Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Τερατώδες το σκάνδαλο με ΑΠΕ!

Εμπλεκόμενοι παραπέμπονται στην δικαιοσύνη - Πιάνει δουλειά ο Γ. Εισαγγελέας βάσει έκθεσης Γ. Ελεγκτή

Η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται να είναι όσα αποκαλύπτονται για το τερατώδες σκάνδαλο με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το οποίο αγγίζει τεχνοκράτες, πολιτικούς και για το οποίο τις επόμενες μέρες ο Γενικός Εισαγγελέας ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ θα παραπέμψει το σχετικό φάκελο στην Αστυνομία για ποινικές ανακρίσεις.

Ήδη, όπως μας πληροφόρησε ο Γενικός Ελεγκτής ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ σε δηλώσεις του στην offsite, ο φάκελος ΑΠΕ προωθείται στον Γ.Ε , αφού εκ πρώτης όψεως διαφαίνεται ότι υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις, για τις οποίες οι πολίτες μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, θα πληρώνουν το σχετικό χαράτσι την επόμενη 20 ετία, προς τέρψη των επιχειρηματιών που συνέπηξαν τις εν λόγω συμφωνίες.


Βάσει των πρώτων στοιχείων που παρουσιάζονται στην επικαιρότητα , αλλά και με βάση πληροφορίες που εξάγονται από όσους έχουν γνώση περί των συμβάντων, διαφαίνεται ότι εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι για να προστατεύουν τα συμφέροντα των καταναλωτών , άνοιξαν τις κερκόπορτες για να κάνουν την δουλειά τους με το αζημίωτο κάποιοι επιχειρηματίες…

Ακόμη, όπως μας πληροφορούν πέραν από το τεράστιο σκάνδαλο περί αιολικών πάρκων, όπως το χαρακτήρισε ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ και όπως διαγράφεται και στα ευρήματα των εκθέσεων του Γ. Ελεγκτή από το 2016, αντίστοιχες παρασπονδίες συμβαίνουν και με τα φωτοβολταικά πάρκα που και πάλι συνομολογήθηκαν ετεροβαρή συμβόλαια σε βάρος του δημοσίου.

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο, στο σκάνδαλο εμπλέκονται πέραν των τεχνοκρατών και κάποιοι πολιτικοί προϊστάμενοι που έκαναν πλάτες ή τους ανηξερους για να προωθηθούν τα σχετικά χαράτσια και βεβαίως και βουλευτές που είχαν γνώση και απλώς σιωπούσαν…

Για όλους βρέθηκε η εύκολη μέθοδος της χρέωσης της σχετικής επιβάρυνσης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, προσθέτοντας ένα εκ των πολυτιμότερων αγαθών επιπλέον βάρη και αυξάνοντας επικίνδυνα τα χρήματα που καταβάλλονται από τους πολίτες.

Αν κάποιος ψάξει στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος θα βρει την τελευταία επιβάρυνση που αναφέρει «χρέωση για ΑΠΕ». Έτσι και π.χ κάποιος που καταναλώνει 560 kwh θα πληρώσει ποσό γύρω στα 5.60 Ευρώ .

Πάντως το θέμα δεν μπορεί να συγκαλυφθεί, γιατί όπως αποκάλυψε ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων, ζήτησε περί τούτου ενημέρωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση αφού θεωρούνται τα συμβόλαια του κράτους με τους ιδιώτες ως κρατική ενίσχυση.

Όπερ μεθερμηνευόμενο πέραν από το χαράτσι στο ρεύμα να πληρώσουμε και πρόστιμα στην Ε.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου