Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΣΠΑΝΟΣ και ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ, μπροστά στον κίνδυνο να πάνε κατηγορούμενοι, υπόσχονται εφαρμογή της νομιμότητας!! Τι λέει ο Μάρκου;(ΑΚΟΥΣΤΕ)

Σαν τις .."βρεγμένες γάτες" Κελαιδίτης και Σπανός απάντησαν σε ερώτημα Βούλγαρη για τις παράνομες καρατομήσεις υπαλλήλων και τις αποφάσεις ..κόλαφο!!

Οπως είναι γνωστό τόσο το Διοικητικό Εφετείο Πειραια δικαίωσε τους Μάρκου-Ιωαννίδου και Λολακά που μαζί με την Αποκεντρωμένη ΕΝΤΕΛΟΥΝ την Περιφέρεια ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ διαφορετικά Σπανός και Κελαιδίτης κινδυνεύουν να διωχθούν για ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!

Ακούστε τι ειπαν...




ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΚΟΥ


Ρωτήσαμε τον Γιώργο Μάρκου πολιτικό μηχανικό, ο οποίος, είναι ένας εκ των τριών υπαλλήλων τους οποίους αφορούν οι ήδη ακυρωθείσες παράνομες αποφάσεις, του τότε αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, νυν περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κυρίου Φάνη Σπανού.
Οι άλλοι δύο είναι ο κύριος Αναστάσιος Λολακάς και η κυρία Περσεφόνη Ιωαννίδου. Όλοι τους μηχανικοί.

Για την ιστορία, ο Γιώργος Μάρκου, όπως μας δήλωσε και είναι γνωστό, υπήρξε για πολλά χρόνια προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας, νωρίτερα προϊστάμενος του Τμήματος Έργων Οδοποιϊας και του Τμήματος Κτιριακών Έργων, της τότε Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Ευβοίας και επί σειρά πολλών ετών Επιβλέπων Μηχανικός Έργων και Μελετών όλων των κατηγοριών (οδοποιία, λιμενικά, κτιριακά, υδραυλικά), της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νομαρχίας και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας.

Με την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης, δηλαδή το 2011, ο κύριος Μάρκου ορίστηκε αρχικά Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην θέση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το Μάρτη του 2015, όταν με απόφαση του αναρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Φάνη Σπανού, υποβιβάστηκε παράνομα στη θέση του απλού υπαλλήλου και σε αυτή παραμένει μέχρι σήμερα.

Ο Μάρκου, πέραν των ανωτέρω, είχε μακρόχρονη διαρκή ενεργή παρουσία στα διοικητικά, , στα επιστημονικά θέματα του κλάδου του και στα εργασιακά της συμβατικής του κατάστασης, ως δημοσίου υπαλλήλου.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, Πρόεδρος της ΕΜΜΔΥΔΑΣ, ιδρυτικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας, μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ κλπ.

Βέβαια, κατά την άποψη και τους σχεδιασμούς (όπως φάνηκε) του Μπακογιάννη, του Σπανού και της ομάδας τους, ο Μάρκου έπρεπε να φύγει νωρίς από τη μέση.
Ήξερε πολλά!
Ή μάλλον… δεν ήξερε καλά!

Ρώτησα λοιπόν τον κύριο Μάρκου, πως βλέπει και πως σχολιάζει τις εξελίξεις, μετά την διαδοχική ακύρωση των παράνομων αποφάσεων του κυρίου Φάνη Σπανού, μετά το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με τη συμμόρφωση στις ακυρωτικές αποφάσεις, ιδίως δε, μετά την παρουσίαση του θέματος στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο σε μορφή επερώτησης, που ανέπτυξε ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Βούλγαρης και την δέσμευση που δημόσια ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κύριος Γιώργος Κελαϊδίτης και επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης κύριος Φάνης Σπανός, ότι θα σεβαστούν απολύτως και θα εναρμονιστούν με τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.

Κατά τον κύριο Μάρκου, η δήλωση του κυρίου Κελαϊδίτη, ερμηνεύεται μονοσήμαντα, ως εξής:

Ότι θα τοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις ευθύνης και οι τρείς υπάλληλοι μηχανικοί.
Ότι θα γίνει πλήρης και αναδρομική από το 2015, διοικητική και οικονομική αποκατάσταση.
Ότι δεν είναι στις προθέσεις του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και του Περιφερειάρχη και ότι δεν πρόκειται στο μέλλον να αποπειραθούν να προβούν εκ νέου σε οποιαδήποτε διοικητική μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των ως άνω μηχανικών, πράξη που αν ήθελε συμβεί, θα αποτελούσε αυταπόδεικτη βαρύτατη πειθαρχική τους παράβαση, η οποία εμπεριέχει πλέον και το στοιχείο της «πολιτικής δίωξης».

Ο κύριος Γεώργιος Μάρκου όμως πρόσθεσε , ότι διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων!

Επίσης δήλωσε ότι, σύντομα θα προβεί σε αναλυτική γραπτή δήλωση σχετικά με την υπόθεση, όποια και να είναι η έκβασή της!

Τη δήλωση αυτή, θα δώσει στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου