Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

«Φωτιά» οι τιμές στο σουβλάκι: Πού έχει φτάσει τα 5 ευρώ


Δεν σταματά η άνοδος τιμών στο σουβλάκι.


Συνεχίζονται οι αυξήσεις στο σουβλάκι, την ώρα που η έρευνα του Pricefox για τον Ιούνιο δείχνει νέα υψηλά επίπεδα τιμών. Ενδεικτικά η μέση τιμή στη χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022 με τις τιμές σε συγκεκριμένες περιοχές να ξεπερνούν ακόμα και τα 5 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, ένα τυλιχτό σουβλάκι στην Αττική έχει εδραιωθεί πλέον στα 3,5 ευρώ το ένα. Το πιο ακριβό τυλιχτό που ανέρχεται σε πάνω από 5 ευρώ είναι στη γειτονιά του Κολωνακίου. Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο 1,9 ευρώ κατά μέσο όρο. Την 5αδα της ακρίβειας στο τυλιχτό κλείνουν Γλυφάδα, Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία με μέσες τιμές στο τυλιχτό άνω των 3,70 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη η μέση τιμή μέχρι στιγμής έχει καθιερωθεί στα 3,54 ευρώ, ενώ στην Πάτρα το φθηνότερο τυλιχτό κοστίζει 1.95 ευρώ με το ακριβότερο τυλιχτό να αγγίζει τα 4.2 ευρώ.

Στα ηνία της ακρίβειας και η Λάρισα με το τυλιχτό να σερβίρεται σε μερικές γειτονιές ακόμη και στα 5 ευρώ το ένα. Παράλληλα, στον Βόλο το τυλιχτό αγγίζει τον Ιούνιο ακόμη και τα 3,6 ευρώ, ενώ στην Κρήτη ξεπέρασε και τα 3,5 ευρώ με τη μέση τιμή τις τελευταίες ημέρες να κινείται στα 3,62 ευρώ. Στο μεταξύ, το φθηνότερο τυλιχτό κυμαίνεται στα 1,70 ευρώ στην Κρήτη, ενώ σε κάποιες περιοχές φτάνει μέχρι και τα 5,5 ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου