Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ...


Σενάριο στρατιωτικής φαντασίας. Μπουκάρει η Τουρκία να αρπάξει δυο, ίσως να έχει στόχο και τρία νησιά. Κι αν αποτύχει η μπούκα; Εδώ είμαστε. 

Ένα πλάνο, τολμηρό, ακόμα και πραγματοποιήσιμο, έχει το ρίσκο του. Ένα άλφα ποσοστό αποτυχίας το 'χει. Την ξέρετε την παροιμία ΄΄Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος''. Προέρχεται από γεγονός, δεν φτιάχτηκε η σοφή κουβέντα αέρα πατέρα.


Εργαστήρια χαλιών με ποιοτικό μαλλί στην Μήλο κι ένας Τούρκος πειρατής σκέφτηκε να ορμήξει να αρπάξει τα χαλιά πριν πουληθούν στη Βενετία. Τον πήραν πρέφα, του την έστησαν οι νησιώτες, συνέλαβαν το τσούρμο του πειρατή και τους κούρεψαν όλους.


Να είμαστε αντικειμενικοί. Η μια πιθανότητα να πετύχει η επιχείρηση ''Αιγαίο'' του Ερντογάν. Να μας νικήσει. Η άλλη πιθανότητα είναι να φάει τα μούτρα του. Τι μπορεί να σημαίνει η αποτυχία του Τούρκου; Να ξεσηκωθεί όλη η Ευρώπη εναντίον του. Ακόμα κι αυτοί που σήμερα κάνουν το κορόιδο. Τον ψόφιο κοριό. Να φάει το κεφάλι του στην Τουρκία ο πολλά βαρύς Ερντογάν. Και να βγει κουρεμένος... Χαμένος στο λογαριασμό.


Εκεί που πήγαινε για μαλλί, να αρπάξει κανένα βράχο, καμιά βραχονησίδα, να σηκώσει περήφανα την τούρκικη σημαία, να βρεθεί χωρίς μεγάλο, πολύ μεγάλο κομμάτι γης στην επικράτεια του. Άσε μην πιάσουμε τα ψιλά και τα χοντρά στην ήττα. Πόσα αεροπλάνα του θα καταρριφθούν, πόσα παπόρια του θα βυθιστούν. Ξεχνάμε τι μπορεί να πάθει από τους Κούρδους, που κι αυτοί περιμένουν την ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου