Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΚΟΝΟΜΟΥΣΕ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ; (απόψεις)


Αποκαλύπτω σήμερα την πηγή πλούτου του Γιώργου Τράγκα. 

 Ακούω εδώ και καιρό για ελέγχους της ΑΑΔΕ, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για διαμερίσματα εκατομμυρίων στις καλύτερες γειτονιές του πλανήτη, για ράβδους χρυσού, για δανεικά κι αγύριστα, για κρατικές διαφημίσεις σε εφημερίδες των 100 φύλλων την ημέρα και όλα τα τοιαύτα και όλους ν’ αναρωτιούνται πως βγήκανε τόσα λεφτά.

Ώρα λοιπόν να μάθετε το πραγματικό χρυσωρυχείο από το οποίο βγήκανε και οι ράβδοι χρυσού και όλος ο θησαυρός του μακαρίτη. Είναι ο ΜΜΕ. Όοοοοχι δεν ομιλώ για κάποιο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είχε και λειτουργούσε. Ομιλώ για αυτήν την χρυσή μετοχή, την πιο ισχυρή χρηματιστηριακή αξία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, στην οποία όποιος επένδυσε, όχι μόνο ποτέ δεν έχασε, αλλά έγινε πλούσιος: Ομιλώ για τον Μέσο Μα@@κα Έλληνα. Αξία άχαστη. Χρυσωρυχείο αληθινό. Νταμάρι ανεξάντλητο.

Το χρυσωρυχείο του μακαρίτη ήταν η ΑΥΤΟΥ Μεγαλειότης, ο Μέσος Έλληνας Μα@@κας.

ΑΥΤΟΣ είναι που τον άκουγε καθημερινά σαν Ευαγγέλιο. Που θύμωνε και γέλαγε με τις μα@@κίες του στο ραδιόφωνο. Που όχι μόνο τις έπαιρνε στα σοβαρά, στα πολύ σοβαρά, αλλά θα του έδινε και κανένα 5% στις επόμενες εκλογές για να τις λέει και ως αρχηγός κόμματος από το Βήμα του Κοινοβουλίου.

ΑΥΤΟΣ τον έχρισε αγκιτάτορα και τιμητή των πάντων και Γενικό Εισαγγελέα και General d’ Etat και τον παντοδύναμο παίχτη του συστήματος και ρυθμιστή του πολιτεύματος.

ΑΥΤΟΣ τον ανέδειξε ως τον ισχυρότερο influencer της χώρας και του έδωσε βαρέων βαρών διαπραγματευτική και ανταλλακτική αξία στην ραδιοφωνική του εκπομπή και στον «καταγγελτικό» του λόγο.

Κι όλοι λένε σήμερα και μετά θάνατον το μακρύ και το κοντό τους για τον Τράγκα και αναρωτιούνται για το πώς έγιναν όλα αυτά. Αλλά για τον πραγματικό φταίχτη, τον πραγματικά υπεύθυνο για το ότι ο Τράγκας έγινε αυτό που έγινε, τον Μέσο Μα@@κα Έλληνα, δεν μιλάει κανένας.

Στην ουσία δηλαδή, όλοι συνεχίζουν να παίζουν το ίδιο βιολί με αυτό που βάραγε ο μακαρίτης. Φταίνε οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, η Μέρκελ, φταίει η Λαγκάρντ, ο Σόιμπλε, ο Τσιόδρας, τώρα φταίει κι ο Πούτιν, φταίει ο Τρελαντώνης, ο Χατζηπετρής, ο Γιάννης ο στραβός, τα Νεφιλίμ, τα Ελοχίμ, ο κακός μας ο καιρός, σήμερα φταίει κι ο Τράγκας, φταίνε όλοι τους, αλλά ο μόνος που δε φταίει ποτέ και για τίποτα είναι ο Μέσος Έλληνας Μα@@κας.

ΑΥΤΟΣ, που στα δέκα χρόνια της πτώχευσης άκουγε έναν από τους πλουσιότερους Έλληνες να μιλάει για τη δραχμή.

ΑΥΤΟΣ, που στα χρόνια της πανδημίας είδε τον αρχιερέα κατά του εμβολίου να φεύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο από επιπλοκές του κωρονοιού ανεμβολίαστος.

Και μην αναρωτιέστε πόσο μα@@κας θα νιώθει ο ΜΜΕ σήμερα. Το κακό με τον μα@@κα, είναι ότι ποτέ δεν καταλαβαίνει τη μα@@κία του. Και για τον λόγο αυτό ακριβώς έχει τόση δύναμη. Όχι ο ίδιος. Αλλά αυτός που τον χρησιμοποιεί.

Διαβάστε το μνημειώδες έργο του ακαδημαϊκού Ευάγγελου Λεμπέση «Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Βίω». Στην καθαρεύουσα, ή τη δημοτική του έκδοση, όποια βρείτε. Γράφτηκε πριν από 100 χρόνια. Τα λέει απλά. 

Και δυστυχώς, πάντα έτσι είναι τα πράγματα.

"Α"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου