ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ελληνοτουρκικά: Κι αν το παιχνίδι είναι στημένο;


Τώρα που καταλαγιάζει ο ντόρος που ακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού στο κογκρέσο, με τις… γεωπολιτικές καντρίλιες των μεγάλων παιχτών να τον επισκιάζουν, αρχίζει να αχνοφέγγει ένα επικίνδυνο κενό στην εξωτερική μας πολιτική.


Δε λέμε, ναι μεν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι εξακολουθούν να μας στηρίζουν, αλλά δυστυχώς μόνο επικοινωνιακά.

Την ίδια στιγμή δε χάνουν λεπτό όσον αφορά τις προσπάθειες προς κατευνασμό του Ερντογάν.

Είτε για τη στάση του για την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Είτε για το άνοιγμα των πολύτιμων Στενών για τη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών.

Είτε για τις υπόλοιπες γεωπολιτικές του ονειρώξεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε, για να δώσει κάτι στους δυτικούς ο Ερντογάν εξυπακούεται ότι πρέπει να πάρει και κάτι.

Και μέσα σε αυτό το κάτι περιλαμβάνονται και οι έωλες αιτιάσεις εις βάρος μας.

Επειδή λοιπόν, πολύ φοβούμαστε ότι πάνω από τα παζάρια Δύσης-Τουρκίας, έχουν αρχίσει να πλανιούνται τα φαντάσματα της Σμύρνης και της Κύπρου, ρωτάμε το εξής:

– Προτού μετατρέψουμε τη χώρα σε αμερικανική βάση, στείλουμε όπλα στην Ουκρανία και «ανοίξουμε» πόλεμο στην Τουρκία από το Κογκρέσο, διασφαλίσαμε ότι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι θα μας στηρίξουν μέχρι τέλους;

Σε περίπτωση που δεν το κάναμε, παρά εκλάβαμε ως στήριξη το γνωστό δυτικό χτύπημα στην πλάτη, ενδέχεται να στριμωχτούμε σε ανάλογο… μετερίζι με του Ζελένσκι.. και ο νοών νοείτω.

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση έπραξε τα δέοντα.

Διαφορετικά, όπως μας εκμυστηρεύτηκε παλιά καραβανά με άριστη γνώση των γεωπολιτικών δρώμενων, ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλήξουμε σε αντίστοιχη ταπείνωση με του ’22 και του ’74.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου