνω από 1,5  εκατομμύρια ευρώ στην θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ, που είναι 100% μέτοχος της, μέσω εσωτερικού δανεισμού και δήλωσαν ότι θα προβούν σε όλα τα μέσα για την δικαίωση τους και διεκδίκησης των οφειλομένων τους.

Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ που συνεπικουρούνταν   από τις κυβερνήσεις, πρέπει άμεσα να λάβει τέλος και  να παρέμβει  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, για το ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου