Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Οι διαθέσεις προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» είναι μια δράση η οποία έχει τις ρίζες της στο 2012


H εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ …ΣΤΑΣΗ» της ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) διοργανώνει ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΠΟ 9.00 ΕΩΣ 13.00, στο χώρο του παρκινγκ στο ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στη Χαλκίδα.
 

ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΟΠΩΣ: ΜΕΛΙ, ΚΑΣΤΑΝΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ, ΛΑΔΙ, ΤΟΥΡΣΙΑ, ΣΑΛΤΣΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ.

ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ  ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Οι διαθέσεις προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» είναι μια δράση η οποία έχει τις ρίζες της στο 2012 με  το Κίνημα της Πατάτας στο Ν. Πιερίας, ένα κίνημα αυτοοργάνωσης των παραγωγών αγροτικών προϊόντων με τους καταναλωτές προκειμένου να φτάνουν τα αγροτικά προϊόντα απ' ευθείας στους καταναλωτές, χωρίς τη μεσολάβηση εμπόρων, με στόχο την προσπάθεια ελέγχου της ενδιάμεσης κερδοσκοπίας και την ελάττωση της ακρίβειας. Μέχρι σήμερα είναι μια κοινωνική δράση που προσεγγίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας των καταναλωτών αλλά και μεγάλο μέρος των παραγωγών που αδυνατεί να βρει διέξοδο στις αγορές μέσα από τα υπάρχοντα σχήματα.
Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί  μια εθελοντική πρωτοβουλία κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο την διεκδίκηση του δικαιώματος των καταναλωτών σε υγιή και φθηνά τρόφιμα, την αλλαγή των διατροφικών και καταναλωτικών μας συνηθειών, την προστασία του περιβάλλοντός, την καθιέρωση μια «κοινωνικής» οικονομίας, την ενίσχυση των τοπικών παραγωγών  και ΟΧΙ εμπορική δραστηριότητα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ-ΚΑΛΑΘΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ: Συγκεντρώνουμε τρόφιμα  για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης Της Φτώχειας (ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ)  

 Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:
 www.epka-ste.grepkastereas@gmail.com ή στο τηλ. 6944174861


fb:ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου