Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ "Απαιτούμε την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας! (ακούστε)


Μόνο λόγια του αέρα και εμπαιγμό, έχουν χορτάσει οι πλημμυροπαθείς του Ληλάντιου, εδώ και δύο χρόνια από τις φονικές πλημμύρες του Αυγούστου του 2020.


Με ανακοίνωσή τους, ζητούν συνάντηση εκ νέου με την Περιφέρεια, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αντιπλημμυρικά και καίρια ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους κατοίκους. Προς το παρόν εισπράττουν σιωπή.

Η Γεωργία Μαργαρίτη, μέλος της Επιτροπής των Πλημμυροπαθών Ληλάντιου, μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, τονίζοντας πως η πολιτική βούληση κυρίως λείπει…

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Η Επιτροπή Κατοίκων Ληλάντιου αιτείται τη συνάντηση με τους υπεύθυνους από την Περιφέρεια Στερεάς για ενημέρωσή μας σε σχέση με τα αντιπλημμυρικά έργα στον Λήλαντα, την αποκατάσταση της γέφυρας των Φύλλων, τις εργασίες που εκτελούνται με τον πλωτό γερανό στο Δέλτα του Λήλαντα, τις αποζημιώσεις αγροτοκτηνοτρόφων και επαγγελματιών και τα κονδύλια που έχουν δοθεί αντίστοιχα.

Το καλοκαίρι θα κλείσουν 2 χρόνια από την πλημμύρα. Έχουμε ακούσει πολλές φορές διαβεβαιώσεις ότι ξεκινάνε έργα θωράκισης (εγκυβωτισμός, ζαρζανέτ κλπ) όπως και στην τελευταία μας συνάντηση την 1η Νοέμβρη. Αντιθέτως, βλέπουμε τα έργα να μην ξεκινάνε. Και ταυτόχρονα βλέπουμε να γίνονται έργα αποκατάστασης σε υποδομές που βρίσκονται εντός της κοίτης του ποταμού. Ο κίνδυνος παραμένει σε ενδεχόμενο έντονης βροχόπτωσης. Η κατάσταση στο Δέλτα του ποταμού είναι επίσης επικίνδυνη αφού με τις εργασίες του πλωτού γερανού έχουν δημιουργηθεί ψηλά χωμάτινα τείχη δεξιά και αριστερά στις όχθες. Είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων του χωριού Φύλλα. Επίσης, έχουν αποδοθεί οι αποζημιώσεις για έγγειο κεφάλαιο, εγκαταστάσεις, μοτέρ κλπ σε αγροτοκτηνοτρόφους;

Ως κάτοικοι απαιτούμε την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας. Να συνεργαστούν κράτος, Περιφέρεια και Δασαρχείο για την αντιπλημμυρική θωράκιση από τις πηγές έως τις εκβολές του ποταμού. Απαιτούμε την αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν.

Ακούστε την κ.Μαργαρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου