Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Λαμία: Ένοχος αλλά ελεύθερος ο πρώην εθνοφρουρός για τους βιασμούς δύο γυναικών! “Είχα ιδιαίτερα γούστα”

Ένοχος για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή και αθώος για την αρπαγή, ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον 35χρονο Λαμιώτη, πρώην εθνοφρουρό.
Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 12 ώρες, το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο σύννομο βίο του κατηγορούμενου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Επίσης του επέβαλε περιοριστικούς όρους: α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, β) την παρουσία του κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και γ) να μην πλησιάσει ποτέ ξανά τις δυο κοπέλες που υπήρξαν θύματά του.
Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, πάρθηκε με ψήφους 2-1 με μειοψηφούσα την Πρόεδρο. Επίσης και η απόφαση για την ενοχή του κατηγορουμένου πάρθηκε με ψήφους 2-1 με μειοψηφούσα την εξ αριστερών Εφέτη.
Η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν 6+2 χρόνια χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η μητέρα του δεν άντεξε την όλη διαδικασία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

H πολύκροτη δίκη στη ΛαμίαΣτο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, κάθισε ο 35χρονος σήμερα πρώην εθνοφρουρούς που κατηγορείται για την αρπαγή και το βιασμό 40χρονης Γαλλίδας, αλλά και δύο ακόμη νεαρών Ελληνίδων.
Ο κατηγορούμενος που είχε προφυλακιστεί με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια Λαμίας τον Σεπτέμβριο του 2018 στο σπίτι του που βρίσκεται λίγα τετράγωνα μακριά από το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης. Προηγήθηκε σχετικό σήμα της Interpol.
Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο αστυνομικός που τον συνέλαβε ο οποίος περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο αλλά και για τα ευρήματα εντός αυτού. Ακολούθησαν οι δύο καταθέσεις των δύο γυναικών (25 και 36 ετών σήμερα) που παρουσιάσθηκαν αυτοβούλως τον Σεπτέμβριο του 2018 στην αστυνομία και κατέθεσαν τα όσα είχαν περάσει στα χέρια του εθνοφρουρού.
“Ήθελε να με κάνει σκλάβα”
Οι μαρτυρίες τους ήταν συγκλονιστικές, με το φόβο να κυριαρχεί στις περιγραφές τους. Η πρώτη κοπέλα, που ανέφερε ότι αποφάσισε να μιλήσει για τα όσα είχε βιώσει όταν είδε την υπόθεση της Γαλλίδας, περιέγραψε έναν άνθρωπο – τέρας που την έδενε και τη βίαζε πριν καλά – καλά ενηλικιωθεί.
Τη φίμωνε και την έδενε με μονωτικές ταινίες, ενώ όσες φορές του ζήτησε να διακόψουν την απειλούσε εκβιάζοντάς την, ότι θα το πει στους δικούς της. Την προόριζε για «σκλάβα του σεξ», όπως απάντησε καταφατικά σε ερώτηση της Προέδρου κας Λιανού. «Δεν σκέφτηκα να μιλήσω στους δικούς μου γιατί ήθελα να το λήξω μόνη μου. Ο … ήθελε τη γυναίκα σκλάβα. Δεν ακούγονταν οι αντιδράσεις μου γιατί ανέβαζε τον ήχο της τηλεόρασης, με εκβίαζε ενώ ήθελα να δώσω τέλος…»
Την απείλησε με όπλοΤο χειρότερο όλων ήταν όταν σε μία ακόμη βίαιη συνεύρεσή τους την απείλησε με όπλο, ενώ όπως της είχε πει σκεφτόταν να της συράψει τα χείλια ή να βάλει κόλα στην μονωτική ταινία για να μην ξεκολλάει. Όπως σημείωσε έξι χρόνια μετά ακόμη πληρώνει ψυχιάτρους προσπαθώντας να αφήσει πίσω της το παρελθόν.
Η δεύτερη κοπέλα υποστήριξε ότι ο 35χρονος την είχε πείσει ότι δεν είναι άξια να βρει κάποιον άλλον που να την θέλει και παρά τα όσα είχε τραβήξει πλάι του την έπειθε να τον συναντά. Άλλωστε, όπως είπε, πλέον η ίδια φοβάται να ξανακάνει σχέση.
«Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα», της είπε η Πρόεδρος «Είστε μια πολύ ωραία γυναίκα και μπορεί να κάνετε τη ζωή σας. Όλοι οι άνδρες δεν είναι έτσι όπως περιγράφετε τον κατηγορούμενο…».
Η απολογία του 35χρονου«Είχα ιδιαίτερα σεξουαλικά γούστα τα οποία τα μοιραζόμουνα. Δε βίασα καμία τους…», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος, προβάλλοντας και την απορία, τι είχε να κερδίσει αν φερόταν έτσι. Υποστήριξε μάλιστα ότι όλα όσα κατέθεσαν οι τρεις γυναίκες εναντίον του ήταν εξαιτίας της παθολογικής τους ζήλιας και του ερωτικού τους πάθος για κείνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου