Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ!! Αυτή την απόφαση δεν υπογράφει ο Σπανός!! Πως σχολιάζει ο Μάρκου (ΔΕΙΤΕ)

Παρά τις διαβεβαιώσεις ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, περί ..άλλα τυρβάζουν!!

Σε σχετικό ερώτημα του περιφερειακού συμβούλου κου Βούλγαρη τόσο ο Κελαιδίτης όσο και ο Σπανός δήλωσαν για αμεση εφαρμογή των αποφάσεων και της νομιμότητας!!
Ακούστε....



Ομως, οπως αποκαλύπτουμε σήμερα,  οι αποφάσεις αυτές έχουν βγεί από καιρό, και η διοικητική δομή της Περιφέρειας έχει εδώ και ενα μήνα (οπως φαίνεται από το έγγραφο) ετοιμη και υπογεγραμμένη από τους Διοικητικούς υπαλλήλους την ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗΣ, όμως ο Περιφερειάρχης δεν την έχει υπογράψει ..φλερτάροντας με τον Ποινικό και Διοικητικό Κώδικα!!

Δείτε την απόφαση συμμόρφωσης....
















Ρωτήσαμε τον Γιώργο Μάρκου πως σχολιάζει την αποκάλυψη-εξέλιξη αυτή, που αποδυκνύει την ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ του Περιφερειάρχη!!!

Δείτε το σχόλιο που μας έστειλε...

                         "Απόφαση Συμμόρφωσης!   
Η απόφαση συμμόρφωσης,μία για κάθε δικαιωθέντα μηχανικό,  επινοήθηκε και  συντάχθηκε από τη διοίκηση, η οποία μάταια όλο αυτό τον καιρό, «προσπαθεί» να βρεί κάποιο τρόπο εφαρμογής των ακυρωτικών αποφάσεων και παράλληλα να κρύψει τις δικές της  ευθύνες, πίσω από τις ευθύνες του πολιτικού προσώπου!

Δεν χρειαζόταν αυτή η απόφαση, με υπογράφοντα  μάλιστα τον ίδιο τον παρανομήσαντα,  αντιπεριφερειάρχη τότε Ευβοίας, νυν περιφερειάρχη Φάνη Σπανό!
Ένα απλό έγγραφο της διοίκησης ήταν αρκετό!
Υπογεγραμμένο ίσως, από το αντιπεριφερειάρχη κύριο Κελαϊδίτη, ο οποίος έχει τη ευθύνη για την καλή και νόμιμη διοικητική λειτουργία της  Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας!
Όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι θα υπογραφεί ποτέ και αυτή η απόφαση.

Η δήλωση του κυρίου Γιώργου Κελαϊδίτη "κύριε Βούλγαρη όλες οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων είναι απόλυτα σεβαστές και εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εναρμονιστούμε με αυτές",  το γεγονός επίσης ότι δεν έχει μέχρι σήμερα γίνει  η συμμόρφωση, που είναι μονοσήμαντα μία και μοναδική απλή πράξη, δηλαδή η επιστροφή των τριών μηχανικών Ιωαννίδου, Μάρκου, Λολακά στις θέσεις τους, το γεγονός επίσης ότι στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ο Περιφερειάρχης υπέβαλε αίτηση ζητώντας  αναβολή της συζήτησης της 11/12/2019,  με θέμα την διαπίστωση της μη συμμόρφωσης και  την επιβολή κυρώσεων, αφήνουν  περιθώρια για άλλες σκέψεις!

Μια σκέψη είναι, ότι και σε αυτή τελικά τη φάση, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης,  θα προσπαθήσουν να μην συμμορφωθούν, αλλά να αναζητήσουν άλλες "λύσεις", οι οποίες βέβαια ως παράνομες θα ακυρωθούν με τη σειρά τους!

Είναι γνωστό ότι στις ακυρωτικές δικαστικές αποφάσεις, ο κύριος Σπανός απάντησε  προσποιούμενος συμμόρφωση, με επανέκδοση στις 16/8/2019 των ακυρωμένων παράνομων πράξεών του
Ό νόμος δεν μιλάει για εναρμόνιση, μιλάει για μονοσήμαντη συμμόρφωση!

Η εναρμόνιση έχει έννοια,  μόνο όσον αφορά τη τακτοποίηση θεμάτων θέσεων ευθύνης άλλων οργανικών μονάδων, οι οποίες πιθανόν επηρεάζονται από την «καραμπόλα» που προκαλεί η συμμόρφωση, δηλαδή από την επιστροφή των τριών δικαιωθέντων μηχανικών στις φυσικές θέσεις τους.

Αυτή η κατάσταση όμως, δεν ενδιαφέρει και δεν έχει νομική εξάρτηση από τις  ακυρωτικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά   και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  οι οποίες αποφάσεις έπρεπε να έχουν ήδη εκτελεστεί!

Ο σεβασμός εξάλλου προς τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και γενικά ο σεβασμός, δεν είναι ρούχο που το φοράμε με την άνεσή μας όπου και όποτε θέλουμε και κατά ανάγκη,  αλλά είναι κάτι που όταν υπάρχει, υπάρχει πάντα και παντού!

Ο σεβασμός και το παράγωγο ρήμα, δεν έχουν στη γραμματική της ηθικής  μέλλοντα χρόνο και δεύτερες σκέψεις.

Και βέβαια, δεν επικυρώνει την προσήλωση στο σεβασμό και δεν εφησυχάζει  η «επιβεβαίωση»  από το περιφερειάρχη, όσων περί σεβασμού δήλωσε  στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης!

Ο κύριος Φάνης Σπανός, δεν έχει δείξει μέχρι τώρα καμία προσήλωση και σεβασμό, στους διοικητικούς τουλάχιστον, νόμους του κράτους!"

Γ. Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου