Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

«Βόμβες» Spiegel για Σόιμπλε: Να τον αποσύρει η Μέρκελ από τις διαπραγματεύσεις!

Άγριο «χώσιμο» στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το περιοδικό Spiegel, το οποίο ασκεί νέα σκληρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, καλώντας την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να τον αποσύρει από τη διαπραγματευτική διαδικασία για να αποδείξει ότι η ίδια αποτελεί τη μεγάλη οραματίστρια της Ευρώπης!

Ο αρθρογράφος του Spiegel, Γιάνκο Τιτς ανατρέχει στη συνθήκη για την επανένωση του Βερολίνου στις αρχές του 1990, την οποία υποστήριξε με θέρμη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Στις 31 Αυγούστου του 1990 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέγραψε ένα χαρτί το οποίο γνώριζε ότι θα σήμαινε για τη Γερμανία μία τεράστια οικονομική επιβάρυνση» αναφέρει ο Τιτς, παραπέμποντας στο πακέτο ανοικοδόμησης δισεκατομμυρίων μάρκων που προϋπόθετε η συμφωνία για τις περιοχές της ανατολικής Γερμανίας.
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος, αναφέρεται στην Ανατολική Γερμανία, γράφοντας ότι ήταν μία διεφθαρμένη χώρα με σαθρά δομημένα δημόσιο επί δεκαετίες, υπέρογκο δημόσιο μηχανισμό και κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική. «Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε έβαλε την υπογραφή του στη συμφωνία. Η επόμενη ημέρα ήταν μία γιορτή. Σε ολόκληρη τη χώρα δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η κίνηση αυτή αποτελούσε ύψιστη πολιτική βούληση», προσθέτει. 
«Εάν ο Σόιμπλε χρησιμοποιούσε στην περίπτωση της επανένωσης της Γερμανίας τα ίδια κριτήρια (με αυτά που χρησιμοποιεί σήμερα για την Ελλάδα) η Γερμανία ακόμα και σήμερα θα παρέμενε διασπασμένη» τονίζει ο αρθρογράφος του Spiegel.
Τέλος, το άρθρο καταλήγει: «Θα ήταν καλό εάν ο Σόιμπλε μπορούσε να θυμηθεί τις πράξεις του προ μίας 25ετίας. Αλλιώς θα ήταν καλύτερα η Άνγκελα Μέρκελ να τον αποσύρει από τις διαπραγματεύσεις - όπως φημολογείται - για να γίνει η ίδια η μεγάλη οραματίστρια της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου