Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η δομή των γεωτεχνικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο της τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε χθες,στη Χαλκίδα, συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, κ. Γιώργο Κελαϊδίτη και το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Στη συνάντηση συζητήθηκαν: η δομή των γεωτεχνικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο της τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η αξιοποίηση των γεωτεχνικών στη διαχείριση και το σχεδιασμό του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης καθώς επίσης και η εκχώρηση του, κατά 30%, στην Περιφέρεια. Ακόμη, δόθηκε έμφαση στο σημαντικό ρόλο του πρωτογενούς τομέα και της διαχείριση των υδάτων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

 Ο Περιφερειάρχης τόνισε την σπουδαιότητα του πρωτογενούς τομέα και ζήτησε συνεχή συνεργασία και ενημέρωση από τους γεωτεχνικούς.

Από πλευράς των Γεωτεχνικών έγινε λόγος για την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, λόγω συνεχών συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων, και για τα προβλήματα των μετακινήσεων που έχουν προκύψει με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πραγματοποίηση των προβλεπόμενων ελέγχων.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Κακκαβάς Νικόλαος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο κ. Πανούσης Αντώνης, Γενικός Γραμματέας , ο κ. Λαμπρόπουλος Σωτήρης, μέλος του Δ.Σ και ο κ. Γούλας Χρήστος, Πρόεδρος των Γεωπόνων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου