Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ».

Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνηςείχε καταθέσειστις 29/5/2015 επίκαιρη ερώτηση στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχο σχετικά με το εργοστάσιο αμυντικής βιομηχανίας «Ηλεκτρομηχανική Κύμης» με την οποία ζητούσε από τον Αναπληρωτή Υπουργό 1) Να καταρτιστεί ένα βιώσιμο, λειτουργικό, εξωστρεφές επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας 2) Να επιτευχθεί η άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και αναγκαία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ευημερία της περιοχής της Κύμης  που πλήττεται με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας και 3)Να αξιοποιηθεί αυτή η στρατιωτική βιομηχανία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



Κατά τη συζήτηση ο βουλευτής τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις απαξίωσαν την εταιρεία παρά το γεγονός ότι αυτή μπορούσε να καλύπτει ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα μπορούσε ακόμα να παρουσιάσει και εξαγωγική δραστηριότητα και ρώτησε τι θα πράξει το Υπουργείο και ο Αναπληρωτής Υπουργός προσωπικά για την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός συμφώνησε ότι η εταιρεία είχε οδηγηθεί στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και το αφανισμό και απάντησε ότι το πρώτο βήμα έγινε με την παύση της ειδικής εκκαθάρισης της εταιρείας και ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μελέτη για την αποτύπωση των δυνατοτήτων της εταιρείας και κατάρτισης ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότησή της και την οικονομική εξυγίανσή της για να στηριχθεί και η περιοχή της Κύμης, πρόβαλλε όμως ζητήματα νομικά που έχουν σχέση με την εθνική νομοθεσία και την ευρωπαϊκή νομολογία τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο Νίκος Μαυραγάνης επεσήμανε στον υπουργό ότι και η εθνική νομοθεσία αλλά και η Συνθήκη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δίνει το δικαίωμα στο κάθε κράτος-μέλος να δημιουργεί βιομηχανία για τη θωράκιση της ασφάλειάς του. Έδωσε ως παράδειγμα της δυνατότητας άμεσης παραγωγής τα αλεξίσφαιρα γιλέκα της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα προς την κατεύθυνση της πλήρους παραγωγικής λειτουργίας του εργοστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου