Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Τα θέματα της Παιδείας αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Χαλκίδας


Τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι κοντά στην Εκπαιδευτική Κοινότητα και θα προσπαθεί να δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, έδωσε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, κατά την παρουσία του στην τελετή αγιασμού, σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το διδακτήριο στις “Καμάρες” Χαλκίδας, όπου συστεγάζονται το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο. Είχε αρχικά συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, στο οποίο ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και στη συνέχεια μίλησε προς τους μαθητές και τους γονείς, τονίζοντας ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει δώσει προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και στη μόρφωση των παιδιών και στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία τρία χρόνια, διατέθηκαν 2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ για διάφορες παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος βρέθηκε στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου εξέφρασε τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Ακολούθως παρέστη στον αγιασμό που τελέστηκε στο 14ο Δημοτικό και στο 21ο Νηπιαγωγείο, που συστεγάζονται στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Κωνσταντίνου. Ζήτησε από τους μαθητές να ανοίξουν την αγκαλιά τους και στα παιδιά που προέρχονται από τη Δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας, αφού όπως είπε, η αλληλεγγύη και η αγάπη πρέπει να αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο στην εποχή που ζούμε.
Τέλος, ο Δήμαρχος μαζί με συνεργάτες του, παρέστησαν στον αγιασμό που τελέστηκε για τη νέα σχολική χρονιά στο Λύκειο Δροσιάς και στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου