Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Ομολογία Φλέσσα από το 2010: Έφερνα σε επαφή δημοσιογράφους με το ΔΝΤ

Η αποκάλυψη του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος πως δημοσιογράφοι εκπαιδεύονταν από το ΔΝΤ ώστε να γράφουν και να λένε συγκεκριμένα πράγματα τον καιρό των μνημονίων, δεν είναι και τόσο αποκάλυψη. Προφανώς το γεγονός πως κάτι τέτοιο λέγεται από τον πρώην αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθιστά την πληροφορία σχεδόν βεβαιότητα αλλά ήταν 2010 όταν ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσίων σχέσεων CIVITAS Γιώργος Φλέσσας είχε πει στην Εξεταστική επιτροπή για τη Siemens πως έφερνε σε επαφή δημοσιογράφους με το Ταμείο.

Το HOT DOC είχε αποκαλύψει στο τεύχος 9 το περιεχόμενο της κατάθεσης του Γιώργου Φλέσσα στην Εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. Ο Φλέσσας είχε κληθεί τότε (Ιούνιος 2010) καθώς τόσο η εταιρία του όσο και το όνομά του – δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν ο ίδιος – είχαν βρεθεί ως προμηθευτές στο κατεσχεμένο από τη Δικαιοσύνη υλικό του γερμανικού κολοσσού. 
Σε ερώτηση του Πάνου Καμμένου αν είναι σύμβουλος του ΔΝΤ στην καμπάνια που αυτό έκανε τότε στην Ελλάδα, ο Γιώργος Φλέσσας είχε απαντήσει πως η CIVITAS είχε αναλάβει ένα μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής του ΔΝΤ από την εταιρία RSCG αλλά είχε αρνηθεί πως αυτή η ανάθεση αφορούσε τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης με επιρροή δημοσιογράφων. “Κάνουμε απλώς media monitoring, παρακολοθούμε τί λένε τα ελληνικά Μέσα και τους το μεταφέρουμε” είχε πει ο Φλέσσας. 
Ύστερα όμως είχε παραδεχτεί πως η εταιρία του προσέφερε μια ακόμη υπηρεσία στο ΔΝΤ: 
“Και μία πρόσθετη υπηρεσία -η οποία μας ζητήθηκε κάποια στιγμή που οι εκπρόσωποι της Τρόικας, μετά την υπογραφή του μνημονίου, θέλησαν να επικοινωνήσουν με τα Μέσα Ενημέρωσης- ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη «Μεγάλη Βρετάνια» για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ.
Νομίζω ότι δεχθήκαμε και κάποια άλλα αιτήματα από έντυπα, εφημερίδες και τηλεοράσεις που έλεγαν «κλείστε μας ραντεβού να μιλήσουμε με το ΔΝΤ».
Εμείς προωθούσαμε όλα αυτά τα αιτήματα στους ανθρώπους αυτούς –οι οποίοι, δεν ξέρω αν ήταν και όλοι του ΔΝΤ ή τι ακριβώς ήταν, γιατί εγώ δεν τους είδα ποτέ- και αυτοί επέλεγαν ποιον θα δουν και πώς θα τον δουν, κάνοντας τις δικές τους επαφές. Εμείς δεν είχαμε κάποια σχέση”. Ωστόσο ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Φλέσσας είπε πως δε θυμόταν ποιοί ήταν αυτοί οι δημοσιογράφοι και ποια τα εν λόγω Μέσα. 
Τα λεγόμενα του Γιώργου Φλέσσα στην Εξεταστική επιτροπή δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά. Πώς είναι δυνατόν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που οργάνωσε επαφές του ΔΝΤ με Μέσα και δημοσιογράφους να μη θυμάται ποιοι ήταν αυτοί; Πρέπει να σημειωθεί πως η κατάθεση του Φλέσσα στην Εξεταστική της Βουλής έγινε ένα περίπου μήνα μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο. Το παραδέχεται ο ίδιος απαντώντας τότε στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως η συνεργασία της CIVITAS με το Ταμείο είχε σταματήσει μόλις δύο εβδομάδες πριν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου