Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στις Βρυξέλλες! Τσίπρας: Συμφωνία με βιώσιμο χρέος - Γιούνκερ: Αποκάλυψα στον Αλέξη πως θα υπάρξει γρήγορα συμφωνία

- Μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις, ΦΠΑ και πρωτογενές πλεόνασμα παραμένουν στο τραπέζι των συνομιλιών
- Προσερχόμενος στη συνάντηση ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε πως έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα
- Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η συνάντηση με τον Γιούνκερ έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα
- Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο ρεαλιστική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες και έγινε σε καλό κλίμα, κάτι που δείχνει πως τελικά ο πάγος έλιωσε ανάμεσά τους.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους εξέφρασε την ελπίδα του για μία συμφωνία με την οποία θα καταστούν βιώσιμα τα χρέη της Ελλάδας στο μέλλον και η οποία συμφωνία θα εγγυάται την κοινωνική συνοχή.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ μιλώντας επίσης με δημοσιογράφους δήλωσε πως ήταν μία σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και αποκάλυψε πως εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως έγκαιρα θα επιτευχθεί μία συμφωνία.
Επίσης, οι δύο άντρες συμφώνησαν να είναι σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες.
Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιουνκερ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις στο ελληνικό ζήτημα γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος. «Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε αποφάσεις και όχι διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντ.Τουσκ και πρόσθεσε: «κατά τη γνώμη μου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι λίγο πιο ρεαλίστρια. Δεν υπάρχει πια χώρος για παιχνίδια. Θα έρθει η μέρα που κάποιος θα πει ότι τα παιχνίδια τέλειωσαν».
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της ΕΕ είπε ότι το επόμενο Eurogroup θα είναι κρίσιμο και αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα και κατέληξε λέγοντας πως «δεν υπάρχει χρόνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου