Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας Νίκου Μαυραγάνηπρος τον Υπουργό Εσωτερικών για τις κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο Λίμνης-Αιδηψού.
Κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του ο βουλευτής ανέφερε ότι ο Νομός Εύβοιας είναι ο πλέον παραμελημένος από άποψη οδικού δικτύου αν και αποτελεί το εγγύτερο προς την Αθήνα τουριστικό πεδίο και σημείωσε ότι η Εύβοια είναι το μοναδικό νησί που δεν έχει περιμετρική οδό κσι τόνισε ότι το οδικό της δίκτυο είναι άθλιο και επικίνδυνο. 


Για τον οδικό άξονα Λίμνης-Αιδηψού ανέφερε ότι αποτελεί τον κύριο άξονα σύνδεσης της Χαλκίδας με την Βόρεια Εύβοια μέσω Λίμνης και ότι οι κατολισθήσεις βράχων συμβαίνουν μια με δυο φορές κάθε χρόνο δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και κίνδυνο ανθρώπινων ζωών.
Ο Νίκος Μαυραγάνης κατηγόρησε το πολιτικό προσωπικό σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο που δεν έδειξε την ελάχιστη ευαισθησία σε εποχές που υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για τη θωράκιση του οδικού άξονα που αποτελεί πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο.

Ο βουλευτής απέσπασε την παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση για τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα των προβλημάτων του συγκεκριμένου τμήματος αλλά και γενικότερα του οδικού δικτύου της Εύβοιας και πέτυχε τη δέσμευση του Υπουργού ότι μόλις επιτρέψει η οικονομική κατάσταση για αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα υπάρξει ουσιαστική και κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου