Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ε.Κ.Α.Β.: Παραλαβή σύγχρονης θερμοκοιτίδας νεογνών από το Γ.Ν. Χαλκίδας

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της Διοίκησης του για την ενίσχυση αλλά και πληρέστερη παροχή υπηρεσιών άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας, εξοπλίστηκε με μία επιπλέον σύγχρονη ειδική θερμοκοιτίδα διακομιδής νεογνών κατόπιν παραχώρησης της από το Γ.Ν. Χαλκίδας στο τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β. Αθηνών.

Χθες, 22 Ιουνίου 2015, ο Διοικητής του Γ.Ν. Χαλκίδας κος Καρούζος Γιάννης παρέδωσε επίσημα στον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κο Παπαευσταθίου Νίκο τη συγκεκριμένη σύγχρονη ειδική θερμοκοιτίδα διακομιδής νεογνών, η οποία θα ενισχύσει τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που χρησιμοποιεί το τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β., για την πραγματοποίηση τόσο αεροδιακομιδών όσο και επίγειων διακομιδών προώρων και προβληματικών νεογνών από υγειονομικούς σχηματισμούς της Ελληνικής περιφέρειας, προς εξειδικευμένα κέντρα νοσηλείας νεογνών.
Η σύγχρονη ειδική θερμοκοιτίδα διακομιδής νεογνών, που είναι η 2η που παραλαμβάνει το Ε.Κ.Α.Β. από την Εύβοια (είχε προηγηθεί το 2014, ανάλογη Δωρεά από το Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης), παρελήφθη κατόπιν της ενεργής συνδρομής του Υπεύθυνου των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. της Κύμης και της Καρύστου κου Κόκκου Νίκου, ο οποίος είχε υποβάλει το ανάλογο αίτημα στον Διοικητή του Γ.Ν. Χαλκίδας.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., κος Παπαευσταθίου Νίκος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ.Ν. Χαλκίδας κο Καρούζο Γιάννη και τον Υπεύθυνο των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. της Κύμης και της Καρύστου κο Κόκκο Νίκο, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κο Σπανό Φάνη, όπου και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επιχειρησιακή δράση των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. στην Εύβοια και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την βελτιστοποίηση της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας μέσω της αναγκαιότητας στελέχωσης ή και της μετεγκατάστασης κάποιων Τομέων του σε πιο στρατηγικά σημεία (π.χ. Τομέας Χαλκίδας). Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του, διαβεβαιώνοντας τον κο Παπαευσταθίου ότι θα στηρίξει τα σχέδια της Διοίκησης για την ανάπτυξη αλλά και την εξέλιξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Εύβοια, αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόθεση της Περιφέρειας να εξετάσει τα ενδεχόμενα ένταξης τόσο κτιριακών έργων μετεγκατάστασης Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. όσο και της προμήθειας ασθενοφόρων στο Ε.Σ.Π.Α. της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου