Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Η ευθύνη είτε το θέλουμε είτε όχι ανήκει στους εργολάβους!!

Θαυμάζω ένα παιχνιδάκι που παίζουν τις τελευταίες ώρες αυτοί που έχουν αναλάβει την εθνική οδό σε βάρος όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν 10 ώρες να περιμένουν στα διάφορα πρατήρια και μοτέλ της εθνικής οδού και περιμένουν κάποια στιγμή να φτάσουν στα σπίτια τους.

Επειδή λοιπόν παίζονται λεφτά τα οποία έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών στο εθνικό δίκτυο οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται το δρόμο προσπαθούν να παρουσιάσουν το πρόβλημα μικρό .

Για να το κάνουν όμως αυτό θα πρέπει κάπου να φορτώσουν τις ευθύνες που να μην φαίνονται .

Σ' αυτές τις περιπτώσεις πάντα υπάρχουν διαθέσιμοι .

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά .

Επίσημα βγαίνει η Νέα Οδός και λέει ότι διακόπτεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε ένα τμήμα της εθνικής οδού, από τα διόδια των Αφιδνών μέχρι τον κόμβο Σχηματαρίου και τα Οινόφυτα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση από τη Λαμία μέχρι Οινόφυτα . Τότε γιατί κρατάνε τα αυτοκίνητα στη Λαμία και δεν τα αφήνουν να περάσουν κάτω από την Τραγάνα ;

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της αστυνομίας και μιλάμε για την ηγεσία της, μας λέει ότι υπάρχει απαγόρευση μόνο στο ρεύμα προς Λαμία σε φορτηγά και λεωφορεία και λίγο παρακάτω χωρίς να αναφέρεται στα οχήματά μας λέει και στα δύο ρεύματα .

Απαγορευει και στα δύο ρεύματα!! Δεν μας λέει όλα ; Κάποια ; Ποια;

Και πάλι είναι το λιγότερο.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι από πουθενά δεν προβλέπεται ότι το ρεύμα καθόδου από τη Λαμία προς την Αθήνα θα πρέπει να είναι κλειστό . Δικαιολογούνται οι αστυνομικοί και λένε ότι υπάρχουν προβλήματα μπροστά και ότι αν αφήσουν τον κόσμο να πάει εκει θα εγκλωβιστούν .

Τους ρωτάς κάτι πάρα πολύ απλό! Γιατί τότε δεν προχωράτε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας για αυτούς τους λόγους; Σηκώνουν τις πλάτες.

Πάμε τώρα στους πολίτες .

Ρωτάνε οι πολίτες πόσο μπορούμε να περιμένουμε εδώ ακινητοποιημένα; Η απάντηση που δίδουν, αρμοδίως θέλω να πιστεύω, τουλάχιστον 6 και 7 ώρες ακόμη . Δηλαδή έχουν 10 ωρες που περιμένουν να περιμένουν και άλλες 7 ακόμα; ;

Μελετούν οι πολίτες όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν και λένε γιατί δεν ερχεται κάποιος εισαγγελέας εδώ; Δυστυχώς ακόμα ψάχνουν εισαγγελέα. Τους ζητούν πίσω τα λεφτά για να επιλέξουν άλλο μέσο και να φτάσουν Αθηνα. Ακόμη περιμένουν . 


Οπως έχουν τα πράγματα λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαγορευτεί η κυκλοφορία από τη Λαμία μέχρι και τα Οινόφυτα .

Η απαγόρευση που έχει λόγο είναι αυτή η οποία ανακοινώθηκε μεταξύ Οινοφύτων και Αφιδνών .

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι διευκολύνουν την κατάσταση καθώς αν βρεθούν εκεί όλα τα αυτοκίνητα πλέον θα εγκλωβιστούν και δεν θα βγει άκρη. Έχουν κάποιο δίκιο αλλά οι αποφάσεις δεν μπορεί να είναι μαύρα γράμματα άσπρο χαρτί.

Κάποιος τελικά πρέπει να αναλάβει την ευθύνη Η ευθύνη είτε το θέλουμε είτε όχι ανήκει στους εργολάβους οι οποίοι θα πρέπει να κληθούν να αναλάβουν και το κόστος των επιλογών τους αλλά και τα έξοδα της ταλαιπωρίας των ανθρώπων .

Θα μπορούσαν για παράδειγμα να φτάσω μέχρι τη Θήβα από κει να πάνε από την Γκάζα για την Αθήνα . Γιατί δεν τους αφήνουν τότε ;

Πάντως όσο και αν ψάχνεις να βρεις άκρη είναι κομμάτι δύσκολο καθώς όταν θα βρεθεί η άκρη θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και μάλιστα είναι ακριβώς οι ίδιοι που θα πρέπει να πληρώσουν για το κόστος όλης αυτής της διαδικασίας σε βάρος των κερδών τους.

*του Γ. Παλαμιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου