Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ; ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΑ ΗΤΑΝ!


Ωραίο κι αυτό! Να προσπαθούν κάποιοι δημοσιόγραφοι να μας πείσουν ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν... δημοσιογράφος. 

Ότι δεν τιμάει τη δημοσιογραφία ένας που έχει αφήσει περιουσία εκατό εκατομμύρια. Μήπως τον αδικούν τον μακαρίτη;

Σε εκατό εκτιμάται η ατομική περιουσία του, σε κινητά και ακίνητα. Είναι αδύνατον να έβγαλε μόνο τόσα στην καριέρα. Δεν είχε έξοδα; Δεν ζούσε, δεν έτρωγε, δεν έβγαινε έξω από το σπίτι του; Φόρους δεν πλήρωνε;


Δεν ήταν πλούσιος ο Τράγκας, ένας μεγιστάνας ήταν για τα μέτρα τα δικά μας. Άτυχες, όμως, να μην τον θεωρούν... συνάδελφο τους μερικοί μερικοί επειδή ο άνθρωπος είχε κονομήσει. Δεν αγνοείται η επαγγελματική του ιδιότητα. Τι, δηλαδή; Σταματάει να είναι πολιτικός ο πολιτικός επειδή θεωρείται ανεπαρκής ή απατεώνας. Σταματάει να θεωρείται τραγουδιστής εκείνος που κατηγορείται για βιαστής ανηλίκων ή είναι κάτοχος τριών κέντρων;

Μόνο από εκβιασμούς κερδίζει κανείς τόσα όσα έχει ο Τράγκας. Κι αυτό το απίθανο λέχθηκε. Και γράφτηκε. Απίθανο, βέβαια, διότι πρώτη φορά ακούω ότι δημοσιογράφος εκβιάζει. Και ποιον, παρακαλώ; Ποιους, παρακαλώ, εκβίαζε ο Τράγκας. Μήπως τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, και γι' αυτό έπαιρνε χοντρές και αδικαιολόγητα ποσά από διαφημιστικά πακέτα.

Δεν τις πετάνε έτσι αβασάνιστα τις τρακατρούκες. Αν ήταν - δεν λέω ότι ήταν ή δεν ήταν- εκβιαστής ο Τράγκας, τότε υπόλογος δεν είναι μόνο ο αποβιώσας δημοσιογράφος, αλλά και ο εκβιαζόμενος πολιτικός, τραπεζίτης, επιχειρηματίας. Επειδή για να υποκύψουν στον εκβιασμό σημαίνει ότι κάπου ήταν... ελαστικοί.

Τελικά. Ο Τράγκας ήταν δημοσιογράφος, αυτό δεν αλλάζει επειδή ήταν στη Λίστα Λαγκάρντ και είχε off-shore και στον Παναμά.


"Α"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου