Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΛΙΜΝΗ Σόπιμα λάθη και παραλείψεις στο νέο Περιφερειακό Χωροταξικό!!!

Στα πλαίσια της διαβούλευσης επί του Β1 σταδίου της μελέτης «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας» το Δημοτικό Συμβούλιο του δημου Κηρέως-Νηλέως-Ελυμνίων διαπίστωσε την υπάρξη σωρείας σκόπιμων λαθών και παραλείψεων που αλλάζουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα  και προοπτικές της περιοχής.
.Ο Δήμαρχος Χρ. Καλυβιώτης μεταξύ των άλλων ανέφερε:
"Το έγγραφο δεν απευθύνθηκε στο Δήμο μας ,το βρήκαμε και πρέπει να απαντήσουμε κι αντί να απαντήσω ως Δήμαρχος ή ως Τεχνική Υπηρεσία, θεωρώ ότι είναι καλλίτερο να το συζητήσουμε και να αποφασίσετε ως δημοτικό συμβούλιο. Διαβάζοντας το έγγραφο διαπιστώνω ότι είναι του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ζητάει διαβούλευση από πολίτες, Δήμους κι ενδιαφερόμενους. Μου είναι περίεργο γιατί παρακάμπτεται η ιεραρχία που είναι διαβούλευση, Δήμος, Περιφέρεια ,Υπουργείο. 
Γιατί το Υπουργείο έρχεται και μας ζητάει τις απόψεις μας. Αυτό βάζει πολλά ερωτηματικά και μου είναι δύσκολο να το κατανοήσω. Είναι όμως ευκαιρία να πάρουμε ισχυρή θέση σαν δημοτικό συμβούλιο. Για το αναφερόμενο θέμα προτείνω τα παρακάτω: 
1. Να μείνουμε στις αρχικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμ. 206/2014, 238/2014 & 239/2014.

2. Υιοθετούμε σχεδόν στο σύνολό τους τις προτάσεις του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Μαντουδίου, όπως διατυπώνονται στο με αρ.πρωτ.515/18-05-2015 έγγραφό τους, το οποίο έχουν αποστείλει στην Δ/νση Χωροταξικού Σχεδιασμού του ΥΠΑΠΕΝ, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου