Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Νίκος Μαυραγάνης 'Θα δοθεί η δυνατότητα για παραπέρα βελτίωσή τους'

Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνηςείχε καταθέσειστις 29/5/2015 επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνη, με την οποία ζητούσε να υπάρξει ρύθμιση που να δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διακανονίσουν τις οφειλές τους προς τη Δ.Ε.Η. σε 100 δόσεις θεωρώντας ότι η υιοθέτηση μιας τέτοιας ρύθμισης θα συνέβαλε άμεσα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θα αποτελούσε επιβεβλημένη επιχειρηματική κίνηση  της Δ.Ε.Η. και θα βοηθούσε έμμεσα αλλά ουσιαστικά την πραγματική Οικονομία.
Κατά τη συζήτηση της ερώτησης ο αρμόδιος Υπουργός χαρακτήρισε την ερώτηση γόνιμη και εξέφρασε την άποψη ότι η Δ.Ε.Η. έπρεπε να κινηθεί προς την προτεινόμενη κατεύθυνση.

Στις 11/6/2015 η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατέθεσε τροπολογία με την οποία προτεινόταν η ρύθμιση των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε 100 δόσεις.
Μετά από αυτά η Δ.Ε.Η. ανακοίνωσε νέες ρυθμίσεις διακανονισμού των οφειλών.

Ο Νίκος Μαυραγάνης θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που όμως δεν φτάνουν στη γενναία ρύθμιση που ο ίδιος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν προτείνει και πιστεύει ότι σε καταλληλότερο χρόνο και αφού η Δημόσια Επιχείρηση προβεί σε εκτίμηση των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από τις παρούσες ρυθμίσεις θα δοθεί η δυνατότητα για παραπέρα βελτίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου