Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Αθ. Δρούγος – Βόμβες έτοιμες να εκραγούν – Πολλά τα ερωτήματα για Κόσοβο και Δ. Βαλκάνια


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΔΑΦΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΕΒΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ , ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΟΥΝ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ.ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΤΟΥ 2006 ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ,ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.

ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ.ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΤΟΥ 1998 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΔΑΦΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ.ΑΝ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
2)ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΕΔΑΦΩΝ ΤΟΤΕ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΑΝΔΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΑΡΤΙ ΑΧΤΙΣΑΡΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ , Η ΑΠΟΦΑΣΗ 1244 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ1999 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/KFOR ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΑΡΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΣΟΒΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΚΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΟΥΝ..ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ , ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.
3)ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΔΑΦΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ….Η ΜΟΣΧΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΥΣΠΙΣΤΗ…..ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ Ή Η ΕΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.Ή ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ…
4)Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΔΑΦΙΚΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ , ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΣΟΒΟ ΟΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΣΟΒΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ , ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΙΖΡΕΝ, ΤΟ ΒΕΛΙΚΑ ΧΟΤΣΑ ΣΤΟ ΟΡΑΧΟΒΑΤΣ, ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΤΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΙΖΡΕΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ, ΤΟΥ ΓΚΟΡΙΟΤΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΚ, ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΙΣΟΚΙ ΝΤΕΣΑΝΙ , ΤΗΣ ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΥ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ 13-14ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO.ΣΕ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ; ;
5)ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΔΑΦΩΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΠΤΣΕ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΓΚΑΖΙΒΟΝΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
6)ΜΗΝ ΞΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 4 ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΣΕΡΒΟΦΩΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΙΜΠΑΡ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΡΒΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΤΩΝ ΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ-ΝΟΒΟ ΜΠΟΡΝΤΟ-ΠΑΡΤΕΣ-ΣΤΡΙΠΤΣΕ-ΚΛΟΚΟΤ-ΡΑΝΙΛΟΥΓΚ-ΠΡΙΛΟΥΖΙΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΟΡΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ.ΟΙ ΡΑΝΙΛΟΥΓΚ -ΠΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΚΟΤ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΛΙΝΙΑΝΕ. Η ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΒΟ ΜΠΟΡΝΤΟΣΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ, ΕΝΩ Η ΣΤΡΙΠΤΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΕΡΙΖΑΙ. ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 55.000 , ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ;ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ;ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΚΟΣΟΒΟ ; ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ;ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ;
Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ 108 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΕΔΑΦΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου