Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Συγκίνησε ο Ελτον Τζον μιλώντας για το Aids

Συγκινητική ήταν η ομιλία-παρέμβαση του Έλτον Τζον στην αμερικανική Γερουσία για το θέμα της καταπολέμησης του Aids. Κατά τη διάρκειας της ακρόασης ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας που εξετάζει το θέμα της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ της εκστρατείας για την καταπολέμηση του Aids, ο Βρετανός τραγουδιστής εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα δει το Aids να εξαλείφεται «κατά τη διάρκεια της ζωής του» εφόσον οι ΗΠΑ συνεχίσουν- από την πρώτη γραμμή- τον πόλεμο εναντίον της νόσου.

O διάσημος τραγουδιστής, που φόραγε σκούρο κοστούμι και γυαλιά με ροζ φακούς, υποστήριξε ότι «η επιδημία του Αids δεν έχει τελειώσει και η δράση των ΗΠΑ από την πρώτη γραμμή είναι εξαιρετικά σημαντική».
«Μία ευκαιρία παρουσιάζεται ενώπιόν μας, μία ευκαιρία που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε το τέλος του Aids, κατά τη διάρκεια της ζωής μου» προσέθεσε ο 68χρονος καλλιτέχνης, που συμμετέχει ενεργά στον αγώνα εναντίον της νόσου και έχει ιδρύσει το Elton John Aids Foundation.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία επιβραδύνοντας τις προσπάθειές μας» προσέθεσε ο ίδιος.
«Τα φάρμακα θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά, το ποσοστό μετάδοσης θα αυξηθεί και η ασθένεια θα μας φέρει ένα νέο ανηλεές χτύπημα με καταστροφικές συνέπειες» προσέθεσε ο τραγουδιστής.
Ο Έλτον Τζον προέβη στις δηλώσεις αυτές ενώπιον της επιτροπής που εξετάζει την χρηματοδότηση του Εκτάκτου Προγράμματος για την καταπολέμηση της ασθένειας, PEDFAR, για την ενίσχυση του οποίου θα χρειαστούν 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2016. Το πρόγραμμα το είχε ξεκινήσει το 2003 ο Τζορτ Ο. Μπους και είχε συνεχιστεί από το διάδοχό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου