Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Απο "κινημάτων" έγιναν .."κυβερνητισμού"!! - Απάντηση από τον Αγγελάτο (audio)

Αλλαγή ρόλων για την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ που κατακεραυνώνει την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί 5μηνο!
Οργισμένη η απάντηση του σωματείου διά του Προέδρου κου Αγγελάτου, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές από συριζαίους που διαφωνούν με την ανακοίνωση της νομαρχιακής οργάνωσης "δια χειρός" Ρουμελιωτάκη!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ




Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ
Η όψιμη επαναστατική διάθεση διαφόρων συλλογικοτήτων, που ελεγχόμενες από πλειοψηφίες, οι οποίες τα χρόνια της μνημονιακής Συγκυβέρνησης είχαν επιδοθεί σε ασκήσεις αφωνίας και ακινησίας μόνο ως έκφανση διαμόρφωσης ενός "κινήματος κατσαρόλας" μπορεί να γίνει κατανοητή. Ενός "κινήματος" δηλαδή εμπνευσμένου από την εποχή της προεδρίας Αλιέντε στην Χιλή, που θα εκμεταλλεύεται καθημερινά την εύλογη ανυπομονησία και τα πραγματικά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων, αλλά και των λαϊκών τάξεων, που δεν λύνονται προφανώς από τη μια στιγμή στην άλλη προκειμένου να φθείρει την Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας.
Δεν εξηγείται αλλιώς η κομματικά κατευθυνόμενη απόφαση για επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας από τον Σύλλογο Εργαζομένων με σκοπό το αυτονόητο αίτημα πληρωμής νυχτερινής εργασίας και αργιών την στιγμή που έχει υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και μέχρι τέλος του μήνα θα πληρωθούν οφειλές τουλάχιστον τετραμήνουΕίναι επίσης δύσκολο να εξηγηθεί με διαφορετικό τρόπο η προηγούμενη  σιωπή  τους  στα  καθυστερούμενα  μηνών  απο  την  προηγούμενη  φιλικά  κομματική  τους  συγκυβέρνηση .
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι και οι συλλογικές τους εκφράσεις οφείλουν να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Σε αυτήν όμως την αγωνιστικότητα προσδοκούσαμε ματαια απο  ορισμένους συνδικαλιστές που στήριζαν τις τότε   κυβερνήσεις  και την πενταετία της μνημονιακής λαίλαπας, που διέλυσε τα πάντα στον χώρο της υγείας, παραδίδοντας ένα Σύστημα Υγείας υπό κατάρευση, απαξιωμένες υποδομές, κακοπληρωμένο και λιγοστό προσωπικό και ένα πλήθος ασθενών με μοναδικό αποκούμπι το δημόσιο σύστημα υγείας.
Εκφράζοντας την υποστήριξη στα δικαία αιτήματα των εργαζομένων στο ΓΝ Χαλκίδας καλούμε την πλειοψηφία του Σωματείου να υπερβεί τις κομματικές γραμμές και τους τακτικισμούς και να κοιτάξει τα  οφέλη προς την κοινωνία.
 Έτσι κι αλλιώς εμείς μαζί με  την  κοινωνία και τους  εργαζόμενους  είμαστε!

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας
Τμήμα Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου