Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

10 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία στην Αιδηψό!

Σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Σπύρος Χριστοδούλου στη Χαλκίδα, για τη ληστεία τράπεζας της Αιδηψού το 2011. Πρωτόδικα η ποινή ήταν 12 χρόνια κάθειρξη.
Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, το ΑΤΜ και τα ταμεία, περίπου 430.000 ευρώ.

Οι δικηγόροι του Σπύρου Χριστοδούλου χαρακτήρισαν αυστηρή την απόφαση καθώς, όπως είπαν, το δικαστήριο μπορούσε να του μειώσει την ποινή μέχρι και 5 έτη που είναι το όριο για το αδίκημα της ληστείας.
Η προφυλάκισή του είχε γίνει το 2015 στην Ευελπίδων για 8 συνολικά ληστείες στην περιφέρεια από το 2011 και μετά καθώς και για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους στην Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Η μεταγωγή του Σπύρου Χριστοδούλου έγινε από την Αθήνα υπό δρακόντεια μέτρα, με τον 49χρονο να οδηγείται στα Δικαστήρια Χαλκίδας νωρίς το πρωί της Τετάρτης (18.12.2019) συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Σημειώνεται, ότι πριν λίγους μήνες, η κατάσταση της υγείας του ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, όπως είχε ανακοινωθεί, λόγω της απεργίας πείνας που έκανε στις φυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου