Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Αυτό ειναι το εξώδικο του Σπανού πρός εμάς!! Απολαύστε το....

Σας παρουσιάζουμε αυτολεξί το εξώδικο-προάγγελο μύνησης όπως μας κοινοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό!

Μετά από 15 μέρες .."αφωνίας" παρά τις δημόσιες προσκλήσεις μας για μία απάντηση για το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, ο Σπανός μας έστειλε το πιό κάτω εξώδικο με το οποίο στο τέλος "μας ζητά να ανακαλέσουμε, να ζητήσουμε συγνώμη κλπ", για να λάβει δημοσίως ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση από εμάς!!

Απολαύστε το.....

Ενώπιον παντός Δικαστηρίου και πάσής Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Φάνη Σπανού του Χρήστου και της Ευαγγελίας, Περιφερειάρχη Στερεός Ελλάδας, κατοίκου ως εκ της ιδιότητάς του Λαμίας, Λ. Καλυβιών αριθ.2, με ΑΦΜ. 1225478279 της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.

ΠΡΟΣ

1. " τον Μάνο Παπαμακάριο του Γεωργίου και της Άννας, δημοσιογράφου, διευθυντή και υπευθύνου προγράμματος του ραδιοφώνου με την επωνυμία «Ράδιο 1 98.1» και διευθυντή της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας « ' "oday.news.gr». κάτοικο Χαλκίδας, στην Λεωφ. Χαϊνά 7-9,

2. - την, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», που εδρεύει στην Χαλκίδα, στην Λεωφ. Χαϊνά 7-9, νομίμως εκπροσωπούμενη.

1.- Ως γνωστόν σε εσάς είμαι εν ενεργεία Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας από την 01/09/2019 με μία πορεία στη τοπική αυτοδιοίκηση από το έτος 2014. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 2010-2014 είχα εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, όπου υπηρέτησα ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΑΕΠΕΧ Α.Ε. και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2014 τέθηκα επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Εύβοιας με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας» του Κώστα Μπακογιάννη και εξελέγην Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, όπου υπηρέτησα τη θέση αυτή ως τη λήξη της θητείας μου την 31/08/2019. Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του έτους 2019 τέθηκα επικεφαλής συνδυασμού με «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας», εκλέχτηκα Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ανέλαβα καθήκοντα την 01/09/2019. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναστασίου και είμαι πατέρας τριών τέκνων, του Χρήστου, του Σταύρου και του Αθανασίου.

2- Ο πρώτος από εσάς είστε ο διευθυντής και υπεύθυνος προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού με την επωνυμία «Ράδιο 1 98.1» και διευθυντής της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας «eviatoday.news.gr», που εδρεύουν στη Χαλκίδα, στην οδό Λεωφ. Χαϊνά 7-9 και η δεύτερη από εσάς ιδιοκτήτρια και εκμεταλλεύτρια των ανωτέρω μέσων μαζικής ενημέρωσης.

2.1Ο σταθμός και η ιστοσελίδα σας και ο πρώτος από εσάς προσωπικά, το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα την 03/12/2019, την 04/12/2019, την 05/12/2019, 06/12/2019 και 9/12/2019, με συνεχή ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα και ραδιοφωνικές εκπομπές, έχει αποδυθεί σε ένα λυσσαλέο αγώνα κατασυκοφάντησής μου, με σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου, ως ανθρώπου, οικογενειάρχη και αυτοδιοικητικού προσώπου.

2.2. - Αναφέρομαι στα τελευταία από αυτά, ρητά επιφυλασσόμενος να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου και για τα υπόλοιπα, τα εκτείνονται σε βάθος τετραετίας (τουλάχιστον).

2.2.1. - Την 03/12/2019, στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου σας «Ράδιο 1» από ώρα 08.00 μέχρι ώρα 10.00 την οποία επιμελείται ο πρώτος από εσάς, ως δημοσιογράφος και εκφωνητής αναφέρατε τα εξής [τα αναφέρω με πλάγια γραφή για να καταστούν ευδιάκριτα] : «.... Ανοίξτε τώρα ραδιοφωνάκια να ακούσετε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, να δείτε πως γίνεται το αβαβά, να δείτε πως παίζει η ενθυλάκωση του δημοσίου χρήματος, να δείτε πως υπάρχει αυτό το κούμπωμα της διαπλοκής μεταξύ εργολάβων και διοίκησης όταν μάλιστα η διοίκηση έχει τη διάθεση να μπει στο κόλπο και να στήσει και κόλπα. Όχι δεν είναι υπερβολή αυτά τα οποία λέω γιατί αυτά τα οποία θαακούσετε θα καταλάβετε, να δείτε τι ωραία που στήνεται το παιχνίδι της διαπλοκής, να δείτε τι ωραία γίνονται οι καλές δουλειές, να δείτε τι ωραία ευνοούνται οι ημέτεροι με το αζημίωτο, έτσι δεν είναι; Θα μου πείτε τι σας λέω τώρα, ακούστε σιγά σιγά να δείτε το ποίημα. Όλοι θα θυμάστε το 2018 το Σεπτέμβριο- Οκτώβριο 2018 το Ζορμπά που χτύπησε την Εύβοια κυρίως τις περιοχές βόρεια κεντρικής Εύβοιας Ψαχνά πιο πάνω Μαντούδι Προκόπι και Βόρεια Εύβοια και λοιπά, και μιλάγαμε για πληγές του Ζορμπά, το Ζορμπά το θυμηθήκανε 1,5χρόνο μετά, 1,5 χρόνο μετά θυμηθήκανε τη διαδικασία κατεπείγοντος, που είναι μια διαδικασία κούκλα, για να πέσει φαγοπότι στο δημόσιο χρήμα και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και οι από πάνω και οι από κάτω. Με μια σκανδαλώδη απόφαση που ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας με αβανταδόρο δυστυχώς τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης τον κ,Χρονά που με κριτική διάθεση υπερψήφισε όλες τις απευθείας αναθέσεις εισηγήσεις του κ Σπανού και της παρέας, δηλαδή των τεχνικών υπηρεσιών Εύβοιας και λοιπά και λοιπά, που μοιράσανε 5,5εκ στο μπατζανάκη, με 20% έκπτωση ενώ στα εργολαβάκια της 2ης ταχύτητας τα 60άρια πήγανε σύννεφο, μα σύννεφο θα σας εξηγήσω μετά από μια ενδελεχή έρευνα και ρεπορτάζ που έχω κάνει, ανοιχτέ τα ραδιοφωνάκια εκεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις τεχνικές υπηρεσίες κύριε Κηλίφη κύριε Βαγγελάκο, τι ωραία κόλπα έχετε φτιάξει εδώ.

Είδα χθες το βράδυ μια ανάρτηση του κ Κελαϊδίτη, του μπατζανάκη, ο οποίος αυτοϊκανοποιούμενος ή μάλλον αυτοϊκανοποιώντας την ανάγκη μάλλον για αυτοϊκανοποίηση, αφήστε να τα πει κανείς άλλος και βγαίνετε στο κουρμπέτι και εκτίθεστε. 
Λέει ο κ Κελαϊδίτης (αναφορά στο ποστάρισμα) καθαρισμός ποταμών και ρεμάτων σε δεκάδες σημεία υψηλής επικινδυνότητας σε Εύβοια και Σκύρο. Επιχειρήσαμε αδιάκοπα τους τελευταίους 3 μήνες θωρακίζοντας με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα ποτάμια μας σε μήκος 130χλμ, σύμμαχοι μας οι τοπικές κοινωνίες από το Δήμαρχο μέχρι τον πολίτη, τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και οι εργολήπτες και βεβαίως οι συνάδελφοί μου Περιφερειακοί Σύμβουλοι, σε μια συνεργασία η οποία επέφερε σε σύντομο χρόνο ένα ομολογουμένως πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους, συνεχίζουμε. Τι λέει ο κ Κελαϊδίτης ότι τους τελευταίους 3 μήνες κάνανε όλα τα έργα τα επικίνδυνα της επικινδυνότητας δηλαδή, μην τυχόν μας τύχει κανά καινούριο, και αυτά που ψηφίσατε στην Οικονομική Επιτροπή γιατί τα κάνατε αφού κλείσανε όλα τα επικίνδυνα σημεία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και χαλάσατε και 2 νταλίκες λεφτά για να κάνετε αυτές τις παρεμβάσεις κ Κελαϊδίτη, τις μας λέει ο κ. Κελαϊδίτης ότι το τελευταίο 3μηνο έγιναν όλα αυτά τα οποία έπρεπε να γίνουν για να θωρακιστούν με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα ποτάμια και λοιπά και λοιπά σε όλες τις μεριές υψηλής επικινδυνότητας σε Εύβοια και Σκύρο, Όμως πριν λίγο καιρό στις 19 του Νοέμβρη η Οικονομική Επιτροπή τις οποίας τις αποφάσεις μπήκα στη διαύγεια και τις πήρα είδα ότι περάσανε 10 έργα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο Ζορμπάς έγινε το Σεπτέμβρη και έπρεπε μέχρι τέλος του χρόνου άντε βία μέχρι το Φλεβάρη να έχουν γίνει όλα εκείνα τα έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν και τα οποία δεν Θα γίνουν ούτε φέτος γιατί έχουμε μπεί στο χειμώνα αλλά οι δουλειές κλείσανε και οι αναθέσεις γίνανε, α ρε κορόιδα θα σας πω τι ωραία που γίνονται, το σύστημα ακολουθείται κατά γράμμα σύστημα Μπουραντά, σύστημα Περγαντά, σύστημα Μπακογιάννη, σύστημα Σπανός.

Όλα αυτά τα έργα τα οποία αναφέρονται και που έγιναν εισηγήσεις από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Εύβοιας προκειμένου να γίνουν συμβάσεις για την εκτέλεση έργων και υποέργων που αφορούν τις αποκαταστάσεις δημόσιας υποδομής που βλάφθηκε από τις ζημιές της Θεομηνίας με το όνομα Ζορμπάς, του κατσαπλιά δηλαδή, γιατί το όνομα Ζορμπάς αν μπει κανείς λέγεται κατσαπλιάς κλέφτης ληστής κλπ, έτσι λοιπόν οι σημερινοί κατσαπλιάδες, ζορμπάδες δηλαδή θυμήθηκαν μετά 1 χρόνο και πλέον ότι κάτι έγινε εδώ στην Εύβοια και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα έπρεπε να μοιράσουν τα λεφτά από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κονδύλια για υποτίθεται αποκαταστάσεις οδικών δικτύων, αντιπλημμυρικής προστασίας, καθαρισμούς ποταμών, θα σας πω τα έργα ένα προς ένα και θα σας πω και τους εργολάβους όπως έχουν ανέβει στο διαύγεια μιλάω πάντα με ντοκουμέντα και επειδή δε θα μας πάρει μια εκπομπή θα έχουμε πάρα πολύ βάθος και αύριο και μεθαύριο. Ο Ζορμπάς έπεσε στην Εύβοια στις 29, 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου 3 μέρες πριν 13 μήνες, τα έργα είναι δέκα, υποέργα διότι εδώ για να μοιραστεί το παιχνίδι στα εργολαβάκια έγινε το γνωστό το οποίο γίνεται συνεχώς και αενάως η κατάτμηση του έργου, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις πολιτικές μας και παραπολιτικές ανάγκες και στο τραπέζι στο φαγοπότι να κάτσουν όλοι μαζί, το ερώτημα είναι πέρα του ότι άφορα την πολιτική ηγεσία αφορά και την Τεχνική Υπηρεσία που εισηγήθηκε πως έγινε με ποια κριτήρια σε τι αριθμό και μεγέθη κοπήκαν τα κομμάτια αυτά ποιοι το υπαγόρευσαν και ποιους πραγματικούς σχεδιασμούς εξυπηρετεί αυτό, αυτά είναι ερωτήματα πως επιλέχθηκε αυτή η έκτακτη διαδικασία ανάθεσης για μία μη έκτακτη περίπτωση μετά παρέλευση ενός και πλέον χρόνου από τη ζημιά όπου μεσολάβησε αμέσως ένας χειμώνας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα που να σχετίζονται με την περίπτωση του Ζορμπά γιατί περάν όσων συνέβησαν την περίοδο Ζορμπά, τον υπόλοιπο χειμώνα εξ όσων θυμάμαι και εγώ δεν είχαν καταγραφεί κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες αφού τότε είχανε πέσει και η Περιφέρεια και οι Δήμοι να προσπαθήσουν να βελτιώσουν κάποια θέματα σπαταλώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώπουλα με απείθειας αναθέσεις σε εργολαβάκια για να μην υπάρχουν ζημίες το χειμώνα ασχέτως εάν έπρεπε να γίνουν κάποια έργα αλλά όχι με τη διαδικασία του κατεπειγόντως. 

Πως γίνεται όλες οι εργασίες αποκατάστασης να εμπίπτουν στη διαδικασία του κατεπείγοντος; Έχουμε καταστραφεί ολοσχερώς από το Ζορμπά και δεν το γνωρίζουμε; Ή επίκεινται τεράστιας κλίμακας καταστροφές που μόνο κάποιοι από την Αντιπεριφέρεια Εύβοιας και την Περιφέρεια Στερεός Ελλάδας γνωρίζουν αλλά δεν μας το λένε και τρέχουν να μας σώσουν; 

Με κάποια γενικά ερωτήματα ξεκινάμε το αναλυτικό ρεπορτάζ. 

Από το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής της 19ης Νοέμβρη για τα έργα των θεμάτων 8 έως 17 πριν αρχίσει το ψήφισε εσύ μη ψηφίζεις εσύ έγιναν κάποιες γενικές τοποθετήσεις, δε θα σχολιάσω την τοποθέτηση του κ Περιφερειάρχη του κ Σπανού γιατί εντάξει είναι γνωστό το οι δυνατότητες και το., εν πάσει περιπτώσει είναι ένας Περιφερειάρχης ας σεβαστούμε το θεσμό αφού δεν τον σέβεται ο ίδιος θα τον σεβαστούμε εμείς. Λοιπόν για τα θέματα 8 έως 17 αυτά τα 10 τα κρίσιμα οι απευθείας αναθεσούλες η κα Μπατζελή λέει ότι το οδικό δίκτυο του νομού της Εύβοιας είναι το σημαντικότερο έργο που πρέπει να γίνει και έχει καθυστερήσει πολύ, συμβάλει στην ανάπτυξη και διασύνδεση των πόλεων και στην ασφάλεια των κατοίκων, όσον αφορά τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ισχυρίστηκε ότι αυτός δεν υπήρχε μετά την παρέλευση 9 μηνών και εάν ακολουθούνταν ανοιχτές διαδικασίες τα έργα θα είχαν μια καθυστέρηση περίπου 3 μηνών συνεπώς εξέφρασε σημαντικές επιφυλάξεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Περιφέρεια η οποία καθυστέρησε.. Έθεσε ζητήματα εργολαβιών αποκλεισμού εταιρειών και συγκέντρωση έργων σε λίγους, με ένα ηλεκτρονικό διαγωνισμό που οι ίδιοι πρότειναν θα μπορούσαν να συμμετέχουν πολλοί και χωρίς αποκλεισμούς.. 

Εν κατακλείδι δήλωσε ότι καταψηφίζει τα εν λόγω θέματα, αναγνωρίζει ωστόσο την αναγκαιότητα των έργων. Η 1η διαφωνία ήρθε από μια έμπειρη πολιτικό η όποια γνωρίζει και είναι αρκετά έξυπνη για να καταλάβει τι ακριβώς έχει στηθεί εκεί, και σου λέει εδώ είναι στημένο το παιχνίδι δεν υπάρχει διαδικασία κατεπείγοντος μη μας βάζετε να ψηφίσουμε αυτά που θέλετε στο παιχνίδι σας δε θα συμμετέχω. 

Ο κ Αναγνωστάκης η άλλη παράταξη μέσα από τα πρακτικά κατέθεσε τις δικές του παρατηρήσεις για τα έργα τα οποία χαρακτήρισε αναγκαία, η παρέμβαση του Κράτους είναι απαραίτητη.. Εξέψρασε επιφυλάξεις για το εάν τα έργα θα γίνουν άρτια και λεπουργικά ανεξαρτήτως του δοθέντος ποσού έκπτωσης, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της αναγκαιότητας των έργων και των διαγνωστικών διαδικασιών ενώ καλό είναι να αποφεύγεται η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, θα σας πω μετά εγώ, με την επιφύλαξη ότι εάν συμφωνήσει είναι σαν να συναινεί σε τέτοιου είδους πρακτικές δηλώνει πως ψηφίζει λευκό.. Ο κ. Δούρος κατέληξε το κακό οδικό δίκτυο της Εύβοιας και αναγνώρισε την αναγκαιότητα δημόσιων έργων, δήλωσε γενικά θετικός καθώς θεώρει δεν προκύπτει τίποτα άλλο. Και μετά ο πρόεδρος ο Φάνης ο Σπανός πήρε το λόγο κατέθεσε τους δικούς του προβληματισμούς μίλησε για τη πίεση χρόνου που δέχτηκε της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης που πρόεκυψε λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών κλπ.. Δήλωσε πως δεν τίθεται ζήτημα κατάτμησης αφού με τη διαπραγμάτευση ουσιαστικά παραμένει στο ίδιο επίπεδο διαγωνιστικής διαδικασίας, ακούτε τι λέει κύριες και κύριοι ποιος ο Περιφερειάρχης ότι με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ε., Ρίξε διαφημίσεις για να μπούμε τώρα και στο ψητό. ..αρχίσανε και έρχονται μηνύματα στο κινητό, περιμένετε γιατί μόλις άρχισε το σκηνικό. Θυμίζω για να καταλάβετε το αβαβα της υπόθεσης, στις 31/10/2018 λίγες ημέρες μετά την καταστροφή των ζημιών και την καταγραφή των ζημιών του Ζορμπά το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει να προταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών η ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενός έργου με γενικό τίτλο αποκατάστασης βλαβών ΠΕ Εύβοιας στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης ΑγΑννας και Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 29,30/9 και 1/10/18 προϋπολογισμού κατ εκτίμηση προφανώς 15.170.0 ευρώ πολύ το χρήμα και κύριε ελέησον με φορέα εκτέλεσης τη ΠΕ Εύβοιας δηλαδή τη Δ ΤΕ δηλαδή τον κ. Κηλίφη και τον κ. Βαγγελάκο, οουυ κ Βαγγελάκο καλημέρα σας.. Αποφασίστηκαν αναλυτικά και τα υποέργα δηλαδή εργολαβίες που θα δημοπρατούντο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, 10 υποέργα, 6 οδοποιίες και 4 καθαρισμοί διευθέτηση ρεμάτων κλπ αυτά δηλαδή που λέει ο κ.Κελαϊδίτης στη χθεσινοβραδινή του ανάρτηση του, ότι τα κάνανε από πριν 3 μήνες χώρια που προεκλογικά δώσανε ένα σωρό λεφτά για ανάλογης δράσης εργολαβίες με αναθεσούλες λόγω του κατεπείγοντος σωστά για να κάνουνε προεκλογικό μπιρι μπιρι και τώρα ξανά μανά 15.200.000. Ακούστε τώρα το Υπουργείο εγκρίνει με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα την πρόταση και μάλιστα στις 25/2 με την 199 απόφαση εντάσσει το προτεινόμενο έργο στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων στη Σαεπ 866 με την υπ αριθ. 199 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης για ένταξη του έργου. Τι έγινε από το Φλεβάρη μέχρι σήμερα; για αυτό το έργο; Το οποίο μπορούσε να ενταχθεί τότε στη διαδικασία του κατεπείγοντος, τίποτα, δεν έγινε τίποτα.. 

Και έφτασε 19 Νοέμβρη 2019, ένα χρόνο και δύο μήνες μετά, για να στηθεί το colpogrosso, να φάνε τα 15,5εκ να τα μοιράσουνε στους ημετέρους, με τον τρόπο που θα σας πούμε δημιουργήσανε 2 ταχυτήτων εργολαβικές εταιρείες τα ρετιρέ και τα υπόγεια και τα ημιυπόγεια, στα ρετιρέ οι εκπτώσεις γύρω 20% και στα υπόλοιπα από κάτω στα εργολαβάκια από 50-64% για ίδιου αντικειμένου έργα. ..έχω μιλήσει πολύ με τα πνεύματα του βουνού γιατί γνωρίζουν πάρα πολλά τα πνεύματα ιδίως εδώ στο χτύπα και έρχονται στον ύπνο μου και ου λένε ξύπνα κορόιδο να σου πούμε εμείς πως την έχουνε φτιάξει τη δουλειά οι σπανοκελαϊδίτιδες με τα εργολαβάκια τα κολλητάρια της παρέας. 

Εντύπωση είχε προκαλέσει από τότε γιατί η Αντιπεριφέρεια αφού είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό λεφτά στην μπάγκα 15,2εκ από τα σχετικά Υπουργεία δεν έκανε τίποτα; Διότι είχε να κάνει εκλογές και τότε κανένας δεν ενδιαφερόταν για την ουσία των ζημιών του Ζορμπά, διότι πέραν από τις μικροζημιές και αυτά τα οποία μπορούσαν να καλυφτούν είτε από τους Δήμους πασαλείμματα είτε από την Περιφέρεια για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις κ.λ.π όπου σπατάλησαν ένα σορό λεφτά δηλαδή τα επικίνδυνα σημεία πήγανε και τα καλύψανε φοβούμενοι μήπως συμβεί τίποτα προεκλογικά, άλλα λεφτά αυτά, τα 15,2εκ στην κάβα., ζητήσανε και όλη την παράταση της περιόδου, έληγε τον Μάη το κατεπείγον και η έκτακτη αναλγή την πήγαν παραπέρα, δικαιολογίες διάφορες, είχαμε και εκλογές τους οι συριζαίοι δίνανε και το βρακί τους τότε, παράτειναν την περίοδο, και βεβαία δεν έγινε τίποτα για το έργο. 

Και μετά ξαφνικά αφού είχαν ξοδέψει ένα σωρό λεφτά για εκτέλεση έργων αποκατάστασης με έντονο προεκλογικό χρώμα, οι κίνδυνοι έχουν αποσοβηθεί όμως η ιδέα του κατεπείγοντος ήταν αυτή που έφερνε γύρω γύρω στα μυαλά των χορηγών εργολάβων αλλά και της πολιτικής ηγεσίας, διότι πως θα τα φάμε το χρήμα τώρα, πως θα πέσει η ματσαλόγκα η μασαμπούκα που λέω εγώ, εδώ έχουμε στην κάβα 15,2εκ από τον 2/2019 έχει πάει 11/2019 τι θα κάνουμε. Και κάθονται λοιπόν και πιάνουνε ο κ Κηλίφης με κ Βαγγελάκο μαζί με την πολιτική ηγεσία και στρώνουνε το σχέδιο. Ο κ Βαγγελάκος είναι γνωστός εις την πιάτσα την εργολαβική πάρα πολύ γνωστός, ο κ Κηλίφης εκτελεστικό όργανο, τα φανταράκια τα διορισμένα κατά ανάθεση που λέω εγώ τα διορισμένα παράνομα, έχουν γίνει έχουν ξαναγίνει προσφυγές, έχουν δικαιωθεί οι εκδιωχθέντες προσφυγέντες νέα απόφαση νέα ανάθεση για να συνεχιστεί το σύστημα Γκοσιμίδα, το γνωστό στο οποίο φαίνεται ο κ
Μπακογιάννη-κ.Σπανός έγινε ιδιαίτερα λάτρης, σου λέει τι να κάνουμε ή πρέπει να επαναφέρουμε αξιοκρατικά αυτούς που έχουν το δικαίωμα να είναι διευθυντές κ,λ,π, τι θα κάνουμε το σύστημα του συγχωρεμένου του Γκοσιμίδα ξανά ανάθεση και ξανά ανάθεση για να έχουμε τα εκτελεστικά όργανα της πολιτικής ηγεσίας, επισημαίνω ότι το μόνο που δεν έχει εκχωρήσει ο κ.Σπανός ενώ θα μπορούσε να εκχωρήσει το δικαίωμα εκτέλεσης δημοσίων έργων δεν το έχει δώσει στους Αντιπεριφερειάρχες το έχει κρατήσει για πάρτη του, για πάρτη του, για ποιο λόγο; ας μας πει ο ίδιος.. Έρχεται λοιπόν αφού τελειώνουν οι εργολάβοι χορηγοί, έχουν εκτελέσει το καθήκον τους. έχουν ρίξει και το χρήμα και την υποστήριξη που τους έχουν υποσχεθεί ,όπως γίνεται στο παρασκήνια τα κόλπα τα παραπολιτικά, κοιτάξτε να δείτε παιδιά, εάν είστε καλά παιδιά στις εκλογές και βοηθήσετε εμείς εδώ το έχουμε το πακέτο 15,2 και θα το φτιάξουμε και θα είστε όλοι ικανοποιημένοι, εμ δε, εμ δε, διότι αγαπητοί φίλοι ενώ δεν είχε προταθεί από κανένα ανώτερο όργανο της αναθέτουσας αρχής η διαδικασία του κλειστού διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση πρόσκλησης, προσέξτε, η Οικονομική Επιτροπή μετά από πρότασης της ΔΤΥ της ΠΕ Ευβοίας αποφάσισε την εφαρμογή του..Ν.4412/16 το οποίο λέει προσφυγή στη διαδικασία για διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, μόνο που ξεχάσανε ο κ Κηλίφης και ο κ Βαγγελάκος, δεν το ξεχάσανε, εάν προσφύγει και κάποιος ασχοληθεί με το θέμα, διότι στην παράγραφο 3 του άρθρου λέει ότι οι περιστάσεις που επικαλούνται οι αναθέτουσες αρχές για την αιτιολόγηση της κατεπείγουσας ανάγκης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορρέουν από τη δική τους ευθύνη, δηλαδή τι λέει ο σοφός νομοθέτης, κοιτάτε να δείτε το κατεπείγον εχει κάποιο χαρακτήρα, δεν υφίσταται κατεπείγον όταν εσείς με πράξεις σας και παραλήψεις το κάνατε λάστιχο και το πήγατε 1,5 χρόνο μετά, δεν εφαρμόζεται η διαδικασία στο σύνολο των εργασιών αλλά σε αυτές που είναι απαραίτητες, ..το πνεύμα του βουνού το ξέρουν κατά γράμμα το έργο.. Οι άλλες εργασίες πρέπει να δημοπρατηθούν κανονικότατα με ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό, δηλαδή αυτό που έχει γίνει είναι τοταλι κομπλιτλι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, επαναλαμβάνω η διαδικασία και η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι παράνομη, γίνεται προσυμβατικός έλεγχος από κάποια ανώτερα όργανα δεν ξέρω, αλλά με βάση τα δεδομένα και το νόμο η όλη διαδικασία κ Κηλίφη κ Βαγγελάκο κ Κελαϊδίτη κ Σπανέ είναι κομπλιτλι παράνομη, διότι εσείς οι ίδιοι ομολογείτε ότι εδώ και 3 μήνες επιχειρήσαμε αδιάκοπα θωρακίζοντας με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 130χλχ (αναφορά πάλι στο ποστάρισμα). Άρα τα επείγοντα αναγκαία τα έχετε κάνει, από τις 30 Οκτωβρίου πέρσι μέχρι τέλος άντε αρχές του επόμενου χρόνου, άρα δεν υπάρχει καμία κατεπείγουσα ανάγκη να πάτε στη διαδικασία της κατεπείγουσας όπως την κάνατε με προφανή στόχο να εξοφλήσετε γραμμάτια στους φίλους σας εργολάβους, στα μπατζανάκια που έχετε και στα υπόλοιπα κορόιδα τα οποία τσιμπήσανε και τους βάλατε στη διαδικασία να χτυπηθούνε μεταξύ τους, πως είναι δυνατό να έχει πέσει τέτοια διαφορά σε ποσοστό έκπτωσης, στα μεγάλα κομμάτια και στα μικρά κομμάτια, εδώ τελειώνω και αύριο θα σαςπω το κάθε έργο πόσοχτυπήθηκε και ποιοι τα πήραν...,*»

2.2.2. - Την 04/12/2019. στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου σας «Ράδιο 1», από ώρα 08.00 μέχρι ώρα 10.00, την οποία επιμελείται ο πρώτος από εσάς, ως δημοσιογράφος και εκφωνητής αναφέρατε τα εξής [τα αναφέρω με πλάγια γραφή για να καταστούν ευδιάκριτα] «.... Χθες σας αποκαλύψαμε με τον πλέον απλό και κατανοητό τρόπο ένα colpogrosso το οποίο έχει στήσει η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια Εύβοιας μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες και τους κατσληψίες τον κ Κηλίφη και κ Βαγγελάκο, είναι καταλήψιες θα σας πω γιατί τους λέω καταλήψιες, σχετικά με τα κατεπείγοντα τα έργα, τα εργολαβάκια των δυο ταχυτήτων, οι ολίγοι στα χοντρά πακέτα οι ελάχιστοι στη μαρίδα. Μικρές εκπτώσεις στο παρεάκι, μεγάλες εκπτώσεις στα χτυπήματα, 20 από τη μία, 60 από την άλλη, και επειδή μετά από όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μια εμπειρία με τα δημόσια έργα, αποκαλύπτουμε ένα σκάνδαλο πρώτης τάξεως διότι αυτό είναι σκάνδαλο και πέραν του ότι η κα Μπατζελή καταψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή αυτό το σκάνδαλο και ο κ Αναγνωστάκης ψήφισε λευκό, ο κ Χρονάς της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε βέβαια τα τσιτάτα αλλά από πίσω ψήφιζε διότι έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον κ Καραϊσκο και του κάνει καμία εξυπηρέτηση στην Οικονομική Επιτροπή, εκεί που το θέμα και συνεδριάσεις δεν παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα, κακώς κάκιστα θα πρέπει να τα παρακολουθούμε πλέον, διότι εάν συμβαίνουν τέτοια πράγματα σαν και αυτά τα οποία αποκαλύπτουμε και χθες αλλά και σήμερα να δείτε το colpogrosso πως γίνεται θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε. Καταρχήν πρέπει τόσο η κα Μπατζελή όσο ο κ Αναγνωστάκης, θα προσπαθήσω να μιλήσω μαζί τους, ταπεινή μας άποψη είναι, θα πρέπει να ζητήσουν να γίνει ενδελεχής έλεγχος νομιμότητας στα επόμενα στάδια, διότι οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν και είναι παράνομες θα ακούσετε γιατί και στη συνέχεια, ήδη σας έχω πει ένα κομμάτι χθες ότι έχουν κάνει λάστιχο το νόμο περί εκτάκτων αναγκών, οι καταλήψιες εισηγητές της ΔΤΥ κατ εντολή από πάνω Σπανού, Κελαϊδίτη, θα πρέπει να ζητήσουν ενδελεχή έλεγχο, ήδη είναι ενημερωμένος ο πρώτος στη σειρά ελεγκτής της νομιμότητας των αποφάσεων μετά από καταγγελία ο κ. Ντίτορας της Αποκεντρωμένης. Αλλά να τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα, λοιπόν σπάσανε, κάνανε κατάτμηση των 15εκ σε κάποια υποέργα και να σας διαβάζω τώρα ένα ένα το έργο σε ποιον ανατίθεται και με τι ποσοστό έκπτωσης, 1° υποέργο Αποκατάσταση βλαβών στην εθνική οδό 77 περιοχής δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας τμήμα Παγώντας - Προκόπι - Μαντούδι ~~ Κήρινθος, προϋπολογισμού 3.200.000 με ΦΠΑ, ανατίθεται στην εταιρεία SEC ΑΒΕΕ, θα σας πω στη συνέχεια ποια είναι η εταιρεία και ποιος είναι το αφεντικό, με ποσοστό έκπτωσης 20,54%, πόσοι καλούνται να πάρουν μέρος, οι εργοληπτικές ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ, SICAP, SEC και ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ καλούνται 4 επιχειρήσεις εκ των οποίων 2 είναι συγγενείς επιχειρήσεις και οι άλλοι 2 είναι άλλοι δύο. 3.200χιλ ευρώ 4 επιχειρήσεις καλούνται, να δείτε τι ωραία δουλειά κάνουν οι καταλήψιες κατά εντολή της πολιτικής ηγεσίας διότι δεν εξηγείται αλλιώς. 2° υποέργο Αποκατάσταση βλαβών στην επαρχιακή οδό 22 τμήμα Προκόπι - Δαφνούσα - Καλύβια ~ Σπαθάρι - Μετόχι - Κήρινθος προϋπολογισμού 1.000.000 με ΦΠΑ, του Δήμου Μαντουδίου και λοιπά εν τω μεταξύ έχει πάρει και 1.800.000 και ο Τσαπουρνιώτης για αυτό το θέμα, αυτό το έχουμε αφήσει λίγο στην άκρη, ομοειδή έργα τώρα, μειοδότης η εταιρεία ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ με ποσοστό,κρατηθείτε, έκπτωσης 60,38%, η μια εργολαβία 20 η άλλη 60%, δεν έχω βρει όλες τις συμμετοχές για να σας πω, έχω βρει όμως 2-3 ενδεικτικές για να καταλάβετε τι γίνεται, πάμε παρακάτω, θέμα 10, 3° υποέργο Αποκατάσταση βλαβών στις επαρχιακές οδούς 21 τμήμα Προκόπι - Πήλι, 22 τμήμα Κήρινθος - Ζωοδόχος Πηγή - Φαράκλα <& 23 Μαντούδι - Κυμάσι προϋπολογισμού 1.080.000 με ΦΠΑ, μειοδότης η SICAP με ποσοστό έκπτωσης 53,52%, η 1η η ΣΕΚ 20, ομοειδείς εργασίες, η 2η με 60, η 3η με 54 για ομοειδή έργα, γιατί έπρεπε να φτιαχτούν τα έργα να τα πάρει ο μπατζανάκης. 4° υποέργο Αποκατάσταση βλαβών στις επαρχιακές οδούς 25 τμήμα Ροβιές - ίστιαία - Κανατάδικα, 26 τμήμα Μονοκαρυά - Κρυονερίτης & 27 τμήμα Καστανιώτισσα- Γσλατσάδες προϋπολογισμού 1.650.000 με ΦΠΑ, το έργο ανατίθεται στην εταιρεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΖΗΣΗ με ποσοστό 44,46%. Πάμε παρακάτω, να ακούτε τις εκπτώσεις εσείς για να δείτε στα 2 έργα που πήρε ο μπατζανάκης 20 στα άλλα από 45-50 και πάνω. 5° υποέργο / για να δείτε πως μοιράζεται και η πίτα. Αποκατάσταση βλαβών στις επαρχιακές οδούς 28 τμήμα Α. Αιδηψού - Ήλια - Ροβιές & 29 τμήμα Αιδηψός - Γιάλτρα προϋπολογισμού 1.160.000 με ΦΠΑ, μειοδότης η SiCAP με ποσοστό 47,64%. Θα σας πω γιατί, 47,64 η ΣΙΚΑΠ σε αυτή τη διαβούλευση, όχι δημοπρασία.6° υποέργο/από την κατάτμηση των 15εκ 1.400.0 Αποκατάσταση βλαβών στην εθνική οδό 77 περιοχής δήμου Ιστιαίας τμήμα Βασιλικά - Ελληνικά ~ Ιστιαία - Λ Αιδηψού προϋπολογισμού 1.400.000 με ΦΠΑ, η εργολαβία πάει στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΡΟΖΗ με ποσοστό έκπτωσης 55,67%.. Ακούτε εκπτώσεις τώρα έτσι, η 1η ήταν 20 του μπατζανάκη 7° υποέργο Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Ξηριά &παραποτάμων αυτού προϋπολογισμού 1.500.000 με ΦΠΑ, 1,5εκ για να καθαρίσουν την κοίτη του ποταμού και λοιπά, έχουν φαγωθεί λεφτά στους καθαρισμούς π άρτι μεγάλο, ανατίθεται στο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ έκπτωση 61,88%, πάμε παρακάτω 8° υποέργο Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμών Κηρέα, Βούδουρου &παραποτάμων αυτών προϋπολογισμού 2.150.0 με ΦΠΑ.. 

Στην προηγούμενη αντίστοιχη και ανάλογη εργολαβία ο κ Αναγνώστου έχει δώσει 61,88% έκπτωση, εδώ το έργο ανατίθεται στην εταιρεία του μπατζανάκη στη SEC αβεε, ποσοστό 20,15%. Σε ένα ομοειδέςέργο ο ένας έχει δώσει 61,88% και στο άλλο ο μπατζανάκης έχει δώσει 20%, διότι και σε αυτήν, τις προσκλήσεις είναι περιορισμένος ο αριθμός, στημένο το έργο, θα σας πω πως στήνεται σε λίγο. 9° υποέργο Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Νηλέα &των παραποτάμων αυτού προϋπολογισμού 1.050.000 με ΦΠΑ. Ανατίθεται στη SICAP ΑΤΕ με ποσοστό κρατηθείτε 63%. 3 ομοειδή έργα καθαρισμού ποταμών και λοιπά 61% το έργο του Αναγνώστου, 63% της SfCAPKai 20,15% της ΣΕΚ του μπατζανάκη. 10° τεχνικό έργο  980.0 ευρώ με φπα, Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων , ποταμών Γερανία, Σηπιάδας &των παραποτάμων αυτών, προϋπολογισμού 980.000 με ΦΠΑ. ανατίθεται στη SICAP με πόσο ποσοστό λέτε, 66,59%. Αυτά είναι τα 10 υποέργα και αυτές είναι οι εκπτώσεις, σε 2 περιπτώσεις, τα έργα είναι ομοειδή λίγο πολύ, σε 2 περιπτώσεις όπου μειοδότης με εισήγηση των καταληψιών των ΤΥ κ Κηλίφη κ Βαγγελάκου, ο μπατζανάκης του κ Κελαίδίτη και ιδιοκτήτης μαζί με κάποιους άλλους συνεργάτες εκεί της εταιρείας SEC παίρνει τις εργολαβίες με 20% ενώ οι υπόλοιπες εργολαβίες στα ομοειδή έργα είναι από 45 και πάνω και οι περισσότερες στο 60αρι και πάνω, ομοειδείες, για να δείτε τι ωραίες δουλείες έχουν στηθεί, πως τρώνε το δημόσιο χρήμα και βέβαια ποιοι το τρώνε. 

Ανοίχτε ραδιοφωνάκια κΣπανέ κΚελαϊδίτη καταλήψιες των ΤΥ κ. Κηλίφη κ.Βαγγελάκο. Εδώ έχει πολύ βάθος, τα παιδιά τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά, που έλεγε και ο κινούσης στο τραγούδι, το παρεάκι που μοιράζουνε τα έργα, κουμπώματα ξεκουμπώματα διαπλοκές καραδιαπλοκές, από την ΟΕ που κανονικά έπρεπε να πάνε στο εισαγγελέα, αυτά που σας διάβασα προηγουμένως είναι από επίσημο έγγραφο, είναι το πρακτικό από τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο στη διαύγεια με ΑΔΑ και πάρτε το πρακτικό, να δείτε τι ωραία γίνονται οι δουλειές, για να σας πω ποια έργα περάσανε τα 10 των 15εκ για να δείτε ποιοι πήραν το φιλέτο και ποιοι να μη σας πω τι πήρανε, γιατί δεν τα βρήκανε γιατί όταν στα 2 τα φιλέτα καλείς 4 εκ των οποίων οι 2 είναι συγγενείς, του άλλου του τάζεις και του άλλου του ξανατάζεις, 
Θα σας πω εγώ πως γίνεται η δουλεία, ήρθε το πνεύμα το βουνού ένας εργολάβος και μου λέει πάρε ένα χαρτί και μολύβι και γράφε να τα ακούσουν, που κάνει ο Φάνης ότι δεν τα ξέρει και ο Κελαϊδίτης ότι επίσης δεν τα ξέρει, και να τα ακούσουν και οι καταλήψιες; τα φανταράκια τα στρατιωτάκια του Μπακογιάννη και του Σπανού. Λοιπόν 2 έργα, το φιλέτο, ύψους 5.350.000 ευρώ στην εταιρεία SEC συμφερόντων Γιώργου Πασσά μπατζανάκη του Αντιπεριφερειαρχη του Κελαϊδίτη με εκπτώσεις πέραν του δέοντος χαμηλές τι στιγμή που τα ομοειδή έργα χτυπηθήκανε με 55 και 65%, εδώ είχαμε ένα 20ρικάκι και αυτό έγινε μετά το τελευταίο κράξιμο που έφαγε η SEC στην περίπτωση του Δήμου ΕΡΕΤΡΙΑΣ για να σας συνδέσω λίγο να δείτε η οποία έδωσε με βάση το πρακτικό το επίσημο 0,21% έκπτωση στο έργο και ο Δήμος της Ερέτριας το επικύρωσε, αλλά δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα να τους πιάσει να τους χώσει όλους μέσα, πως γίνεται, πως διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον εδώ; Σε ένα μειοδότη ένα συμμετέχοντα γιατί τους άλλους του φάγαμε στο δρόμο 0,21% και το αποδέχεσαι; Αλλά για αυτά είχε φροντίσει η κα Αλιμπαντέ την οποία ο κ Σπανός πέραν των άλλων για το θεάρεστο έργο της στο φιλαράκι την έκανε και εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού για να δείτε πως γίνεται η διαπλοκή, η διαπλοκή η έτσι και η διαπλοκή η αλλιώς. Στον μπατζανάκη λοιπόν του κ Κελαϊδίτη τον κ Πασσά της εταιρείας SEC αβεε δόθηκαν 2 έργα μετά από εισήγηση των καταληψιών ΤΥ Κηλίφη Βαγγελάκου έργα ύψους 5.350.0 ευρώ με έκπτωση 20%, περιμένετε να σας πω, ποιοι συμμετείχαν ας πούμε, μισό λεπτό γιατί έχω ένα σωρό χαρτιά, σε ένα από τα υποέργα, στο έργο αποκατάστασης βλαβών Ροβιές-Ιστιάια - Κρυονερίτης Κανατάδικα Γαλατσάδες.. ύψους 1.330.000 ευρώ πόσους έχει καλέσει η ΔΤΥ Ακούστε ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΣΙΚΑΠ ΣΕΚ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΜΗΒΑ ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΚΟΡΟΖΗΣ ΕΥΒΟΔΟΜΗ ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΑΛΦΑ ΚΑΤ/ΚΗ ΕΥΒΟΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΝ ΕΨΙΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΓΕΩ 16 εργολαβικές εταιρείες Σε ένα άλλο έργο το οποίο και αυτό έπρεπε να έχει ενδιαφέρον βέβαια δεν τα βρήκαν στο τέλος γιατί το  χτυπήσανε αυτό ποσού 1.733.770 ευρώ , 6 εταιρείες ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΣΙΚΑΠ ΣΕΚ ΜΗΒΑ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΑΦΟΙ ΒΑΡΕΛΑ, σε αυτό το έργο το οποίο είναι ποταμών κηρέα και λοιπά, να δω, κηρέα βουδούρη και παραπόταμων αυτών, 6 εταιρείες στην εταιρεία SEC.. 4 εταιρείες στη μία, 6 στην άλλη, 16 στις άλλες προσκλήσεις, στις 2 αναθέσεις ο θεός να τις κάνει η ΔΤΥ καλεί στη μία 4 και στην άλλη 6 εταιρείες αυτές που πήρε ο μπατζανάκης και στις άλλες που χτυπηθήκανε γιατί δεν τα βρήκαν τα εργολαβάκια, που πέσανε τα 60ρια, 16 προσκλήσεις ανά έργο. Ωραία δουλειά κΣπανέ κΚελαϊδίτη κΚηλίφη κ Βαγγελάκο. 
Μπορεί κάποιος να πει καλά δηλαδή ο Καμαριώτης δεν ήθελε να πάρει το έργο; Που πήγε και χτύπησε το έργο στο καλαπόδι ποταμού Λήλαντα προϋπολογισμού .. με έκπτωση 54,48% το χτύπησε εκεί, σε αυτά τα 2 έργα γιατί δεν χτύπησε ο κ Καμαριώτης; Αμα ήθελε να πάρει το έργο, που είναι γνωστός ότι χτυπάει τα έργα, ή η sicap; η οποία στα άλλα υποέργα που πήρε είναι χτυπημένα με 68 63 65%, στα 2 αυτά έργα γιατί δεν τα χτύπησε; Διότι για να τα πάρει η SEC του μπατζανάκη του Κελαϊδίτη υποτίθεται ότι οι υπόλοιποι έχουν δώσει προσφορά κάτω από 20% πιο χαμηλά, δεν έχω βρει τα αναλυτικά γιατί ξέρετε είναι πολλά τα χαρτιά και τα πνεύματα του βουνού, αλλά η λογική λέει ότι για να πάρει οι μπατζανάκης με 20 και ο Καμαριώτης και η ΣΙΚΑΠ και ο Ποθητάκης/Ερατοσθένης ο συγγενής του Πασσα θα έχουν δώσει λιγότερη έκπτωση, καταλάβατε; Εχει μοιραστεί το παιχνίδι, ο κ Ποθητάκης έχει πάρει μεγάλο όγκο έργων οδικά κυρίως στην Περιφέρεια κάτι διαπλατύνσεις κάτι εκατομμύρια. 

2 λοιπόν εργάκια ύψους 5.350.000 πήγανε αδιάβαστα, και τα άλλα δεν τα βρήκανε τα εργολαβάκια μεταξύ τους να τα μοιράσουνε, 10 τα έργα 16 εταιρείες, κάποιοι έπρεπε να μείνουν απέξω, ενώ στα 2 που έπρεπε να πάρει ο μπατζανάκης του Κελαϊδίτη, και εξετάζω και το γεγονός, μου είπαν δεν ξέρω, θα το ελέγξω αλλά πρέπει να βάλω ένα δικηγόρο να μου το ελέγξει, ποια είναι η επιχειρηματική σχέση του κ. Σπανού του Περιφερειάρχη με τον κ.Πασσά; Στα μπετά, μου είπαν ότι υπάρχει μια σχέση, εγώ εάν δεν το δω δεν μπορώ να τι υιοθετήσω ούτε να το αποδεχτώ , ακούω τους ψιθύρους ακούω τι μου λένε τα πνεύματα αλλά άμα δεν έχω παπίριν όπως σας λέω δεν μπορώ.. Τι έχει γίνει εκεί, παίρνω και ρωτάω μια παλιά καραβάνα στο σύστημα ο οποίος έχει αποσυρθεί, λέω θέλω μια συμβουλή, όταν υπάρχουν ξέρω εγώ 4 ή 6 σε μια εργολαβία και συμφωνούν να την πάρει ο τάδε δηλαδή στήνουν το έργο με μικρή έκπτωση και να πάρουν και τα κολόκουρα πως γίνεται αυτό, πως μπορεί να είναι σίγουρος; Μου λέει θα σου πω εγώ, στην περίπτωση που έχουν συμφωνηθεί οι δουλειές, τις προσφορές με τις εκπτώσεις που θα υποβληθούν τις συμπληρώνει ένας, αυτός που συμφωνήθηκε να είναι ο μειοδότης δηλαδή αυτός που θα πάρει το έργο, δεν κάθεται ο κάθε εργολάβος να συμπληρώσει, τις παίρνει ένας αυτός που έχουν συμφωνήσει να πάρει το έργο, τις κλείνει στο φάκελο και τους δίνει το φάκελο έτοιμο, ο εργολάβος την υπογράφει και την καταθέτει στην επιτροπή, αλλά το τι γράφει μέσα ο φάκελος τα έχει φτιάξει ένας, ο μειοδότης, μου λέει η παλιά καραβάνα, επομένως όλοι οι φάκελοι που έχουν συμπληρωθεί στο γραφείο του μειοδότη, του συμφωνημένου, είναι στημένο το έργο, να δείτε πως γίνεται η δουλειά. Όμως μου λέει καλού κακού έχουν και ένα 2° φάκελο μαζί με την προσφορά, συνήθως με μεγάλη έκπτωση έχουν φτιάξει και αυτοί τις δικές τους, για την περίπτωση που κάτι χαλάσει στη συμφωνία δηλαδή που δεν πάρουν προκαταβολικά τις επιταγές με τα κολοκούρα και εάν δεν πάρουν μπουμπουνίζουν ο καθένας τη δική του προσφορά που έχει συνήθως μεγάλο ποσοστό έκπτωση; Αμα δεν πάρουν την επιταγή το κολόκουρο πριν μπούνε μέσα να δώσουν προσφορά βγάζουν τη δεξιά τσέπη και μπουμπουνίζουν το έργο, άμα πάρουν την επιταγή το κολόκουρο δηλαδή βγάζουν αυτή που τους έφτιαξε ο μειοδότης και είναι όλοι ευχαριστημένοι, μια χαρά παιδιά, έτσι γίνεται η δουλειά, για να μην έχετε απορία, πως ενώ είναι 4 δηλαδή πλέον του ενός και οι οποίοι, ας υποθέσουμε ότι η συγγενική σχέση Πασσά - Ποθητάκη είναι γνωστή στην πόλη, σόι σελεμέτα και λοιπά και λοιπά, οι άλλοι 2 έχουν πάρει την επιταγή προφανώς, και έχουν στη μια τσέπη τον ένα φάκελο και στην άλλη τσέπη τον άλλον, και όλα βεβαίως κρίνονται εκ του αποτελέσματος, θα πάρει το έργο ο εργολάβος που έχει συμφωνήσει το παρεάκι; Εάν το πάρει, πάει να πει ότι το έργο στήθηκε τηρήθηκαν οι συμφωνίες και βεβαίως όλοι είναι ευχαριστημένοι διότι μετά γίνεται και μια σκατομισαριά, γιατί δεν μπορεί να δώνουνε σε ομοειδή έργα οι άλλοι που δεν έχουν κάνει συμφωνία και πάνε 16 νοματαίοι μαζί να μπουμπουνίζουν με 60 και 66% τις προσφορές και στα 2 εργάκια του μπατζανάκη του Κελαϊδίτη να είναι άγια παιδιά καλά, δε γίνεται. Πιστεύω να μη σας πήρε ξέρκουρη καμία έτσι; Γιατί σήμερα είναι της αγ. Βαρβάρας προστάτιδας του πυροβολικού. Όμως υπάρχει και ένας άλλος λόγος πέρα του ότι είναι καραμπινάτο στήσιμο των έργων, υπάρχει και ένα άλλο θέμα πολύ σοβαρότερο από αυτά που γίνεται στις δημοπρασίες για να κονομάνε οι εργολάβοι και οι άλλοι να παίρνουν το κολόκουρο τη μίζα το δωράκι, εδώ έχουμε και μια πολιτικοοικονομική διαπλοκή ο μπατζανάκης του μπατζανάκη, ο συνεταίρος του συνεταίρου, πολιτικά πρόσωπα, εργολαβικά πρόσωπα και στη μέση οι καταλήψιες της ΔΤΥ. Γfa τους καταλήψιες όμως και τη καταγγελία που έχει φτάσει στον Ντίτορα θα σας πω αύριο, τους αφιερώνω και το τραγουδάκι, τι μείνατε άφωνοι; Εγώ μιλάω με χαρτιά με ντοκουμέντα. Και όποιος μπορεί να τα αμφισβητήσει ας βγει να μιλήσει. Αλλά σας το λέω από τώρα ότι ούτε ο Σπανός ούτε ο Κελαϊδίτης ούτε κανένας άλλος δεν θα πουν κουβέντα για το θέμα, σας το λέω από τώρα. Διότι ο καλός έχει και κάποια άλλα τα οποία δεν τα βγάζει τώρα, αν τυχόν προκύψει θα τα βγάλει, αύριο να βάλετε τα μεγάφωνα τα παιδιά τα παιδιά που πέφτει μασούλα στο δημόσιο χρήμα....»

2.2.3. » Την 05/12/2019, στην πρωϊνή εκπομπή του ραδιοφώνου σας «Ράδιο 1», από ώρα 08.00 μέχρι ώρα 10.00, την οποία επιμελείται ο πρώτος από εσάς, ως δημοσιογράφος και εκφωνητής αναφέρατε τα εξής [τα αναφέρω με πλάγια γραφή για να καταστούν ευδιάκριτα]: «... Καλημέρα σε όλες και σε όλους. Ανοίχτε ραδιοφωνάκια εκεί στην περιφέρεια στην αντιπεριφέρεια στους καταλήψιες της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών και στην υπόλοιπη παρέα εργολαβάκια. Ανοίχτε και εσείς οι άλλοι δυνατά τα ραδιοφωνάκια φίλες και φίλοι για να δείτε την κουτάλα Ε πώς κανονίζει το παρεάκι τις δουλειές κούκλα μόνο που έχουν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο φίλες και φίλοι και όταν είσαι αχόρταγος κάνεις λάθη. Βέβαια λείπει και η εμπειρία εδώ που τα λέμε λείπει και η εμπειρία δεν είναι Μπακογιάννης που της πέρναγε από κόσκινο τις δουλειές αυτές και τις έκανε με τρόπο όπως λένε και οι Ιταλοί φίλοι μου κοντρόπο, Λοιπόν σας έχουμε αποκαλύψει ότι όλο αυτό το κόλπο με τις εργολαβίες του Ζορμπά είναι ένα σκάνδαλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο. Η απόφαση η οποία ελήφθη στην οικονομική επιτροπή πρέπει να καταπέσει και υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι που πρέπει να καταπέσει, όχι μόνο γιατί πλέον έχει αποκαλυφθεί το στήσιμο της όλης δουλειάς Όχι ότι το έκτακτο με βάση τα όσα λέει ο νομοθέτης δεν είναι ενάμιση χρόνο μετά αλλά είναι ένα δύο τρεις μήνες, με βάση τα οποία λέει ο νόμος και ο νόμος λέει ότι αν αυτό έχει γίνει ευθύνη η καθυστέρηση δεν είναι λόγος οι ευθύνες που έχει η διοίκηση που δεν τα έκανε την ώρα που έπρεπε, τα λεφτά τέλη Γενάρη είχανε μπει στον λογαριασμό μπορούσανε να το κάνουνε τότε αλλά τα αφήσανε κάβα για να ξεχειμωνιάσουν. Εμ δε Εμ δε. Και προχωράω γρήγορα γιατί έχω να σας κάνω πολλές αποκαλύψεις συνέχεια καινούριες φίλες και φίλοι που συντρέχουν στο λόγο ότι οι εργολαβίες αυτές και ότι ακριβώς έχει γίνει πρέπει να ακυρωθούν. Πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση ακύρωσης όλων αυτών των εργολαβιών διότι πλέον έχει αποκαλυφθεί με τα όσα έχουμε αποκαλύψει εδώ στο ρεπορτάζ και την έρευνα που έχουμε κάνει ενέχει οσμή σκανδάλου οικονομικού και πολιτικού. Άλλωστε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής κράτησε επιφύλαξη και δήλωσε ότι ψηφίζει λευκό στην εισήγηση των καταληψιών των τεχνικών υπηρεσιών, θα σας πω στη συνέχεια γιατί τους λέω καταλήψιες και της εισήγησης της πολιτικής ηγεσίας του προέδρου δηλαδή του κυρίου Σπανού, έχοντας συνυπογράψει και ο κύριος Κελαϊδίτης και τον κάλεσα εδώ να μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ψήφισε λευκό. Καλημέρα κυρία Αναγνωστάκη. Καλημέρα καλημέρα σε σας τους ακροατές, πως σας διέφυγε εσείς είστε ένας έμπειρος πολιτικός έχετε περάσει και από το δήμο έχετε κάνει πάρα πολλά έργα, πως σας διέφυγε να διαγνώσετε μέσα από αυτά τα οποία τουλάχιστον αναφέρονται στις εισηγήσεις που έγιναν προς την οικονομική επιτροπή ότι εδώ πρόκειται για μία στημένη διαδικασία. Να τα πάρουμε με τη σειρά; γίνανε δύο συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής η μία έγινε στις 8 Οκτωβρίου 8/10 και εκεί είχε πει ως θέμα η προσφυγή στην διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Εκεί οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν και εμείς ως Στερεά Υπεροχής αλλά και ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσω του κυρίου Χρονά και η Πατρίδα μας η Στερεά κυρίας Μπατζελή είχαμε αντίθετη άποψη την οποία καταθέσαμε λέγοντας περίπου τα ίδια πράγματα δηλαδή ότι είναι μία διαδικασία η οποία δεν θα προσφέρει κάτι περισσότερο από ότι θα προσέφερε ένας δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός θα είχαμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν περισσότερες εργοληπτικές εταιρείες και βέβαια ίσως να είχαμε και τη δυνατότητα να έχουμε ακόμα καλύτερες εκπτώσεις και το τρίτο βέβαια ότι μετά από ένα χρόνο δεν κατανοούμε το κατεπείγον ή την έκτακτη ανάγκη έτσι κι αλλιώς ο χρόνος που θα απαιτούνταν για να πάμε σε έναν διαγωνισμό δεν θα ξεπερνούσε τους τρεις τέσσερις μήνες. Η πλειοψηφία επέμενε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτός ο τρόπος έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα. Η πλειοψηφία εννοείτε ο κύριος Σπανός και ο κύριος Γκλέτσος;0 κύριος Σπανός και συμφώνησε και η παράταξη του κυρίου Γκλέτσου την οποία εκπροσώπησε στην διαδικασία αυτή ο κύριος Λούρος ο οποίος ήταν θετικός. Τέθησαν τα ζητήματα δια επιτάσεως ότι ειλικρινά δεν κατανοούμε και οι τρεις παρατάξεις την επιμονή, παρόλα αυτά όμως επειδή υπήρξε από την πλευρά της περιφερειακής αρχής του προέδρου του Περιφερειάρχη του κ Σπανού το επιχείρημα ότι πιθανή καθυστέρηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τα οποία θα θέσουν σε κίνδυνο και περιουσίες αλλά ίσως πιθανά και ζωές των κατοίκων της περιοχής, αντιλαμβάνεστε ότι σε ότι αφορά τη τουλάχιστον τη δική μας θέση δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσουμε ένα τέτοιο επιχείρημα, από την άλλη δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε σε αυτού του είδους τη διαδικασία για αυτό και ειπλέξαμε η στάση του λευκού. Η παράταξη της κυρίας Μπατζελή καταψήφισε σε αυτή την συνεδρίαση μέσω του κυρίου Μπέτσιου ο οποίος την αναπλήρωνε, το ίδιο έκανε και ο κ Χρονάς από Λαϊκή Συσπείρωση άρα λοιπόν κατά πλειοψηφία στην επιτροπή του Οκτωβρίου πέρασε το Θέμα κατά πλειοψηφία. Έγινε μία δεύτερη οικονομική επιτροπή το Νοέμβριο που αν Θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν στις 19/11 και ήρθε πλέον ως θέμα να εγκρίνουμε τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης σε 10 υποέργα γιατί όπως ακριβώς ειπώθηκε από την πλευρά σας υπήρχε ένα συνολικό έργο αποκατάσταση βλαβών στις υποδομές του δικτύου της περιοχής του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγ.Αννας και Δήμου ίστιαίας-Αιδηψού ήταν ύψος 15.170.000 ευρώ. Έχει λοιπόν ας το πούμε κατηγοριοποιηθεί σε δέκα υποέργα το καθένα ξεχωριστά, η διαδικασία είναι δημοπρατείται,. Χρησιμοποιήσατε έναν όρο ο οποίος δεν ισχύει, δεν δημοπρατήθηκε, έγινε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, έτσι, βγήκε ο ανάδοχος, χωρίς δημοσιοποίηση δηλαδή εστάλησαν συγκεκριμένες προσκλήσεις. Ναι αυτό είναι, εκεί λοιπόν στην οικονομική επιτροπή κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, τα 10 έργα δηλαδή, έγινε μία συνολική τοποθέτηση και από τη δική μας παράταξη και από την παράταξη της λαϊκής συσπείρωσης και της κυρίας Μπατζελή, η οποία με λίγα λόγια να σας πω ότι εμείς παραμείναμε στη θέση του Λευκού που σας αναλύσαμε βάζοντας όμως πάλι το ζήτημα ότι δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτή την διαδικασία με αυτού του είδους τις πρακτικές. Από την πλευρά της κυρίας Μπατζελή μπήκε πάλι η αντίθεση και καταψηφίστηκε και από την πλευρά της λαϊκής Συσπείρωσης αν Θυμάμαι καλά που καλά Θυμάμαι καταψήφισε τα δύο υποέργα τα οποία έχουν την μικρότερη έκπτωση και υπερψήφισε τα υπόλοιπα τα οποία έκανε μία σημαντική έκπτωση. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να καταψήφισε τα υποέργα 1 και 8 ναι αν θυμάμαι καλά είναι το 20.54% και 20,15%,. του κυρίου Πασσά του μπατζανάκη του Κελαϊδίτη (λέει ο Παπαμακάριος) αυτά όμως βέβαια δεν είναι γνωστά στην οικονομική επιτροπή η συγγενική σχέση και πιθανά μπορεί να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα είμαι σίγουρος όμως ότι με την δική σας δημοσιογραφική έρευνα σίγουρα Θα αποτελέσει θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη οικονομική επιτροπή. Αφορούν κάποια ζητήματα έχουν δεχθεί κάποια σημαντικά ερωτήματα και βεβαίως θα ζητήσουμε από την Περιφέρεια και τον κύριο Σπανό να μας δώσει κάποιες διευκρινιστικές απαντήσεις. Γmi η κατάτμηση των έργων έχει γίνει ανισομερώς τα δύο έργα τα επίμαχα τα οποία πήγανε με μικρή έκπτωση στο μπατζανάκη του κυρίου Κελαϊδίτη τον κύριο Πασσά της ΣΕΚ δηλαδή έχουν τεράστια διαφορά σε εκπτώσεις από τα υπόλοιπα 8 δηλαδή από τα δέκα τα δύο που πήγαν στην παρέα όπως λέω εγώ είχανε μικρή έκπτωση του 20% που δε δικαιολογείται ενώ τα άλλα ομοειδή έργα οδικά ποτάμια αποκαταστάσεις πήγανε με 60αρια μέσο όρο (λέει ο Παπαμακάριος και συνεχίζει) Εμείς έχουμε αποκαλύψει στις δύο περιπτώσεις προφανώς τώρα τα έχετε διαβάσει και έχετε ενημερωθεί έγινε πολύ κλειστή διαδικασία με 4-5 καλεσμένους εργολάβους για να στηθούν τα έργα ενώ στις άλλες διαδικασίες ήταν 16 οι προσκλήσεις για αυτό και χτυπήθηκαν τα έργα. Πρέπει να σας πω ότι και αυτό το ζήτημα που τώρα αναδεικνύεται μέσω της τοποθέτησης τέθηκε στην οικονομική επιτροπή και οι απαντήσεις στα ερωτήματα γιατί υπάρχει μικρότερος αριθμός; η απάντηση ήταν ότι τα έργα απαιτούν μεγαλύτερης τάξης πτυχία και κλήθηκαν αυτές οι εταιρείες οι οποίες είχαν αυτής της τάξη το πτυχίο, αυτό ήταν το επιχείρημα. Γιατί είχαν μεγάλο προϋπολογισμό.. λέει ο Παπαμακάριος.. για να περιοριστεί ο συναγωνισμός. Τα δύο υποέργα που λέμε το ένα έχει προϋπολογισμό 3.200χ και το 2.150χ, τουλάχιστον τα δικά μου στοιχεία αυτά λένε, αλλά δε θα κολλήσουμε εκεί τώρα. Το συγκεκριμένο λοιπόν επιχείρημα ήταν ότι οι εταιρείες προσκαλούνται με βάση τα πτυχία που έχουν και το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε εμείς ζητήσαμε να γίνει με προσκλήσεις περισσοτέρων εταιρειών που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης, εκεί δεν απαντήθηκε. Διότι όλες οι εταιρείες οι οποίες έχουν κληθεί., λέει ο Παπαμακάριος.. είναι Ευβοϊκές, δηλαδή αν ήθελε να ενισχύσει τον ανταγωνισμό και να πάρει μεγαλύτερες εκπτώσεις για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος θα μπορούσε να καλέσει από άλλους νομούς που έχουνε τα πτυχία καταλάβατε; Συμφωνώ και μπήκε και αυτό το θέμα και στα πρακτικά της συνεδρίασης, θα δείτε ότι τέθηκε και από την πλευρά τη δική μας και σε αυτό το σημείο ο έτερος εκπρόσωπος του συνδυασμού του κυρίου Γκλέτσου συμφώνησε και αυτός θα πρέπει να ανοίξουμε τη συμμετοχή με περισσότερες εταιρείες, από εκεί και πέρα η διαχείριση έγινε όπως έγινε από την Περιφερειακή αρχή, θα τεθεί θέμα, κάθε Τρίτη συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή και σε καμία περίπτωση δεν θα νομιμοποιήσουμε αν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να ψαχθεί να διερευνηθεί και να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια. Πρέπει να σας πω και κάτι άλλο αυτά τα 15.150χ είναι από το πρόγραμμα ΠΔΕ, οι εκπτώσεις που κερδήθηκαν μεγάλες εκπτώσεις 60% 55% τα χρήματα αυτά στην ουσία χάνονται, εάν δε γίνει μια σοβαρή προσπάθεια να δεσμευτούν τα χρήματα μέσω μιας πολιτικής συμφωνίας περιφέρειας και του αρμόδιου Υπουργείου τα χρήματα χάνονται από τον κορβανά και εδώ θα έπρεπε η Περιφέρεια έτσι ώστε τα 15.000.000 να παραμείνουν στην Εύβοια και να επενδυθούν εκεί που έχουμε ανάγκη. Ένα τελευταίο ερώτημα, εσείς είστε διατεθειμένος να ζητήσετε από τις υπηρεσίες ελέγχου περαιτέρω ενδελεχή έλεγχο για τη νομιμότητα ή μη της διαδικασίας; Το πρώτο που θα κάνω και σας το είπα είναι ότι στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής θα ζητήσω διευκρινιστικές απαντήσεις και με βάση τις απαντήσεις θα αποφασίσει η παράταξη. Σας ευχαριστώ πολύ κ Αναγνωστάκη καλημέρα. Έχω προσπαθήσει να βρω και την Μπατζελή να συζητήσουμε το θέμα. Λοιπόν πάμε σε διαφημίσεις και μετά ανοίξτε πολύ δυνατά τα ραδιοφωνάκια, γιατί θα κάνουμε μια αποκάλυψη η οποία είναι και η πιο σοβαρή για αυτό την κρατήσαμε τελευταία στο πρώτο κομμάτι του μεγάλου ρεπορτάζ, ακυρώνει όλες τις αποφάσεις για τις συγκεκριμένες εργολαβίες και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής μείνετε συντονισμένοι.. Αυτό που είπε πως Αναγνωστάκης ότι η απάντηση γιατί στα δύο έργα που πήρε ο μπατζανάκης του Κελαϊδίτη ο Πασσάς ήταν περιορισμένες οι προσκλήσεις ενώ στις άλλες από τους 4 πήγαμε στους 16 εκεί δηλαδή που πέσανε τα χτυπήματα γιατί δεν τα βρήκαν μεταξύ τους οι εργολάβοι και χτυπήθηκαν και οι εκπτώσεις πήγανε στο 60% μεσοσταθμικά από 48% μέχρι 66%, σας τα έχω βάλει φίλες και φίλοι στο Εύβοια News για να δείτε τα αποσπάσματα από επίσημα έγγραφα να τα λέμε να τα βλέπετε και να τα διαβάζετε κιόλας. Ακούστε να σας πω πώς έγινε το κόλπο, πέραν του στησίματος της παρέας για να πάνε τα δύο έργα εκεί και μετά να πάρεις την άλλη 3 η SfCAP, 1 ο Καμαριώτης 1 οι άλλοι και λοιπά και λοιπά. Οι καταληψίες της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών κ Κηλίφης κ Βαγγελάκος γοβ γαβ προσέξτε μη σας δαγκώσουν ο κύριος Βαγγελάκος φτιάξανε έτσι την κατάτμηση των έργων για να έχει τους προϋπολογισμούς στο έργο γιατί εδώ δεν υπάρχουν ούτε τεχνικές κατά προσέγγιση είναι οι προϋπολογισμοί δεν υπάρχουν τεχνικές μελέτες και λοιπά δεν υπάρχουν μελέτες για τα έργα αυτά, είπαν ένα έργο που έχουν ζημιές. Εκεί εκεί εκεί. Πόσο κάνει περίπου τόσο πάρτο. Φτιάξανε τις δύο εργολαβίες την πρώτη και την όγδοη σε τέτοιο ύψος ποσών για να περιοριστεί ο συναγωνισμός να πάνε δηλαδή πτυχία τρίτης και τετάρτης κλάσης όπου βεβαίως δεν είναι και πάρα πολλά στην Εύβοια, ενώ στις άλλες· εργολαβίες ρίξανε τους προϋπολογισμούς στην κατάτμηση για να μοιράσουν τα εργάκια να μη φωνάζουν οι άλλοι για να μη φωνάζουν τα άλλα τα εργολαβάκια αλλά και σε αυτές πέσανε τα κοράκια και άρπαξαν από δυο~τρεις ο καθένας, αναλυτικές είναι οι αναθέσεις στο eviatoday news.com. Αυτό είναι το ένα κομμάτι του φτιαξίματος οσον αφορά τη δημόσια διοίκηση και το στήσιμο, από κει και πέρα οπως σας είπα, πώς γίνεται η δουλειά βχω αναρτήσει ένα πίνακα τον οποίον εξασφάλισα.. Μου το στείλανε τα πνεύματα του βουνού.. Χειρόγραφο πίνακα από την υπηρεσία οσον αφορά τα ποσοστά και πώς κατατέθηκαν οι προσφορές και εδώ είναι πίνακας που βγάζει μάτι και δείχνει όλο το κόλπο πώς έγινε. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός; τι λέει αυτός ο πίνακας; Λέει αφού φτιάξανε τους φακέλους όπως μου λένε εργολάβοι πως γίνονται οι δουλειές, αυτός που παίρνει τη δουλεία φτιάχνει τα χαρτιά τα κλείνει στο φάκελο τα δίνει στον ενδιαφερόμενο και μετά κάνει τον επόπτη, παρακολουθεί, την ώρα που έχουνε πάρει τους φακέλους φτιαγμένους έτοιμους πάει πρώτος και καταθέτει ο Καμαριώτης 19,64%, πάει δεύτερος η Ερατοσθένης του Ποθητάκη δίνει 18%, πάει τρίτη η SICAP και δίνει 17% και αφού έχουνε πάει όλοι πάει τελευταία η ΣΕΚ η οποία παρακολουθεί από πίσω μην της την κάνουν και αλλάξει τίποτα στην πορεία γιατί εντάξει μπορεί να υπάρχουν συμφωνίες κολλητηλίκια αλλά ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται και πάει τελευταίος, αφού έχει δει ότι έχουνε πάει οι συγκεκριμένοι φάκελοι και έχουνε παραδοθεί πάει τελευταίος και καταθέτει 26,54%, δηλαδή έχουμε ανάποδα τη σειρά και ανάποδα τις εκπτώσεις πρώτος ο Καμαριώτης δεύτερος Ερατοσθένης τρίτη SICAP τέταρτος πάει και καταθέτει η ΣΕΚ του Πασσά και οι εκπτώσεις είναι: ΣΕΚ Πασσάς 20,54%, Καμαριώτης 19,64, Ερατοσθένης 18, SICAP 17%. Όσοι ξέρουν από Δημόσια Έργα ξέρουν πάρα πολύ καλά μόνο και μόνο από τη σειρά κατάθεση των προτάσεων των προσφορών και από τα ποσοστά που έχει κάθε προσφορά τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια ότι το έχουν στήσει και μεταξύ τους το έργο, πέρα τη δουλειά τη βρωμοδουλειά που έκανε η πολιτική και τεχνική ηγεσία της Περιφέρειας, Σπανός, Κελαϊδίτης Κιλίφης, Βαγγελάκος πέραν αυτής της δουλειάς που κάνανε και κατατμήσανε για να περιορίσουν στα δύο έργα το συναγωνισμό να μην έχουμε πολλές προτάσεις δηλαδή και να έχουμε και τη δικαιολογία δεν είχαμε άλλα πτυχία. Ναι αλλά στη Λιβαδειά έχει κι άλλους εργολάβους στη Λαμία έχει κι άλλους εργολάβους. Θα μπορούσατε να καλέσετε από εκεί με πτυχία μεγάλα, αλλά βέβαια εκεί μπορεί να χάλαγε δουλειά και να μην την έπαιρνε τη δουλεία ο μπατζανάκης του Κελαϊδίτη, το 33% του ποσού από τα 15.300χ στην εταιρεία συμφερόντων Πασσά που όπως έχω ανεβάσει είναι τρεις Πασσάδες, ένα Αγάτσας, ένας Δάρας και ένας Τάτσης. Τώρα βέβαια δεν βρήκα τη μετοχική σύνθεση γιατί αυτή είναι η σύνθεση που γράφει τα μεκ και λοιπά. Δε ξέρω αν αυτή είναι και η μετοχική σύνθεση της ΣΕΚ της μετονομασθείσας ΑΝΑΔΟΜΉ μπετόν και λοιπά σε ΣΕΚ και φτιάχτηκε το θέμα. Το χω κάνει φύλλο και φτερό κάνει μπαμ μόνο τα δημοσιεύματα να πάρουν οκ. Αναγνωστάκης να τα συμβουλευτούν, τους έχουνε δεμένους χειροπόδαρα, προσέχτε όμως διότι άμα ψάχνεις κι άμα κάνεις ρεπορτάζ για αυτό λέω για τα δημοσιογραφάκια άμα θέλουνε να τους παρακολουθεί ο κόσμος και λοιπά να κάνουμε και λίγο ρεπορτάζάκι μη κρεμάνε στα μανταλάκια μόνο ότι λέει ο Σπανός ο Κελαϊδίτης ας κάνουν και λίγο ρεπορτάζ, βρίσκω στο διαδίκτυο μια απόφαση του κ Ντίτορα της αποκεντρωμένης η οποία έχει θέμα την ειδική διοικητική προσφυγή του πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του κ Μάρκου κατά δυο αποφάσεων του Ανππεριφερειάρχη Ευβοίας του κ.Κελαϊδίτη 2 αποφάσεις με ημερομηνία 16/8 στις οποίες τι λέει, ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων ο κύριος Ντίτορας και απορρίπτει τις 2 αποφάσεις του κυρίου Κελαϊδίτη του Α ντιπεριφερ ειάρχη Εύβοιας με τις οποίες επαναδιόριζε αναπληρωτή διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών τον κ. Κηλίφη και προϊστάμενο τον κ. Βαγγελάκο, διότι και αυτές οι αποφάσεις είναι παράνομες αυτό το λέει ο κύριος Ντίτορας όποιος θέλει να δει την απόφαση να του δώσω το ΑΔΑ.. και τι λέει ο κύριος Ντίτορας, αποδεχόμαστε την προσφυγή του κυρίου Γεωργίου Μάρκου κατά το μέρος που στρέφεται κατά της απόφασης 16/8/19 του Ανππεριφερειάρχη ΠΕ Στερεός Ελλάδας και ακυρώνουμε την απόφαση 16/8 του αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας σύμφωνα με το σκεπτικό της Παρούσης. Αυτή λοιπόν η απόφαση 16/8 είναι ο επαναδιορισμός ως αναπληρωτή διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του κ Κηλίφη, πράξης παράνομη όπως λέει η Αποκεντρωμένη και ο κύριος Ντίτορας με ημερομηνία 14/11 και του ζητάει να εφαρμοστεί η νομιμότητα η οποία είναι η απόφαση του Εφετείου του Διοικητικού Εφετείου στο οποίο είχε προσφύγει ο κύριος Μάρκου, το καλοκαίρι βγήκε αυτή η απόφαση του Εφετείου η οποία καταδικάζει τις αποφάσεις του τότε Αντιπεριφερειάρχη Σπανού και του νυν Ανππεριφερειάρχη του κυρίου Κελαϊδίτη, Όσον αφορά την καρατόμηση του κυρίου Μάρκου που είχε γίνει τότε και τον ορισμό ως αναπληρωτή διευθυντή, για αυτό το λέει αναπληρωτή δεν τον κάνει διευθυντή τον κύριο Κηλίφη. Η απόφαση λοιπόν του Εφετείου αυτή είναι γνωστή και έχει κοινοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο δηλαδή και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον περιφερειάρχη και στον αντιπεριφερειάρχη και έτσι φίλες και φίλοι είναι υποχρεωμένοι τόσο ο Περιφερειάρχης αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης ο κύριος Κελαϊδίτης να επαναφέρουν τη νομιμότητα και να επαναφέρουν στη θέση του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών τον κ Μάρκου ο οποίος και στο διοικητικό Εφετείο αλλά και στην Αποκεντρωμένη έχει δικαιωθεί. Παίρνω τον κ Μάρκου τηλέφωνο τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια και ρωτώ για τα 2 θέματα και μου λέει έτσι ακριβώς είναι, όπως ακριβώς τα βλέπεις, και στην απόφαση του εφετείου με 14/11, από τις 14/11 από την απόφαση του Εφετείου, συγνώμη, αρχίζει να μετράει ο χρόνος εφαρμογής της, είναι απόφαση δικαστηρίου, εάν δεν την υλοποιήσεις πας κατηγορούμενος για απείθεια σε δικαστική απόφαση.

Δεν ξέρω δικηγόρους δεν έχετε εκεί στην Περιφέρεια να ρωτήσετε, να τα μάθετε, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει; Ακούστε όμως τώρα, ρωτάω λοιπόν τον κ. Μάρκου είναι ακριβώς έτσι όπως είναι και μάλιστα λέει τους έχω ενημερώσει και έχω εκ νέου από 2/12/2019 κάνω αίτηση αναφορά προς τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης και λέει, μπορείς να μου το στείλεις; Βεβαίως είναι δημόσιο έγγραφο, λέει λοιπόν ο κύριος Μάρκου.. (.. διαβάζει την επιστολή του Μάρκου ημερ.2/12/2019..) . 

Κύριε Κηλίφη εάν δεν έχετε δικηγόρο να σας πω πως ό,τι έγγραφο έχετε υπογράψει από την επόμενη μέρα της απόφασης του Εφετείου η οποία δικαιώνει τον κύριο Μάρκου πάτε κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής. Έτσι το λένε οι δικηγόροι και όλες· οι αποφάσεις οι οποίες έχετε υπογράψει από τουδε και στο εξής μέχρι σήμερα αύριο και μεθαύριο όσο σας κρατάει ο Σπανός με τον Κελαϊδίτη για να κάνεις τις βρωμοδουλειές εκεί, πάτε για αντιποίηση αρχής. Έτσι το λένε νομικά. Προσέξτε όμως, προσέχετε όμως τώρα αρχίζει. Αυτό αφορά τις ευθύνες και βέβαια ο Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος έχει υπογράψει τις αναπληρώσεις κλπ πάει κατηγορούμενος για απείθεια σε δικαστική απόφαση, κ Κελαϊδίτη, και για παράβαση καθήκοντος, εάν δηλαδή κάποιος σας κάνει μήνυση, ας υποθέσουμε ο κ Μάρκου, στο δικαστήριο στον εισαγγελέα, τον κ Κηλίφη για αντιποίηση αρχή και εσάς κ Κελαϊδίτη για παράβαση καθήκοντος και απείθεια σε απόφαση δικαστηρίου ρωτήστε ένα δικηγόρο να σας πει που μπλέκεστε, και αν ο Ντίτορας διατάξει ΕΔΕ προσέξτε τι σας λέω γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, εκτός αν εκτελέσετε άμεσα δηλαδή ακυρώσετε την απόφαση και επαναφέρετε τον κύριο Μάρκου ως προϊστάμενος διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, αν σας κάνει ΕΔΕ και σε σας και στον προϊστάμενο σας δηλαδή στον Σπανό και σε εσάς φανταστείτε να σας ρίξει και καμία ποινή και να σας θέσει σε αργία γιατί τα αδικήματα είναι σοβαρότατα. Αυτά λοιπόν τα βρήκαμε ψάχνοντας φίλες και φίλοι για να δούμε τι γίνεται, έχει γνώση ο Ντίτορας, ξέρει; Και βλέπω πέφτω πάνω σε αυτή την απόφαση και ζητώντας από τον κ Μάρκου με τον οποίον επικοινωνώ μου λέει έχω κάνει αίτηση αναφορά προς τον κ Ντίτορα, τι λέει παρακάτω εδώ, τώρα που αρχίζει το πάρτι να το λάβει και ο κύριος Αναγνωστάκης και οι υπόλοιποι υπόψιν σας. Συνεχίζει με το υπόλοιπο μέρος της επιστολής του κ Μάρκου.. (Τα πρακτικά συνεδρίασης και αποφάσεις 17 Νοέμβρη 2019 η οποία περιέχει αποφάσεις οικονομικής επιτροπής επί θεμάτων αρμοδιότητας της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών έργων της Εύβοιας τα οποία παρανόμως προπαρασκεύασε και εισηγήθηκε ο ακυρωθείς διαδοχικά με την A 262 απόφαση του διοικητικού Εφετείου Πειραιά και με την 14/11 απόφαση συντονιστή Αποκεντρωμένης κ Εμμανουήλ Κηλίφης παρακαλώ στα πλαίσια του ελέγχου νομιμότητας που θα διενεργήσει το αρμόδιο όργανο της Αποκεντρωμένης να αποβεί σύμφωνα με το νόμο και την υποχρέωση συμμόρφωσης στην ακύρωση όλων των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Στερεός τις οποίες σας θέτω υπόψιν και οι οποίες πάσχουν από την αναρμοδιότητα του αναπληρωτή προϊσταμένου της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών. Επίσης σας παρακαλώ να εξαναγκαστεί με κάθε νόμιμο τρόπο η περιφέρεια σε συμμόρφωση της απόφασης 14-11-19 του συντονιστή αποκεντρωμένης και της Α262/19 του διοικητικού εφετείου Πειραιά και να επανέλθω στη φυσική μου θέση που είναι διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών περιφερειακής ενότητας Ευβοίας. Σας υπενθυμίζω ότι στις 11/12/19 μεθαύριο δηλαδή σε λίγες μέρες έχει οριστεί μετά από αίτησή μου δικάσιμος για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου συμμόρφωσης του διοικητικού Εφετείου Πειραιά.) Δηλαδή έχει κάνει ένα αίτημα και τους το κοινοποιεί και τους λέει ότι εσύ με γράφεις στα ούμπαλα και σας παρακαλώ πολύ για τις νόμιμες ενέργειες. Δεν είναι μόνο δηλαδή ότι το παρεάκι έχει στήσει όλο το έργο έχει δώσει το 30κάτι τοις εκατό στο μπατζανάκη του Κελαϊδίτη και παρανόμως και παρά τις αποφάσεις διατηρεί τους καταλήψιες γιατί περί καταληψιών πρόκειται, για αυτό τους λέω δυο-τρεις μέρες τώρα καταλήψιες, έχουν κάνει κατάληψη στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και ο κ Κηλίφης και ο κ Βαγγελάκος διότι έχουν δικαιωθεί και ο κ Λολακας και η κα Ιωαννίδου, άλλη υπόθεση αυτή, που οφείλουν ο κύριος Σπανός με τον κ Κελαϊδίτη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων, και δεν μπορούν να κάνουμε άλλη αναπλήρωση διότι έχει και αυτή καταπέσει, κάνανε μία 18/8 και κατέπεσε και αυτή και πρέπει να επαναφέρουν τη νομιμότητα και δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα και δικαίως δεν ενίσταται είτε ο Μάρκου και τους πάει τώρα ξανά σε ανώτατο επίπεδο και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου, θα λάβετε και τις συνέπειες που αναλογούν σε τέτοιες ενέργειες. Κοιτάτε φίλες και φίλοι όταν το σύστημα ξήλωσε διευθυντάδες και λοιπά και έβαλε τους λοχίες και τους δεκανείς εκεί, δηλαδή τα παιδιά τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά, που κάνουν παρεάκι έξω και πηγαίνουν στα μπαράκια και πίνουν τα ποτά τους, πάνε εκδρομές κλπ κλπ είναι όλοι μία παρέα, μια τάξη είναι αυτή μεταξύ τους στήσανε το μηχανισμό για να κάνουνε τα κόλπα. Με αφορμή όλο αυτό που έχουμε αποκαλύψει μέχρι σήμερα και θα έχουμε κι άλλες αποκαλύψεις συνέχεια με έχουν πλησιάσει πάρα πολλά εργολαβάκια τα οποία είναι διατεθειμένα έστω και μέσα στην ανωνυμία να μας δώσουνε πληροφορίες για πολύ μεγάλα φαγοπότια και βέβαια εμείς καταγράφοντας αυτές τις καταγγελίες και ψάχνοντας μέσα από τη διαύγεια, κάποια ντοκουμέντα για να επιβεβαιώσουμε αυτά που μας λένε και μετά να τα βγάλουμε στην μπερλίνα όπως κάναμε με τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία πάσχει από δύο πλευρές, η μια πλευρά είναι το στήσιμο της διαδικασίας των έργων για τον μπατζανάκη του Κελαϊδίτη και από την άλλη είναι η μη εφαρμογή της νομιμότητας γιατί ο Κηλίφης τους κάνει όλες τις δουλειές μαζί με τον Βαγγελάκο γαβ γαβ. Και μου είπαν ότι εκεί στη διεύθυνση έχουν κάτι σκυλιά που δαγκώνουν πολύ, γιατί όταν συναντήθηκα με 3 εργολαβάκια, τους είδα μπανταρισμένους και λέω ρε παιδιά τι έγινε, λέει μας δάγκωσαν τα σκυλιά λέω καλά, που έχει σκυλιά και τέτοια, να λέει μόλις μπουκάρουμε στη ΔΤΥ εκεί έχουν κάτι σκυλιά που μας ορμάνε και μας δαγκώνουνε, κ Σπανέ και κ Κελαϊδίτη αυτά τα ολίγα, το ρεπορτάζ συνεχίζεται...»


2,2.4. - Την 06/12/2019. στην πρωϊνή εκπομπή του ραδιοφώνου σας «Ράδιο 1», από ώρα 08.00 μέχρι ώρα 10.00, την οποία επιμελείται ο πρώτος από εσάς, ως δημοσιογράφος και εκφωνητής αναφέρατε τα εξής [τα αναφέρω με πλάγια γραφή για να καταστούν ευδιάκριτα] : «... Καλή σας μέρα, χρόνια πολλά., θα σας πω εγώ για τον γαμπρό και τον μπατζανάκη, με πήρε χθες ένας τηλέφωνο και μου λέει διόρθωσέ το, διότι μου λέει ο Πάσσας είναι γαμπρός του Κελαϊδίτη δεν είναι μπατζανάκης, και το διόρθωσα τι να κάνω, δεν τα πάω καλά με τις τριγωνικές συναλλαγές των σχέσεων, επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα, για να δούμε τώρα τι θα γίνει με τη δουλειά, σας έχω κάποια πράγματα απλώς πρέπει να πω εις την ηγεσία της Περιφέρειας το νεολαιίστικο αυτό κίνημα ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός αλλά η σιωπή υποδηλώνει και ενοχή εννίοτε, κ Σπανέ και κ Κελαϊδίτη, αλλά θα τα πούμε λίγο μετά τις 9.30.. Ήθελα να σας αποκαλύψω και λίγα πράγματα σε συνέχεια του μεγάλου σκανδάλου πολιτικου-οικονομικού-εργολαβικού σκανδάλου, αυτό το οποίο συμβαίνει με τις απευθείας αναθέσεις, ενάμιση χρόνο μετά ανακαλύψανε το κατεπείγον του Ζορμπά, βγάλανε την κάβα Ι5μύρρια, το 32 κόμμα τόσο πήγε στον γαμπρό του Κελαϊδίτη με αδιαφανείς διαδικασίες, αφήστε αυτά που λένε για λαϊκή κατανάλωση, εμείς έχουμε αποκαλύψει ότι στημένο έργο το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πόσο πήραν τα κολόκουρα πόσο ήταν τα κολόκουρα, κάνει μπαμ ότι το έργο είναι στημένο και από τους πίνακες που έχουμε δημοσιεύσει και από τις αποφάσεις που έχουμε δημοσιεύσει και από όλα τα οποία σας έχουμε πει εδώ, άλλωστε από την Αντιπεριφέρεια και από την Περιφέρεια, μούγκα στην στρούγκα και όπως είπα και στην αρχή δεν είναι ενίοτε η σιωπή πάντα χρυσός κ Σπανέ και κ. Κελαϊδίτη, η σιωπή δείχνει και συνενοχή, και άμα κάτσει  και το καινούριο που ερευνώ για μια περίεργη εταιρεία στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και ιδιώτες εκεί να δείτε τι έχει να γίνει, του κουτρούλη το πανηγύρι »

2.2.5. - Την 09/12/2019, στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου σας «Ράδιο 1» , από ώρα 08.00 μέχρι ώρα 10.00, την οποία επιμελείται ο πρώτος από εσάς, ως δημοσιογράφος και εκφωνητής αναφέρατε τα εξής [τα αναφέρω  με πλάγια γραφή για να καταστούν ευδιάκριτα] : 

«...... Όπως αποκαλύψαμε την περασμένη εβδομάδα φίλες και φίλοι προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας εδώ πέρα από τις αναθέσεις στο γαμπρό από το γαμπρό και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενάμιση χρόνο μετά από τα γεγονότα του Ζορμπά και έχοντας αποκαλύψει όλο το σκηνικό το μεγάλο φαγοπότι στα δημόσια έργα από την Περιφερειακή αρχή του κ Σπανού και του κ Κελαϊδίτη οι οποίοι δεν έχουν ανοίξει να πούμε κουβέντα για όλες αυτές τις αποκαλύψεις τις οποίες έχει κάνει αυτή εδώ η εκπομπή και μάλιστα με ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε στο eviatotay.news δεν έχουνε πει κουβέντα μούγκα να πουν ότι δεν είναι έτσι ρε αδερφέ δεν είναι έτσι δεν είναι αλήθεια έτσι όπως τα λέτε είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα τίποτα είναι στριμωγμένοι σε μία γωνιά έχουν στήσει μαγαζί με ότι τι μπορεί συνειρμικά να σημαίνει αυτό για τους ημετέρους στα δημόσια έργα και όχι μόνο και όχι μόνο βρήκανε το Ζορμπά Βρήκανε και τα κατεπείγοντα για να πέσει ματσαλόγκα η μασαμπούκα στους ημέτερους για να πάρουμε και μετά τα κολόκουρα και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι μόνο που μια άλλη διάσταση την οποία αποκαλύψαμε την περασμένη Πέμπτη φίλες και φίλοι από αυτή εδώ την εκπομπή είναι το γεγονός ότι πέραν από όλα αυτά τα στραβά και τα παράνομα τα οποία έχουνε γίνει με αφορμή τις ανάθεσης των έργων λόγω Ζορμπά και λοιπά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος φτιάξανε τις λίστες οι Κηφίφιδες οι Βαγγελάκηδες εκεί πέρα όλο οι καταλήψιες της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών λοιπόν οι διορισθέντες παρανόμως στις θέσεις αυτές και λοιπά. Αποκαλύψαμε ότι ένα έγγραφο του κυρίου Μάρκου αποκάλυψε μια άλλη πτυχή του σκανδάλου διότι ο αναπληρωτής διοριστείς προϊστάμενος διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών κ κ Κιλίφης και Ο υπεύθυνος των οδικών έργων εκεί πέρα δεν ξέρω πως είναι ο κ Βαγγελάκος δεν είχαν το δικαίωμα να ασκούν το αξίωμα του προϊσταμένου του τμηματάρχη και λοιπά διότι από το καλοκαίρι οι αποφάσεις αυτές είχε καταπέσει στο διοικητικό Εφετείο Πειραιά και παρά το γεγονός ότι ο κύριος Σπανός με τον κ Κελαϊδίτη έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τις δικαστικές αυτές αποφάσεις ξέρετε με αυτό μειλίχιο ύφος το απλανές χαμόγελο και λοιπά και λοιπά και λοιπά, πάρα το γεγονός πήγαν να βγάλουν καινούργια απόφαση κατά την προσφιλή μέθοδο του μεσιε γκοσι του συγχωρεμένου μόνο που αυτό δεν είχε εφαρμογή πρακτική εφαρμογή πλέον, διότι με μια μετά απλή προσφυγή προς τον υπέρ Περιφερειάρχη της αποκεντρωμένης τον κ, Ντίτορα κατέπεσαν και οι δύο αποφάσεις, με αποτέλεσμα όλες οι πράξεις οι αποφάσεις που έχουν την υπογραφή του κυρίου Κηλίφη και του κυρίου Βαγγελάκου είναι άκυρες, όλες, συν αυτές όπως αναφέρει ο κ Μάρκου προς τον κ Ντιτορα είναι άκυρες και πρέπει να ακυρωθούν από την Αποκεντρωμένη πω και θα πάει τζάμπα το στήσιμο όλο αυτό και θα μείνουν με το κουτάλι στο χέρι και δεν θα βάλουν ούτε μία μπουκιά στο στόμα από ότι φαίνεται. Προσέξτε τώρα και τα πράγματα δεν ξέρω εάν έχουν άγνοια κινδύνου εάν ο κύριος Φάνης με τον κύριο Κελαϊδίτη με αυτό το χαμόγελο το μειλίχιο και τις κοινωνικές έτσι παρεμβάσεις που κάνουν εμφανίσεις και λοιπά και λοιπά έχουν άγνοια κινδύνου, αλλά όσον αφορά τους καταλήψιες της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών τον κύριο Κηλίφη και τον κύριο Βαγγελάκο να πούμε ότι πέρα του κυρίου Μάρκου έχει δικαιωθεί και η κυρία ίωαννίδη και ο κ Λολακάς λοιπόν αυτοί οι οποίοι είναι παρανόμως διορισθέντες και έχει αυτό αποδοθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και τις αποφάσεις του Ντίτορα διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής Φίλες και φίλοι, αυτά που σας λέω δεν τα λέω επειδή, έχω ρωτήσει δικηγόρους και έγκριτους νομικούς οι οποίοι γνωρίζουν για τα θέματα αυτά και μου είπαν ότι πάνε για αντιποίηση αρχής δηλαδή ενώ δεν είναι αρχή λειτουργούν ως αρχή. Προσέξτε τώρα ποιο είναι το αδίκημα το οποίο διαπράττει ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης απείθεια σε δικαστική απόφαση η οποία λέει συγκεκριμένα πράγματα και παράβαση καθήκοντος Εάν δεν επαναφέρουν τη νομιμότητα δηλαδή εάν δεν εγκατασταθεί στη θέση από την οποία καρατομήθηκε ο κύριος Μάρκου από το 2015 Η κυρία ίωαννίδου ο κ Λολακάς αυτοί οι οποίοι έχουν κάνει προσφυγή και την έχουν κερδίσει. Εάν δεν τοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις από τις οποίες καρατομήθηκαν τα είχαμε πει εμείς από τότε εάν ανατρέξω μάλιστα έχει γίνει και θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και τότε είχε βγει ο Μπακογιάννης και μίλαγε για αξιοκρατία διαφάνεια και κολοκύθια τούμπανα τώρα ο Μητσοτάκης ο μικρός με το γονίδιο στο τέτοιο και από πίσω ο Σπανός γιατί την Περιφέρεια ακόμα και σήμερα κουμάντο κάνει ο Μπακογιάννης δεν κάνει ο Σπανός στα μεγάλα τα θέματα στα βαριά τα θέματα δηλαδή ποιος θα πάρει τα έργα πως θα γίνουν τα κόλπα λοιπόν μάλιστα στις 11 του μηνός μεθαύριο συζητείται στο συμβούλιο συμμόρφωσης του διοικητικού εφετείου Πειραιά σχετική καταγγελία για μη συμμόρφωση της ηγεσίας σε δικαστική απόφαση αυτή δηλαδή την δικαστική απόφαση την οποία είχε πετύχει ο κ Μάρκου η κυρία Ιωαννίδη ο κ Λολακάς και είναι υποχρεωμένοι άμεσα όπως έχουμε πει ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης Δεν ξέρω ποιος πως έχει γίνει τώρα η κατανομή των αρμοδιοτήτων και πού πάει αυτή, την απόφαση που είχε βγάλει ο Σπανός τον Αύγουστο δεν είχε αναλάβει ακόμα το Σεπτέμβρη ανέλαβε άρα την έβγαλε ως Α ντιπεριφερειάρχης άρα λοιπόν την ευθύνη τώρα την είχε ο κύριος Κελαϊδίτης να συμμορφωθεί. Μάλιστα σας είχαμε αποκαλύψει και μια επιστολή που είχε στείλει προς την ηγεσία της Περιφέρειας ο κύριος Μάρκου ο οποίος λέει μεταξύ των άλλων ότι στα πλαίσια της διαδικασίας συμμόρφωσης της Περιφέρειας την οποία εκπροσωπείτε προς τις ακυρωτικές αποφάσεις του διοικητικού Εφετείου και του συντονιστή την οποία συμμόρφωση επίμονα παρανόμως με δόλο αποφεύγετε αλλά γενικά και του ενδιαφέροντος μου για το σεβασμό προς τους νόμους του Κράτους τους οποίους συστηματικά παραβιάζετε at βλάπτοντας την Κρατική εξουσία καταλύοντας κάθε έννοια εμπιστοσύνης προς τη Διοίκηση υπέβαλα στην Αποκεντρωμένη αίτηση αναφορά αυτή που σας διαβάσαμε την Παρασκευή η εν λόγω ηπίου περιεχομένου αίτηση αναφορά την οποία με μεγάλη μου λύπη υπέβαλλα και παραδίδω στη δημοσιότητα αποτελεί προειδοποίηση προς εσάς που φέρετε ακέραια την ευθύνη απέναντι στο νόμο και στο λαό της Εύβοιας για τις συνέπειες που ήδη επιφέρουν οι παράνομες πράξεις σας. φίλες και φίλοι όταν στήσανε το μαγαζί ο Μπακογιάννης με το Σπανό και καρατομήσανε αυτούς οι οποίοι κατείχαν νόμιμα αυτές θέσεις και βάλανε τους καταλήψιες εκεί το κάνανε μόνο και μόνο για να στήσουμε τη διαδικασία των Δημοσίων Έργων γιατί εκεί είναι η ότι και να με τώρα εκεί είναι το μεδούλι της υπόθεσης καταλάβατε? να μπουν οι ημέτεροι οι πεθαμένοι αναστήθηκαν εργολάβοι του κυκλώματος πεθαμένοι όταν σας λέω πεθαμένοι ξέρω εγώ τις σας λέω ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα έχουνε γίνει κάτι περίεργες εταιρείες μεταξύ πολιτικών προσώπων και εργολαβικών εταιρειών τα ψάχνω αυτά θα σας τα μπουμπουνίξω μόλις έχω στα χέρια μου τα χαρτιά, τα οποία δεν είναι απόρρητα απλώς θέλουν λίγο δουλίτσα για να τα βρούμε αυτά και να τα πάρουμε στα χέρια μας λοιπόν και τώρα πρέπει ο κύριος Σπανός εάν έχει δώσει την αρμοδιότητα στον κύριο Κελαϊδίτη, ο κ Κελαϊδίτης πρέπει άμεσα να εφαρμόσει το νόμο δηλαδή να επιστρέφει στις διευθυντικές θέσεις αυτούς τους οποίους καρατόμησε το σύστημα Μπακογιάννη το 2015 Γιατί δεν τους κάνανε τα κέφια μάλλον προφανώς και βάλαν τώρα τα νήπια να λειτουργήσουν τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, μάλιστα με πήρε ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει πάρα πολλά και μου λέει πολύ καλά μου λέει το πήγες το θέμα με τις απευθείας αναθέσεις με το Ζορμπά και λοιπά και λοιπά όμως μου λέει σου έχει διαψύγει ένα πολύ μεγάλο φαγοπότι και λέω εντάξει δεν μπορεί να τα ξέρουμε κι όλα μου λέει για ψάξε να βρεις τι έχει γίνει με τα έργα στις διαπλατύνσεις του οδικού δικτύου που περηφανεύεται ο κύριος Σπανός ότι διαπλατύνει το οδικό δίκτυο να δεις ετι ματσαλόγκα έχει πέσει και τι έχει γίνει εκεί και είναι ένα θέμα το οποίο θα το διερευνήσω διότι όπως μου είχε πει ένας παλιός ασφαλτάς εργολάβος μου λέει ρε συ κορόιδο ότι είναι κάτω από την επιφάνεια της γης δεν προσμετράται οι επιβλέποντες μηχανικοί είναι πιασμένοι τους έχουμε με το μήνα δεν έρχεται κανένας να κάνει έλεγχο, κι αν προκύψει κανένα θέμα για να κάνουμε να κάνει κάποιος έλεγχο τι γίνεται τους πάμε εμείς και τους λέμε από πού θα πάρουνε καρότα είναι αυτά που παίρνουνε για να δούνε εάν έχουν μπει στις σωστές ποσότητες και το είδες από κάτω προς τα πάνω μέχρι να φτάσουμε στην άσφαλτο για αυτό θα δείτε σε αρκετές περιπτώσεις από τα καινούργια και τα νεοφτιαγμένα του οδικού δικτύου να αρχίσουν να τον παίρνουνε και βέβαια μόλις δούμε τι θα γίνει με το θέμα αυτό μετά θα αρχίσουμε να ψάχνουμε τα όλα, που εκεί πέρα είναι ο άλλος συνεταίρος ο οποίος έπνεε τα λοίσθια και ξαφνικά ήρθαν τσουπ και ξέρετε γιατί γίνεται αυτό λέει η παροιμία ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται ότι και να λέγανε ότι και να ζητάγανε θα έλεγε ναι δηλαδή θα του λέγανε κοίταξε να δεις θα πάρεις αυτά τα άλλα εμείς θα πάρουμε αυτά τα λεφτά θα κρατήσεις αυτά για πάρτη σου για να αναπνέεις, καταλάβατε πως γίνονται οι δουλειές οι ωραίες, σας τα λέω χύμα και τσουβαλάτα για να καταλάβετε ότι η παιδική χαρά η οποία διοικεί την Περιφέρεια πλέον από πέρυσι από την προηγούμενη περίοδο, μη νομίζετε ότι ήταν τυχαίες οι επιλογές Μπακογιάννη ούτε ήταν τυχαίες οι επιλογές για τη διαδοχή κατάσταση μιλάμε για παιδική χαρά παιδική χαρά και μέσα στη μπίζνα θα πείτε κάτι? θα απαντήσετε κάτι κ Σπανέ θα πείτε ότι είναι έτσι ή δεν είναι έτσι ρε αδερφέ όπως τα λες αλλά βλέπω τώρα ότι έχουν αρχίσει και γράφουν οι εφημερίδες, καλά όσους ταΐζει ο Κούκουζας δεν πρόκειται να γράψουνε τίποτα αυτά είναι γνωστά δεν το συζητάμε εκεί, πηγαίνουν παίρνουν το 500αρικο και είναι μία χαρά όπως και ο άλλος και ο άλλος ο οποίος έβγαλε μία ανακοίνωση ο ΟΛΝΕ ο Παπανδρέας θα σας πω σε λίγο για αυτή την ανακοίνωση που έβγαλε, ο οποίος είναι για γέλια δηλαδή το έχει τερματίσει ..έβγαλε μια στο facebook ..εδώ μιλάμε για θράσος απύθμενο ..κάνει λόγο για την απόφαση που πήρανε να δώσουνε την προβλήτα στον Στασινόπουλο και να κλείσουν το δημόσιο λιμάνι... Πού θα πας να κρυφτείς ρε κακομοίρη Πού θα πας να κρυφτείς βρε κακομοίρη δεν ξέρω άντε σήμερα δευτεριάτικα.... γιορτάζει και η κόρη μου... Είπα να το πάω χαλαρά σήμερα το τέτοιο μια ο Φάνης με τις μαιμουδιές και τις τσαπατσουλιές μια ο Κελαϊδίτης με το γαμπρό και τα μπατζανάκια γύρω-γύρω μια οι αφανής εταιρείες του μπετόν κονομισιά από δω κονομισιά από κει κονομισιά παραπέρα 

Έχουμε πολλά να πούμε πάρα πολλά να πούμε φίλες και φίλοι Ακόμα αυτά δεν είναι τίποτα αυτά δεν είναι τίποτα μόλις αρχίσουν και σκάνε τα χοντρά τα βαρελότα να δείτε τι έχει να γίνει για να δείτε πως διαπλέκεται η πολιτική με το επιχειρείν Χωρίς καμία ντροπή χωρίς καμία αναστολή δεν τους νοιάζει τίποτα ότι και να πει ο κόσμος το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κονομήσουν και να αυξήσουν την μπάνκα θα σας τα πω εγώ ένα-ένα σιγά-σιγά Καλή σας μέρα να είστε καλά χρόνια πολλά σε όλες που γιορτάζουν τις Αννούλες και αύριο τα λέμε »

3. - Επειδή τα άνω γεγονότα τα οποία δημοσιεύσατε, ισχυριστήκατε και διαδώσατε, με τον ανωτέρω τρόπο, είναι ΨΕΥΔΗ, έβλαψαν δε βάναυσα και ανεπανόρθωτα την τιμή και υπόληψή μου, ττίστη και φήμη μου, καθόσον η αλήθεια είναι η εξής και την γνωρίζετε:

(α) στο τέλος Σεπτεμβρίου του έτους 2018 η Βόρεια Εύβοια επλήγη από θεομηνία, η οποία ονομάστηκε «Ζορμπάς», η οποία προκάλεσε τεράστιας κλίμακας βλάβες στις δημόσιες υποδομές της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, κατέστρεψε δρόμους, γέφυρες, έργα βραχοπροστασίας, κτίρια, αντιπλημμυρικά έργα ρεμάτων και χειμάρρων, λιμενικές εγκαταστάσεις, δίκτυα και πολλά ακόμη.

(β) Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προέβη άμεσα σε πρόχειρες αποκαταστάσεις υποδομών, σε βαθμό που οι πλέον απαραίτητες εξ αυτών να καταστούν οριακά λειτουργικές. Ταυτόχρονα, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αιτήθηκε άμεσης καταβολής πόρων ύψους 15.000.000 ευρώ περίπου για την υλοποίηση των έργων ολοκληρωμένης αποκατάστασης των κατεστραμμένων υποδομών. Η πρόταση από τη ΔΤΕ της ΠΕ Εύβοιας προς το Υπουργείο, περιελάμβανε εξαρχής 10 υποέργα, 6 οδοποιίας και 4 υδραυλικά, σχεδιασμένα με βάση την περιοχή και το είδος επέμβασης, όπως εξάλλου προκύπτει και από τους τίτλους τους.



Τον Φεβρουάριο του έτους 2019, εγκρίνονται από το ΥΠΑΝ τα έργο ύψους 15.000.000 ευρώ περίπου με τα 10 προταθέντα υποέργα για τα έργα αποκατάστασης.

(γ) Μόλις τον Απρίλιο του έτους 2019, εκδόθηκαν περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες σύνταξης τευχών δημοπράτησης και άλλων απαραιτήτων στοιχείων για τη διαγωνιστική διαδικασία.

(δ) Το μήνα Αύγουστο βάσει δεοντολογίας, αλλά και πλήθους σχετικών εγκυκλίων και οδηγιών από τα συναρμόδια Υπουργεία, δε διενεργούνται διαγωνιστικές διαδικασίες για λόγους διαφάνειας. Το δε Σεπτέμβριο, η νέα Περιφερειακή Αρχή της οποίας προΐσταμαι, δεν μπορούσε να προχωρήσει σε διαγωνιστικές διαδικασίες, καθώς έπρεπε να εκλεγεί και να συγκροτηθεί σε σώμα η Οικονομική Επιτροπή και να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

(ε) τον Οκτώβριο του έτους 2019, δίχως καθυστέρηση, κινήθηκαν οι διαδικασίες κατεπείγοντος με πρόσκληση, καλώντας οι υπηρεσίες, σε καθένα από αυτά, όλους τους εργολάβους του οικείου παραρτήματος ΤΕΕ (δηλ. Εύβοια) που έχουν το ανάλογο πτυχίο. Μια επιλογή ενάντια σε κάθε είδους αποκλεισμό και προνομιακή μεταχείριση.

(στ) Επιλέχθηκε η διαδικασία της πρόσκλησης γιατί θα εξοικονομούνταν χρόνος, τουλάχιστον 8-10 μήνες, σε σχέση με το συνήθη τρόπο δημοπράτησης (Ν. 4412/2016) και με δεδομένη την τεράστια ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τις κατεστραμμένες υποδομές και τις πιθανές συνέπειες του επερχόμενου χειμώνα.

(ζ) Η όλη διαδικασία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή με ευρεία πλειοψηφία, η δε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, κρίθηκε νόμιμη στον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

3.1 .-Επειδή τα ανωτέρω ψευδή και συκοφαντικά αυτά δημοσιεύματα και αναφορές σας, εμφάνισαν εμένα να «διαπλέκομαι με εργολάβους» και να κινούμαι με «αδιαφανείς διαδικασίες», «παραβιάζοντας το νόμο και την ηθική» με σαφείς υπόνοιες περί χρηματισμού εμού και συνεργατών μου προφανώς εν γνώσει μου [τα αναγραφόμενα εντός εισαγωγικών είναι δικά μου συμπεράσματα που συνάγονται από τα δημοσιεύματα].

Και τα άνω ψευδή γεγονότα, ισχυριστήκατε και διαδώσατε, τελών εν γνώσει της αναλήθειάς τους και με σκοπό να βλάψετε και βλάψατε την τιμή και την υπόληψή μου και ως ανθρώπου και ως αυτοδιοικητικού προσώπου με την ανωτέρω πορεία στη τοπική αυτοδιοίκηση, με απώτερο σκοπό να υποστεί πλήγμα η δημόσια εικόνα μου και να θέσετε υπό αμφισβήτηση την ηθική και κοινωνική αξία του προσώπου μου, και να με δυσφημήσετε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

3.2. Επειδή η μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά, αλλά και ευρύτερα στον επαγγελματικό και κοινωνικό μου βίο, χαρακτηρίζεται από αταλάντευτη αφοσίωση στην υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών, εντιμότητα, ήθος και συνέπεια.

4. - Επειδή, κατά την παράγραφο 5 του ως άνω άρθρου του Ν. 1178/1981, όπως η παράγραφος 5, είχε αντικατασταθεί με την παρ. 13 άρθρου 4 Ν. 2328/1995 (ΦΕΚ Α' 159) και αντι καταστάθηκε εκ νέου με το άρθρο 37 παρ. 2 Ν. 4356/2015, ο αδικηθείς, πριν ασκήσει αγωγή για την προσβολή που υπέστη, υποχρεούται να καλέσει με έγγραφη, εξώδικη πρόσκλησή του τον ιδιοκτήτη του εντύπου, ή όταν αυτός είναι άγνωστος τον εκδότη ή το διευθυντή σύνταξής του, να αποκαταστήσει την προσβολή με την καταχώριση σε αυτό κειμένου που του υποδεικνύει. Στο κείμενο αυτό προσδιορίζονται και οι λέξεις ή φράσεις που θεωρήθηκαν προσβλητικές και πρέπει να ανακληθοΰν και οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη αναφορά υπήρξε προσβλητική. Η αποκατάσταση θεωρείται ότι επήλθε αν ο ιδιοκτήτης του εντύπου, άλλως ο εκδότης ή ο διευθυντής σύνταξης αυτού, εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών ή, σε κάθε περίπτωση, στο αμέσως επόμενο τεύχος: α) ανακαλέσει ρητά την προσβολή με την παραπάνω δημοσίευση, που γίνεται στην ίδια ή, αν δεν υπάρχει αυτή, σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας, που είχε καταχωριστεί η αρχή του επιλήψιμου δημοσιεύματος, και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με το τελευταίο και β) κοινοποιήσει στον αδικηθέντα το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης.

5. ~ Κατόπιν των ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός άλλου νομίμου δικαιώματος μου και δη του δικαιώματος μου να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για όλα τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα, από το έτος 2015 και μέχρι σήμερα και διαμαρτυρόμενος για την παράνομη συμπεριφορά σας,

5.1. - ΣΑΣ ΚΑΛΩ, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του ως άνω άρθρου του Ν.1178/1981, εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών από της επιδόσεως της παρούσης:

I. Να ανακαλέσετε ολόκληρο το πεοιενόιαενο των άνω

δημοσιευμάτων [υπό στοιχεία 2.2.1. - 2.2.5] και όλες τις λέξεις και φράσεις αυτών, τις οποίες θεωρώ προσβλητικές.

II. Να αποκαταστήσετε τη προσβολή στο πρόσωπό μου και να

καταχωρήσετε την εξής δήλωση «...Δηλώνω ότι ολόκληρο το περιεχόμενο των αναφορών μου στις ραδιοφωνικές εκπομπές την 03/12/2019, την 04/12/2019, την 05/12/2019, την 06/12/2019 και την 09/12/2019, που αφορούν το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, είναι ψευδές και ανυπόστατο. Ζητώ δε συγνώμη για την προσβολή που του προκαλέσαμε »

III - Να αναννώσετε δε το περιεχόμενο της παρούσης εξωδίκου, στην επόμενη πρωινή εκπομπή, από την ημέρα της επιδόσεως της.

5.1. -Άλλως, και παρελθούσης άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, δηλώνω ότι θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου, για την προστασία της τρωθείσης τιμής και υπόληψης μου.

6 - ΣΑΣ ΚΑΛΩ επίσης να απέχετε ε<ρε£ή<, από κάθε τέτοιου είδους, ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα, σε βάρος του προσώπου μου.

7.- Με τη ρητή επιφύλαξη, κάθε άλλου, νομίμου εν γένει δικαιώματος μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, παραγγέλλεται να επιδώσει τη παρούσα, προς αυτόν στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων αυτήν εξ’ ολοκλήρου, στην έκθεση επίδοσής του.



Χαλκίδα, 10/12/2019




































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου